Waarmee smeren jullie af?

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mon
J&J SANTORINI
Berichten: 1282
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:47 pm

Waarmee smeren jullie af?

Bericht door Mon »

De laatste tijd zijn mijn taarten behoorlijk aan het lekken, al heel snel. Ik bewaar ze in de koelkast. Maar daar begint het al.

Ik smeer af met botercreme mix van de shop. Ik las dat daar veel water in zit en dat je beter af kan smeren met 1:1 creme. Maar das lang zo lekker niet natuurlijk!

Hoe is dat bij jullie?
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Mieke

Bericht door Mieke »

Meestal met botercreme(helft roomboter helft poedersuiker en een scheutje citroen of vanillearoma)
Geen klachten dat het niet lekker is.
Of met witte chocoladepasta.
Maar met botercreme krijg ik de taart wel strakker afgesmeerd.
bianca

wel de mix

Bericht door bianca »

maar dan bijna geen water erdoor
hoef je hem ook niet een uur te laten staan , klein beetje water erbij om t mengen maar verder niet
lang kloppen op stand hard

hele mooie botercreme

tot morgen ! k heb er zin in ! :D
Gebruikersavatar
Mon
J&J SANTORINI
Berichten: 1282
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:47 pm

Re: wel de mix

Bericht door Mon »

bianca schreef:maar dan bijna geen water erdoor
hoef je hem ook niet een uur te laten staan , klein beetje water erbij om t mengen maar verder niet
lang kloppen op stand hard

hele mooie botercreme

tot morgen ! k heb er zin in ! :D
Ga ik dat proberen. Hoeveel water wel?

En ik heb ook zin in morgen. Heb al een lijstej gemaakt ;).
Was net aan het kijken hoe lang rijden het is. Half uur maar.
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Gebruikersavatar
Chantal
J&J MALEDIVEN
Berichten: 13611
Lid geworden op: di jul 27, 2010 7:38 am

Bericht door Chantal »

op het taartenforum heb ik al wel vaak gelezen dat de marsepein smelt door afsmeren met botercreme van de mix.
zelf gebruik ik deze alleen maar om te vullen, met een smaakje erdoor.

om af te smeren gebruik ik 250 gram suikerbakkerspoeder met 250 gram roomboter en een smaakje van patidess. meestal citroen omdat dat lekker fris is in combi met de zoete marsepein.
10 minuten mixen en je hebt een mooie creme. hiermee kan ik 3 of 4 taarten mee afsmeren.
vulling doe ik bijna tot aan de rand, dus het afsmeersel proef je bijna niet.
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Sinder

Bericht door Sinder »

1 op 1 botercrème!
Annemarie

Bericht door Annemarie »

Sinder schreef:1 op 1 botercrème!
Heb ik pas ook gedaan en ik vond het wel lekker smaken en het is natuurlijk ook maar een dun laagje. En n.a.v. een tip van Corina smeer ik 2x af 8) . En ik bewaar de taarten in de koelkast.
Gebruikersavatar
lineke
J&J SANTORINI
Berichten: 2854
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:37 pm

Bericht door lineke »

Je kan ook roomkaas gebruiken door je botercreme, dat is pas lekker!
Saskia 12-04-2005
Nienke 11-12-2006
Jeanet

Bericht door Jeanet »

ik gebruik altijd de mix doe er gewoon water door, precies zoals het erop staat..
ik heb nooit problemen.
Gebruikersavatar
Mon
J&J SANTORINI
Berichten: 1282
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:47 pm

Bericht door Mon »

Wanda, ik denk dat je wel gelijk hebt hoor. Ik bedacht me net dat ik afgelopen 2 keren de smurrie niet minstens een uur heb laten rusten. En dat zijn dus net de keren dat het heel snel ging lekken.

