Geen witte marsepein, wat kan ik gebruiken??
Moderator: Chantal
Geen witte marsepein, wat kan ik gebruiken??
Ik dacht gisteren "even" witte marsepein te halen, alle kleuren hadden ze, maar geen wit.
Nu wil ik zoiets maken als taart: een oog! (en cakepops voor traktaties): http://www.google.nl/images?q=cake%20ey ... 39&bih=804
Maar dan wilde ik het met marsepein. Als ik dat nu niet kan krijgen, wat zouden jullie dan gebruiken??
Blanke marsepein hadden ze wel, maar dat kan ik toch niet wit maken??
Nu wil ik zoiets maken als taart: een oog! (en cakepops voor traktaties): http://www.google.nl/images?q=cake%20ey ... 39&bih=804
Maar dan wilde ik het met marsepein. Als ik dat nu niet kan krijgen, wat zouden jullie dan gebruiken??
Blanke marsepein hadden ze wel, maar dat kan ik toch niet wit maken??
ik kocht voor deze: http://car.messageboard.nl/42334/viewtopic.php?t=8734
rode marsepein en witte fondant. Dus de kleuren kan je dan in marsepein doen en voor het wit fondant nemen. Dat is echt stralend wit
Ik vond die van funcakes best wel te eten. Vanillesmaak is het. Er zijn mensen die het niks vinden maar ik heb er van de kinderen niets slechts over gehoord.
ik kocht ze bij de Makro.
rode marsepein en witte fondant. Dus de kleuren kan je dan in marsepein doen en voor het wit fondant nemen. Dat is echt stralend wit

Ik vond die van funcakes best wel te eten. Vanillesmaak is het. Er zijn mensen die het niks vinden maar ik heb er van de kinderen niets slechts over gehoord.
ik kocht ze bij de Makro.
Mink@ mv B. 23 jaar
Ik heb wit van americolor, maar dat werkt deus niet. De blanke marsepein wordt wel lichter, maar niet echt wit... Wat voor poeder gebruik jij dan?Sinder schreef:ik gebruik überhaupt geen witte marsepein maar haal altijd van Zeelandia een bonk blanke marsepein en kleur dat wit met witpoeder. Werkt prima!
Groetjes Diane
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
S erena, feb 2002
M aria, jun 2003
C hiara, nov 2007
E nea, sep 2009
Nou, pech hoor, ik heb net een kilo gehaaldMarina schreef:qua smaak en 'wat je voelt in je mond' vind ik fondant wel negatief uitpakken tov marsepein. Voor een bloemetje ofzo is fondant wel oké maar een heel 'kapsel' (ik kan maar niet wennen aan die naam hoor...) lijkt het me heel brrrrr...

Dan leggen ze het maar aan de kant, dat doen ze met marsepein ook zo vaak.... het wordt toch fondant (nog nooit geproefd.... misschien bedenk ik me nog als ik het geproefd heb

Ja, ik ben ook helemaal enthousiast.artcoco schreef:Ja dat doe ik vaak, het is dan niet spierwit meer, maar dat zie je alleen als je het naast iets spierwits legt. Niet doen dus, dan is het goed.Joos99 schreef:misschien dat ik nog probeer te mengen, even zien hoe de kleur dan wordt. Ervaring? 50/50?
Ik ben wel heel benieuwd hoor, het lijkt mij ook zo'n lollige traktatie!
De oogballen cake pops weet hij, maar de taart nog niet
