uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9548
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Bericht door muppet »

Ik ga me binnenkort wagen aan deze taart:

Afbeelding

De klep wil ik maken van marsefond en die dan laten drogen. Moet nog bedenken waar ik hem op laat drogen op een mooie kromming te krijgen. Alleen moet de taart daarna nog wel de diepvries is. Zou dat kunnen met de klep? of zou die dan toch gaan inzakken als de taart ontdooit? iemand ervaring?
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Gebruikersavatar
Chantal
J&J MALEDIVEN
Berichten: 13423
Lid geworden op: di jul 27, 2010 7:38 am

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Bericht door Chantal »

hmm weet niet.. kun je de klep niet alvast maken en die op het laatst erop doen?
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Gebruikersavatar
Gerrie
J&J MAURITIUS
Berichten: 4150
Lid geworden op: di jul 27, 2010 9:45 pm

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Bericht door Gerrie »

Ik heb uitgeharde fondant ook nooit meer in de vriezer gedaan.
Gewoon op het laatst in elkaar zetten.
Ik weet niet hoeveel haast je hebt, anders zou je het kunnen uitproberen.
Gerrie, (pleeg)moeder van J (2005), H (2006), E (2007), M (2009) en S (2013) en soms een crisis plaatsing.
Gebruikersavatar
muppet
J&J HAWAII
Berichten: 9548
Lid geworden op: di jul 27, 2010 11:04 am

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Bericht door muppet »

maandag komt mijn vriendin helpen met de taart, dan zouden we de klep idd kunnen maken. Dan kan hij uitharden tot vrijdag. De taart hebben we zaterdagmiddag nodig, dus dan kan ik vrijdagmiddag de klep erop zetten en de laatste rand maken. Ik denk dat dat inderdaad het veiligste is.
Dan weet ik ook zeker dat de kleur van de klep hetzelfde is als die van de cap zelf.
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)

Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Gebruikersavatar
Mara
J&J HAWAII
Berichten: 8228
Lid geworden op: di aug 17, 2010 8:10 pm

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Bericht door Mara »

Hmmm, lijkt me verstandiger inderdaad.
Vriezer is altijd vochtig en ik denk dat hij het mogelijk niet overleeft.

Leuk project trouwens.
Mara, mama van 3 sm@ (2006)en M @@rten (2008)
MvOM

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Bericht door MvOM »

Wat een leuk idee, als taart.
Mijn ervaring is dat na invriezen en ontdooien de fondant toch ietsje zacht/plakkerig kan worden. Voor die klep zou ik het er zelf niet op wagen om 'm in te vriezen. Dan liever voor alle zekerheid apart houden en er op het laatst aan vast maken.
Plaats reactie