Normaal lekt het ook wel wat, maar dan duurt het veel langer. Daarom ga ik toch eens proberen met minder water. Ik krijg al nachtmerries van een lekkende bruidstaart ;)
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Gebruikersavatar
Chantal
J&J MALEDIVEN
Berichten: 13611
Lid geworden op: di jul 27, 2010 7:38 am

Bericht door Chantal »

ik weet het niet wanda, bij taarten voor ons zelf zou ik het wel weer eens uit kunnen proberen, want de mix is gewoon lekkerder.
bij taarten voor andere mensen durf ik het toch niet aan.. ook al heb ik het zelf nog nooit meegemaakt.
het ziet er inderdaad echt niet waterig uit. dus misschien kwam het wel bij die anderen op het forum waarbij het ging lekken wel doordat ze in de vriezer of zo hadden gestaan.
ik zal het uitproberen als ik een gelegenheid heb! :D
u hoort van ons :)
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Gebruikersavatar
Chantal
J&J MALEDIVEN
Berichten: 13611
Lid geworden op: di jul 27, 2010 7:38 am

Bericht door Chantal »

nou idd! wat dat betreft ben ik blij dat ik geen zomerkinderen heb :lol:
als het zo heet is.. vind ik het lastig werken hoor met die marsepein!
dit weer is veel lekkerder :)

ik vries ze wel in, bekleed en wel. maar laat ze wel in de koelkast de komende 24 uur om te ontdooien. dan doe ik snel de decoraties erop die ik natuurlijk al klaar heb liggen. dat gaat altijd prima.
wel soms wat condens maar als je daar vanaf blijft gaat het vanzelf weg.
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14663
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Bericht door jikke »

mag ik vragen hoelang jullie de botercreme mixen? Ik zag van de week hele witte bijna slagroom achtige creme. Bij mij blijft het vaak boter toch nog langer mixen?
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Gebruikersavatar
Chantal
J&J MALEDIVEN
Berichten: 13611
Lid geworden op: di jul 27, 2010 7:38 am

Bericht door Chantal »

10 minuten mix ik het.
hoe lang mix jij dan jikke?
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14663
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Bericht door jikke »

Chantal schreef:10 minuten mix ik het.
hoe lang mix jij dan jikke?
misschien 5? veel langer houd ik het met de hand niet vol. Van het weekend maar eens iets meer maken met de keukenmachine. Mijn keukenmachine kan eigenlijk geen kleine hoeveelheden aan dan zit er alleen spul aan de zijkant.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Sinder

Bericht door Sinder »

dat valt wel mee hoor Jikke, ik kan ook voor een halve bc mixen in Kennie!
En idd, ik ben ook altijd superblij met Wanda's input. Ik leer ook via de cursus wel dingen en eigenlijk zou ik het liefst iets van een verkorte banketbakkerscursus doen ofzo :o
Maar ga ook zeker voor de PME!
Sinder

Bericht door Sinder »

ik ook hoor Wanda, maar dat had ik al eens gezegd toch?
Gebruikersavatar
Mon
J&J SANTORINI
Berichten: 1282
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:47 pm

Bericht door Mon »

mamawanda schreef:
artcoco schreef: Ben erg blij met Wanda's input!
Dat is fijn om te lezen.
Ben toch altijd een beetje bang om als betweter over te komen :wink:
Nee joh, kennis moet gedeeld worden, zonde om het wiel meerdere malen uit te vinden (dat is een van de dingen op mijn werk waar ik zo;n *&%*& hekel aan heb :S).
Mama van 3 geweldige meiden; L!nde (05-08-2002) en Z€nne (09-02-2004) en M@re (31-10-2005) en 1 superzoon; J€ns (01-02-2010)
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14663
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Bericht door jikke »

vandaag langer, met de keukenmachine ipv hand, gemixed en inderdaad veel betere botercreme
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Gebruikersavatar
channiemam
J&J HAWAII
Berichten: 8213
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:10 am

Bericht door channiemam »

ik heb altijd tot nu toe afgesmeerd met de botercreme van de mix. Geen lekkende taarten gehad.
mama van NynkE, C@rmen en Ver@

I don't need no water
To tell me about heaven
I just look at my daughters...
And i believe. (live)
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14663
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Bericht door jikke »

jikke schreef:vandaag langer, met de keukenmachine ipv hand, gemixed en inderdaad veel betere botercreme
en hij smeerde lekker. toen laten opstijven,moest plaatjes etc nog maken, en o wat een mooie taart. nu begrijp ik ook het na strijken met een heet mes.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Plaats reactie