Ervaringen osteopaat

Moderators: Ester, Yvonne

Plaats reactie
Ilse

Ervaringen osteopaat

Bericht door Ilse »

Ik merk dat Sofie vanaf de geboorte eigenlijk erg moeilijk (lees 1 uur huilen, overstrekken etc) in slaap komt 's avonds. Overdag slaapt ze heel weinig en is erg huilerig. Mijn gevoel zegt dat ze niet lekker in haar vel zit. Ze lacht wel en is ook periodes een tevreden baby, maar de periodes dat ze huilerig is, bij mij aan de borst wil, half in slaap valt en dan weer wakker wordt en moet huilen, zijn imo te vaak.

Als ze op haar zij ligt dan doet ze ook haar hoofdje helemaal naar achter en als ze huilt dan is ze ontroostbaar. Het is dat ze op een gegeven moment daar zo moe van is en dan toevallig mijn borst vindt dat ze in slaap valt.

Nu is ze heel snel geboren (2 persweeen en binnen 4 minuten was ze er), ze heeft de eerste 10 minuten ontroostbaar gehuild. En ben ik bang dat het allemaal een beetje te snel is gegaan voor haar.

Een vriendin van mij is met haar zoontje naar een osteopaat geweest en ik overweeg om ook te gaan. Helaas is mijn man het hier niet mee eens (noemt het kwakzalverij etc). Dit is dus bij ons op dit moment een heel erg discussiepunt.

Aangezien we met Merel heel wat te stellen hebben gehad toen ze klein was (zelfde gedrag, heftige geboorte met vacuum) en ik toen ook aan een osteo heb gedacht, maar het nooit heb gedaan... wil ik graag weten wat jullie ervaringen zijn met een osteopaat.

Mijn man heeft het over dubbelgevouwen babies etc en haalt natuurlijk de link van het overleden kindje er bij. Ik heb hem al geprobeerd uit te leggen dat dit iets heel anders was en dat een osteopaat ook bijvoorbeeld helemaal geen chiropractor is. Dat deze mensen ook heel rustig te werk gaan.

Wie dus ervaring heeft met een osteopaat...wil je ook vertellen hoe zo'n behandeling in zijn werk gaat.

Misschien is het een beetje een onsamenhangend verhaal geworden, maar we hebben net weer een flinke discussie gehad hierover....dus ik voel me even erg k%^%t
Gebruikersavatar
Mare
J&J HAWAII
Berichten: 9382
Lid geworden op: vr jul 30, 2010 10:47 am

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Mare »

David had kiss en wij zijn met hem naar de manuele therapeut geweest. Dat is gewoon een fysio, misschien vindt je man dat wel oké?
Nina, moeder van David 29-09-2009 en Sem 26-08-2012
Gebruikersavatar
Pauline
J&J MALEDIVEN
Berichten: 12726
Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:21 am

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Pauline »

Ik ben met sjoerd bij de osteopaat geweest. Ik heb goede ervaringen. Geen dubbel gevouwen babies, maar heel voorzichtige bewegingen. Kunnen jullie niet samen een afspraak maken met een osteopaat waarbij je man zijn bedenkingen kan aangeven? je kan dan altijd nog beslissen of je wel of niet laat behandelen.
P auline, mama van M@arten (17) en Sj0erd (15)
Gebruikersavatar
Ester
J&J SANTORINI
Berichten: 3925
Lid geworden op: di jul 27, 2010 10:28 am

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Ester »

Pauline schreef:Kunnen jullie niet samen een afspraak maken met een osteopaat waarbij je man zijn bedenkingen kan aangeven? n.
Dat lijkt mij ook goed. Een kennismakingsafspraak maken waarbij je vooraf afspreekt dat er niks gebeurt, behalve kennismaken en informatie geven. Kun je daarna samen verder kijken.

