bavarois
Moderator: Chantal
bavarois
Ik sta op het punt om een bavarois-biscuittaart te maken voor de verjaardag van mijn man morgen. Staat er onder het recept, 'Pas op met gebruik van rauwe eieren voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen in verband met salmonellagevaar.'
In veel recepten gaan toch rauwe eieren?
Houden jullie daar rekening mee?
In veel recepten gaan toch rauwe eieren?
Houden jullie daar rekening mee?
J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12
Re: bavarois
Niet echt eigenlijk. ..
Moeder van Gerben (19) Miriam (17) Anna (15) Michiel (12) en Vera (10)
Re: bavarois
Ik wel, vanwege een paranoia vriendlief...
Zelf zou ik er minder op letten
Zelf zou ik er minder op letten
S@rin@, moeder van B (2005) en R (2008)
Re: bavarois
Ik wel, maar dat is omdat ik dus salmonella heb gehad als kind en een vriendin van mij een paar jaar geleden. ook een beetje paranoia dus.
Nina, moeder van David 29-09-2009 en Sem 26-08-2012
Re: bavarois
Wel als zwangere. Geen gerechten met rauwe eieren gegeten.
Voor mijn kinderen zou ik me er niet druk om maken.
Voor mijn kinderen zou ik me er niet druk om maken.
Gerrie, (pleeg)moeder van J (2005), H (2006), E (2007), M (2009) en S (2013) en soms een crisis plaatsing.
Re: bavarois
Bij kinderen onder de 4 doe ik het zelf niet. Hmmm, begrijp nu dat ik paranoia ben dan.
Re: bavarois
Sinds ik een keer goed ziek ben geweest van een rauw ei, neem ik dat zelf liever niet meer. Emma mag het niet (allergie, ze mag wel hardgekookt ei, of goed doorbakken ei) en Lara zou ik het denk ik ook zo snel niet geven.
Mama van Emma (nov 07) en Lara (dec 09)
Re: bavarois
Ik verwacht niet dat J0ela er veel van eet, en de 'ouderen' zijn mijn schoonouders
Ik heb van de bavarois en het beslag geproefd (wat dat betreft blijf ik een klein kind ) dus als ik nou in de komende 12 uur hard ziek word, dan gaat de taart in de kliko.
Ik heb van de bavarois en het beslag geproefd (wat dat betreft blijf ik een klein kind ) dus als ik nou in de komende 12 uur hard ziek word, dan gaat de taart in de kliko.
J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12
Re: bavarois
Je hebt speciale eieren die je rauw kunt gebruiken dacht ik, vraag me niet waar je dat zo kunt halen. Bij de betere supermarkten denk ik. Dit is dan in een flesje geloof ik..... Succes met het hopelijk niet ziek worden en een fijne dag!
Re: bavarois
ik gebruik het niet. leander en ik hebben beiden ooit salmonella gehad en dat is niet fijn kan ik vertellen.
Re: bavarois
Nee daar ben ik geen fan van. Op mijn werk (ouderen) is het zelfs verboden om aan te bieden aan de cliënten. Eiwit en eigeel uit een pak of fles is gepasteuriseerd en kunnen dus geen kwaad.
Meike 12-04-2006 en Benthe-08-09-2009
Zorgen moet je doen, niet maken
Zorgen moet je doen, niet maken
Re: bavarois
nee ik gebruik eigenlijk echt nooit rauwe eieren in baksels.
vind het ook een vies idee...
dus ik zoek dan een ander recept. bavarois is bij mij namelijk een soort dikke slagroom met een lekker smaakje
vind het ook een vies idee...
dus ik zoek dan een ander recept. bavarois is bij mij namelijk een soort dikke slagroom met een lekker smaakje
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Re: bavarois
Ik gebruik regelmatig rauw ei, door de tiramisu, of door de aioli. Dat doe ik dan wel het liefst met eitjes van m'n eigen kippen, maar of je daarmee minder kans hebt op een besmetting weet ik eigenlijk niet.
Re: bavarois
Je kunt cupjes kopen met een soort gesteriliseerd rauw ei. Vraag me niet hoe het werkt, maar dan heb je het risico van de salmonella niet meer.
@
@
Moeder van T (22/1/2008; 20 maanden bv) en R (26/6/2010; 30 maanden bv) en N (28/9/2013; 35 maanden bv).
Re: bavarois
de taart was heerlijk, iedereen is gezond. Mijn volgende taart bak ik in NL en dan heb ik gelukkig veel meer opties wat ingrediënten betreft.
J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12
Re: bavarois
Ik hou er wel rekening mee. Gebruik altijd hele verse eieren en geef het niet aan bejaarden.
Rond de kerst, als er veel dingen te maken zijn met rauwe eieren, haal ik 2 grote pakken bij de makro met gegarandeerd salmonella vrij eiwit en geel. Het kost wat, maar dan weet ik zeker dat ik geen bejaarden aan het vermoorden ben, bij wijze van spreken dan...
Rond de kerst, als er veel dingen te maken zijn met rauwe eieren, haal ik 2 grote pakken bij de makro met gegarandeerd salmonella vrij eiwit en geel. Het kost wat, maar dan weet ik zeker dat ik geen bejaarden aan het vermoorden ben, bij wijze van spreken dan...
Justin€, mama van Fl@ris (2006) Vict@r (2009) en Leon@re (2011)
Re: bavarois
Ik gebruik nooit rauwe eieren. Vanwege salmonella inderdaad. De spullen die in kontakt zijn geweest met rauw ei, was ik ook altijd goed af voor ik het voor vulling gebruik (mixgardes bijv.).
Je ziet het niet aan het ei, staat los van de herkomst (kan net zo goed een biologisch ei zijn wat besmet is) en de gevolgen kunnen groot zijn.
Ben ik paranoia ws. Vraag me af hoe het procentueel gezien staat met de besmettingsgraad van eieren (dat zou voor mij nog kunnen schelen). Kippevlees is heel hoog.
Je ziet het niet aan het ei, staat los van de herkomst (kan net zo goed een biologisch ei zijn wat besmet is) en de gevolgen kunnen groot zijn.
Ben ik paranoia ws. Vraag me af hoe het procentueel gezien staat met de besmettingsgraad van eieren (dat zou voor mij nog kunnen schelen). Kippevlees is heel hoog.
Mara, mama van 3 sm@ (2006)en M @@rten (2008)
Re: bavarois
Het is echt een heel lekkere vulling maar ik zal in het vervolg wel iets anders kiezen. Het is bovendien best bewerkelijk.
J0ela, 21.02.11 en I.van, 31.07.12