Kan ik een taart al met de basiskleurmarsepein invriezen en dan na het ontdooien decoreren? Is dan de marsepein niet te vochtig? Zou het zonde vinden als ik door het decoreren lelijke plekken zou krijgen.
Wat is dan beter? Wel vullen en de 1e keer afsmeren en na het ontdooien bekleden en decoreren?
invriezen en daarna decoreren?
Moderator: Chantal
invriezen en daarna decoreren?
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Re: invriezen en daarna decoreren?
Ik zou dan idd gaan voor optie 2.
M@rloes, moeder van:
1uuk 15, Nin@ 14, en Tyg0 12
1uuk 15, Nin@ 14, en Tyg0 12
Re: invriezen en daarna decoreren?
ik zou gaan voor de eerste optie (sorry loes!)
maar nog beter, bekleden en decoreren en dan de vriezer in. dan ben je helemaal klaar!
heb zelf altijd het idee dat de taart toch een beetje uitdroogd als hij zonder marsepein de vriezer in gaat.
als je hem eruit haalt in de koelkast zetten voor zo'n 15 uur of zo. zorg dat je al je decoraties klaar hebt liggen.
taart uit de koelkast en zonder water kun je alles zo erop plakken.
dan weer terug de koelkast in.
wel in de vriezer en in de koelkast in een kartonnen doos laten.
succes!
maar nog beter, bekleden en decoreren en dan de vriezer in. dan ben je helemaal klaar!
heb zelf altijd het idee dat de taart toch een beetje uitdroogd als hij zonder marsepein de vriezer in gaat.
als je hem eruit haalt in de koelkast zetten voor zo'n 15 uur of zo. zorg dat je al je decoraties klaar hebt liggen.
taart uit de koelkast en zonder water kun je alles zo erop plakken.
dan weer terug de koelkast in.
wel in de vriezer en in de koelkast in een kartonnen doos laten.
succes!
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Re: invriezen en daarna decoreren?
Chantal schreef:ik zou gaan voor de eerste optie (sorry loes!)
maar nog beter, bekleden en decoreren en dan de vriezer in. dan ben je helemaal klaar!
heb zelf altijd het idee dat de taart toch een beetje uitdroogd als hij zonder marsepein de vriezer in gaat.
als je hem eruit haalt in de koelkast zetten voor zo'n 15 uur of zo. zorg dat je al je decoraties klaar hebt liggen.
taart uit de koelkast en zonder water kun je alles zo erop plakken.
dan weer terug de koelkast in.
wel in de vriezer en in de koelkast in een kartonnen doos laten.
succes!
Geen sorry hoor. Ik heb er verder ook geen verstand van.
M@rloes, moeder van:
1uuk 15, Nin@ 14, en Tyg0 12
1uuk 15, Nin@ 14, en Tyg0 12