Geen ervaring verder.
Sterkte!
Ester, mama van twee jongens (5 en 1) en een meisje (3)
Marijn

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Marijn »

Ik zeg doen!! En dan zou ik je man gewoon meenemen.

De osteopaat heeft ons bij Sam heel goed geholpen. Met Floor ben ik ook naar hem toegegaan. Gewoon, om haar te laten checken, net zoals de huisarts doet. Ik heb veel vertrouwen in onze osteopaat en ga er voor mezelf ook regelmatig heen.
Marjo

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Marjo »

Wat vervelend dat ze niet lekker in haar vel zit. Uitgangspunt lijkt me dat jullie allebei willen doen wat het beste voor Sofie is. Ik kan me de bezorgdheid van je man ook wel voorstellen. Ik denk dat ik thuis dezelfde discussie zou hebben. Ik denk dat de tip van Pauline echt een goede is. Gewoon eerst een kennismakingsgesprek waariun een osteopaat verteld wat hij/zij kan doen. Jullie kunnen altijd nog beslissen of je ermee doorgaat of niet. Is dat een optie?
Gebruikersavatar
Yvonne
J&J TEXEL
Berichten: 673
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:08 pm

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Yvonne »

Of anders een afspraak maken met je huisarts samen met je man?
Yvonne, Mama van Laura (2005), Jasper (2006), Anne (2009) en Emily (2012)
nance74
J&J SANTORINI
Berichten: 2968
Lid geworden op: di jul 27, 2010 3:32 pm

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door nance74 »

Hier met M icah bij de osteopaat geweest ivm overstrekken en veel darmkrampjes. Goede ervaringen, geen geduw en getrek maar rustige bewegingen.
En het heeft hem wel geholpen.

De osteopaat gaf toen ook aan dat met de technieke van tegenwoordig veel kinderen toch "iets" over houden aan de bevalling. Ook de snelheid heeft vaak te maken dat ze wat meer klachten hebben.

dus doen, en inderdaad naar de eerste afspraak samen gaan zodat je man kan zien wat het inhoud en zijn vragen kan stellen. Ik hoop voor je dat ie accoord gaat, geeft je wellicht wat meer rust als je geweest bent. En anders, zoals mare zegt, een fysio/manueel therapeut opzoeken.
Nancy mv M icah 31-8-2008 en S enn 28-7-2011
Ilse

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Ilse »

We gaan een kennismakingsafspraak maken! Ik vertelde hem dat ik jullie om ervaringen had gevraagd en dat dit als optie werd gegeven. Dat vond hij een goed idee, dus morgen ga ik bellen voor een afspraak.
Gebruikersavatar
Ann1gje
J&J SANTORINI
Berichten: 1010
Lid geworden op: vr aug 06, 2010 9:21 pm

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Ann1gje »

Zoek er echt eentje met veel ervaring met baby's! Met Fedde ben ik bij een osteopaat geweest en ik had daar een heel verkeerd gevoel bij, draaide mn pasgeboren beeb alle kanten op en t hielp niks....
Vervolgens via de kinderarts doorgestuurd naar een fysio, gespecialiseerd in kiss, en die had n hele andere aanpak en dit zette wel direct zoden aan de dijk!

Oh en naar, dat t niet zo lekker gaat..... Hopelijk voelt je meisje zich snel wat lekkerder in dr velletje!
Ann, mama van B (2006) en en F (2008)
Gebruikersavatar
Miranda
J&J HAWAII
Berichten: 6305
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 11:07 pm

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Miranda »

