choco bom recept? *gemaakt*

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
lineke
J&J SANTORINI
Berichten: 2854
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:37 pm

choco bom recept? *gemaakt*

Bericht door lineke »

Dames, heeft iemand een chocobom recept voor mij?
Jasper is zondag jarig en ik wil kwarktaart ananas maken en ook een heftige chocolade taart. De truffeltaart is inmiddels bekend in Huize Kraats.
Vandaar dat ik aan de bom dacht... kommaarkommaarkommaar!!! :D
Laatst gewijzigd door lineke op vr nov 12, 2010 3:19 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Gebruikersavatar
lineke
J&J SANTORINI
Berichten: 2854
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:37 pm

Bericht door lineke »

Dat zou best eens kunnen, maar ik heb geen idee...
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Sinder

Bericht door Sinder »

ja idd. Je kunt het ook zo maken hoe jij het lekker vindt hoor!
Gebruikersavatar
Hanneke
J&J SANTORINI
Berichten: 2548
Lid geworden op: ma aug 02, 2010 2:28 pm

Bericht door Hanneke »

ik heb twee lekkere chocladetaarten voor je in de aanbieding, beiden van dit formum.

de chocolade-notentaart van Annemarie, heel erg jummie:

Chocoladetaart met noten

- 200 gram margarine
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 4 eieren
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 150 zelfrijzend bakmeel
- 200 gram pecan- of walnoten

Oven op 175 graden, taart moet er 30 minuten
Chocolade en boter zachtjes smelten en even af laten koelen.
Eieren mixen, basterdsuiker en zout erbij, chocolademengsel erbij (dit alles mag gemixed)
Bakmeel er boven zeven en er doorheen scheppen, dan de nootjes erdoor, in de oven en 30 minuten later is de taart klaar.

Als de taart afgekoeld is kun je glazuren, nodig:
- 50 gram pure chocolade
- 225 gram poedersuiker
- 50 gram margarine
- 3 eetlepels melk
- 1 eetlepel vanille aroma
Alles behalve de suiker smelten in een pan dan de suiker erdoor (op het vuur) en zo snel mogelijk op de taart.


En een chcolade-perentaart van de BBC, ik ga even de link zoeken - hier is 'ie http://car.messageboard.nl/42334/viewtopic.php?t=5419
Ook heel erg jummie, en niet zo machtig als bovenstaande peren-noten-taart
mv Steijn (23-10-2001) en Sweder (16-07-2003)
Gebruikersavatar
lineke
J&J SANTORINI
Berichten: 2854
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:37 pm

Bericht door lineke »

Oeh, klinkt goed.
Ik heb net mijn bak encyclopedie van de plank gepakt, ga daar ook nog ff in bladeren. Was m bijna vergeten joh...
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Gebruikersavatar
Marian
J&J TEXEL
Berichten: 594
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 11:20 pm

Bericht door Marian »

Dit misschien?


Afbeelding
* 650 ml slagroom
* 650 gr pure chocolade (70%)
* 650 gr zachte boter
* 1 el oploskoffie
* 200 gr bloem
* 2 tl bakpoeder
* 250 gr suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* zout
* 2 el cacao (+ een beetje om eroverheen te strooien)
* 4 eieren
* 100 ml creme fraiche
* 75 gr poedersuiker

- slagroom aan de kook brengen, dan van het vuur halen. Hier 400 gram chocolade in laten smelten, dit af laten koelen en een nacht in de koelkast zetten.

- springvorm invetten (26 cm)
- oploskoffie met 150 ml water aan de kook brengen, hierin 250 gr chocolade en 250 gr boter smelten. Laat dit 15 minuten afkoelen.
- bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, snufje zout en 2 el cacao door elkaar mengen
- eieren en creme fraiche kort door elkaar kloppen
- roer de gesmolten chocolade en het eiermengsel om en om door het bloemmengsel
- strijk het beslag egaal in de springvorm, bak het ca 1 uur in een voorverwarmde oven (elektrisch 175, hetelucht 150, gas stand 2) en laat het buiten de oven afkoelen.
- Snijd de bodem één keer door, dus dat je 2 lagen krijgt.
- klop 400 gram boter en de poedersuiker ca 3 minuten door elkaar tot een gladde massa. Haal de chocoladeroom uit de koelkast en roer deze met een lepel door de poedersuikerboter
- zet 2/3 van deze creme in de koelkast om koud (en stevig) te worden voor de versiering. De rest van de creme smeer je over de taartbodem en daar leg je de andere helft weer bovenop. De bovenkant smeer je ook nog wat chocoladecreme overheen
- spuit de gekoelde creme in toefjes op de taart en zet de taart tenminste 2 uur in de koelkast.
- strooi vlak voor het opdienen nog een flinke laag cacao over de taart heen
Marian, mama van Amber (11-08-03) Jasmijn (13-04-05) Rowan (06-04-07) en Marit (21-11-09)
Gebruikersavatar
lineke
J&J SANTORINI
Berichten: 2854
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:37 pm

Bericht door lineke »

Afbeelding

Als recept heb ik Sachertorte gemaakt, wel gevuld met mona citroenpudding. Ik kom nog wat kitkats te kort, lintje er om en dan klaaaar!!!
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Simoon
J&J SANTORINI
Berichten: 2350
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:33 pm

Bericht door Simoon »

zo jaloers als ik het zie. Ik heb er al twee gemaakt en ze waren alletwee dramitsch slecht. Vielen uit elkaar, plakte enz. Deze ziet er heerlijk uit ( zelfs voor iemand met een chocolade allergie)
Simoon mv Ellen en Senna
Gebruikersavatar
Mon
J&J SANTORINI
Berichten: 1282
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:47 pm

Bericht door Mon »

Zenne wil deze taart voor haar verjaardag. Lijkt mij een goed plan :). Hoe groot hem je hem gemaakt? En hoeveel kitkats heb je gebruikt?
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Plaats reactie