Ik ben met Danique bij een osteopaat geweest, tot volle tevredenheid. Niks dubbelgevouwen babies, maar een man die heel duidelijk uitlegde wat de bedoeling was, hoe hij het ging doen en hij deed wat hij zei. Niets dubbelgevouwen babies, maar een man die hele voorzichtig met mijn iele meisje omging. de eerste behandeling deed hij niet veel, zat alleen wat aan haar te voelen en met name bij de nekwervels. Danique vond dit echt niet leuk maar hier had hij mij vooraf voor gewaarschuwd. Ik moet wel zeggen dat ik na de 1e behandeling resultaat verwachtte, maar dat was er niet. Maar na de 2e keer wel! Danique was rustiger, overstrekte minder en ik had het idee dat de darmkrampjes ook minder werden.
De osteopaat gaf zelfs aan dat we met Danique naar een orthopeed moesten gaan omdat hij een heupafwijking vermoedde.... Omdat dat toch al de bedoeling was (afwijking in familie) zijn we ook gegaan en daar bleek de beste man gelijk te hebben.
Later was hij ook degene die reflux vermoedde en weer had hij gelijk. Hij was zo rustig, benaderde Danique ook heel erg relaxt en legde mij goed uit hoe en wat precies en dat was voor mij heel belangrijk. In combinatie met het voorzichtige omgaan met Danique heb ik nu een heel positief beeld van een osteopaat gekregen.
Miranda, mv Joran* (15-08-'06), Marit (15), Danique (13) en Jesse (8! :wink: )
wennetje

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door wennetje »

Wat al gezegd is, wel op zoek gaan naar een osteopaat die veel ervaring heeft met baby's!!

Ik ben zelf een tijd bij de osteopaat geweest ter ondersteuning van mijn vruchtbaarheidsbehandelingen en dat ging allemaal zo rustig, als ik het idee zou hebben dat mijn kind daar baat bij zou hebben zou ik wel gaan. Een goede osteopaat spreekt eerst rustig met jou/jullie door wat je wel of niet wilt.

Maar nogmaals, wel specifiek op zoek gaan naar eentje met veel ervaring met kinderen. Het is niet voor niets dat veel behandelaren door moeten studeren om zich te kunnen richten op kinderen. Denk aan kinderarts, kinderfysio, kindertandarts, etc. Een kind is nl geen kleine volwassene.
Gebruikersavatar
Eghosa01
J&J SANTORINI
Berichten: 1586
Lid geworden op: vr jul 30, 2010 8:31 am

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Eghosa01 »

Mare schreef: de manuele therapeut geweest. Dat is gewoon een fysio
Ik ben zelf fysio, en zeer zeker geen manueel therapeut. Om manueel therapeut te worden moet je wel eerst fysio zijn, maar daarna moet je nog 4 jaar (parttime) verder studeren.

Een osteopaat kan ik iedereen aanraden. In Frankrijk is het zelfs gewoon, daar ga je naar de osteopaat zoals je hier naar de HA gaat. Daar zijn ze ook direct aan het ziekenhuis verbonden en zien ze heel erg veel babies en kinderen. Bij mijn weten is die man die die baby toen dubbel gevouwen heeft ook geen osteopaat geweest (ik heb het filmje toen gezien en ik heb de andere kant opgekeken.... echt walgelijk). Een osteopaat kan je net als een chiropractor "kraken", al heeft het van beide kanten een andere inslag. Een osteopaat is ingesteld om te kijken naar je hele lijf, alles hangt met elkaar samen. Er zijn keren geweest dat ik zelf ben geweest, dan hij alleen maar mijn organen gemanipuleerd heeft door middel van zachte, draaiende bewegingen en dmv lichte tractie in mijn nek de zenuwen "losgemaakt" heeft.

Ik ben met S@sh@ drie keer bij hem geweest toen ze net geboren was, en ik had het toen ook over die man van die dubbel gevouwen baby. We hebben daar toen uitgebreid over gesproken. Hij ging met S@sh@ (zoals meer al schreven) heel rustig om. Liet haar eerst tot rust komen tegen zijn handen aan en bewoog toen heel rustig met haar en hield af en toen een draai beweging met de romp even vast (S@sh@ was nogal stijf en draaide niet graag, is trouwens ook met een knip en vacuum geboren. Dat is trouwens heel naar voor de nekwervels ook al zijn ze zo soepel). Ik merkte thuis dat ze veel makkelijker haar benen omhoog deed als ik haar luier verschoonde en ook makkelijker draaide als ik haar romper onder haar lijfje vandaan wilde halen.
Eigenlijk moet ik weer met haar naar hem toe, ze is bijna een jaar geleden 2 keer van de trap gevallen en ik wil zeker weten dat al haar wervels goed staan. Je voorkomt daar zoveel klachten mee op latere leeftijd. Nu kan alles nog rechtgezet worden, straks bijna niet meer. Eigenlijk is het heel goed als kinderen eens per jaar als check up naar een osteopaat gaan.

Even een link naar "mijn" osteopaat: hier een stuk over het behandelen van babies en kinderen:
http://www.nijveldosteopathie.nl/kinderen

Succes, en ik ben benieuwd of het gaat helpen
mv S@sh@ (aug '09) en Hug0 (jan '13)
Ilse

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Ilse »

Hier in de regio zit een osteopaat die voorheen 11 jaar fysio is geweest. Hij is gespecialiseerd in baby's en kinderen.
Ik heb nog niet gebeld (ben zo'n warhoofd). Sofie heeft wel goed geslapen ( van 2 uur 's middags tot vanmorgen half 8 - wel met drinken tussendoor natuurlijk). Maar in ieder geval heb ik een goede osteopaat gevonden (zit in hetzelfde gezondheidscentrum als onze ha).
Gebruikersavatar
jikke
J&J MALEDIVEN
Berichten: 14174
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:47 pm

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door jikke »

femke toen 2 of 3 vroeg zelf of we weer terug gingen. We gingen ivm voortdurend krijsen 's nachts en oorontstekingen. Haar schedelbotten zaten te vast aan elkaar. Helaas hebben we de 'kuur' niet afgemaakt omdat ze geopereerd moest worden en dat werd te veel. later bleek ze ook allergisch voor huisstof mijt en hield het huilen op waardoor we nooit terug zijn gegaan.

@egosha ik 'schrik' van jou 'advies' voor jaarlijkse checkup. femke is met 4 jaar enorm hard van de trap gevallen met mij (112 moeten bellen) en nooit gedacht om er eens verder naar te laten kijken. als 'gewoon' van de trap vallen al reden is voor een check moet ik het misschien toch overwegen.
1974, sebastiaan 2002, femke 2004
Gebruikersavatar
Eghosa01
J&J SANTORINI
Berichten: 1586
Lid geworden op: vr jul 30, 2010 8:31 am

Re: Ervaringen osteopaat

Bericht door Eghosa01 »

jikke schreef: f@egosha ik 'schrik' van jou 'advies' voor jaarlijkse checkup. femke is met 4 jaar enorm hard van de trap gevallen met mij (112 moeten bellen) en nooit gedacht om er eens verder naar te laten kijken. als 'gewoon' van de trap vallen al reden is voor een check moet ik het misschien toch overwegen.
niet van schrikken hoor... het is meer iets wat (denk ik, en meerderen met mij, al heb ik mezelf er bij S@sh@ ook nog niet aangehouden, moet maar snel eens een afspraak maken) verstandig acht. De basis van je lijf en gezondheid word, gedeeltelijk, gelegd door hoe je wervelkolom zich ontwikkelt. Ik wil niet zeggen dat klachten altijd door een scheefstaande wervel komen, maar sommige klachten op latere leeftijd zijn daar zeker op terug te leiden.
Wat ik bij S@sh@ (omdat zij dus ook van de trap is gevallen, in Nigeria, echt ik heb staan gillen en in NL zou ik 112 gebeld hebben) zeker wil weten is dat alles recht staat, en als het niet zo is, dat het nu "makkelijk" hersteld kan worden nu alles nog soepel is en makkelijk te corrigeren.
mv S@sh@ (aug '09) en Hug0 (jan '13)
Plaats reactie