Cakebeslag of biscuit?

Moderator: Chantal

Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarijeO
J&J SANTORINI
Berichten: 2390
Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:08 pm

Cakebeslag of biscuit?

Bericht door MarijeO »

Ik wil straks met de kinderen een taart maken. Gevuld met plakjes banaan, versierd met slagroom, marsepein (geen afdeklaag van marsepein) en strooisels. Kan ik dan het beste een cakebeslag maken of een mix voor biscuit gebruiken? Heb allebei in huis, maar de biscuit nooit eerder gebruikt. Er staat overal dat biscuit geschikt is als taartbodem, maar ik wil een taartbasis. Eigenlijk weet ik het verschil niet goed. :oops:

En als ik cacao door het beslag doe, moet er dan ook meer boter of ei door?

Ik maak altijd appeltaart of chocoladetaart-uit-een-pakje, geen ervaring met andere taarten. :oops:
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
JasmijnLinde
J&J MAURITIUS
Berichten: 5607
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 10:16 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door JasmijnLinde »

Biscuit is een luchtige taart en cake is veel zwaarder. Dus je kunt nemen wat je lekker vindt.
Je kunt gewoon chocola door het beslag heen doen. Klinkt allemaal heel lekker! Laat je een foto zien als hij af is?
Groetjes Rebecca, MAMA van
Jasmijn 16-10-2006
Linde 04-04-2009
Gebruikersavatar
MarijeO
J&J SANTORINI
Berichten: 2390
Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:08 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door MarijeO »

Dank je! Ik denk dat ik vandaag op safe speel en voor cakebeslag ga, dat heb ik vaker gemaakt. Bovendien hebben we geen zware vulling en niet veel marsepein erover.

Ik zal een foto maken. Heb de batterijen van mijn cameraatje al in de oplader zitten. ;)
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Gebruikersavatar
MarijeO
J&J SANTORINI
Berichten: 2390
Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:08 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door MarijeO »

Nou, het werd een miezerig dunne cake (te grote vorm gebruikt, denk ik, te weinig bakpoeder?). Dus we hebben de vulling erop gedaan i.p.v. ertussen. Ieder kind mocht een eigen stuk taart versieren, dat leverde deze gebakjes op:
Bijlagen
Stuk van de oudste, die het principe 'less is more' niet kent. ;)
Stuk van de oudste, die het principe 'less is more' niet kent. ;)
PICT4375.JPG (49.51 KiB) 1744 keer bekeken
Stukje van de jongste
Stukje van de jongste
PICT4376.JPG (36.88 KiB) 1744 keer bekeken
PICT4373.JPG
PICT4373.JPG (27.83 KiB) 1744 keer bekeken
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Gebruikersavatar
MarijeO
J&J SANTORINI
Berichten: 2390
Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:08 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door MarijeO »

En de laatste foto:
Bijlagen
Stukje van zoonlief, onze kok.
Stukje van zoonlief, onze kok.
PICT4374.JPG (38.75 KiB) 1743 keer bekeken
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Gebruikersavatar
Jolanda
J&J SANTORINI
Berichten: 2298
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 11:29 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door Jolanda »

wel vrolijk!

Ik gebruik voor taarten altijd biscuit,
veel minder zwaar, waardoor de smaken beter tot zijn recht komen,
door het lange mixen wordt de taart ook altijd heel hoog.
Groetjes van Jolanda
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005

https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
Gebruikersavatar
MarijeO
J&J SANTORINI
Berichten: 2390
Lid geworden op: di jul 27, 2010 12:08 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door MarijeO »

Ik ga de volgende keer ook biscuit proberen. Dit was inderdaad wel een zware hap.

En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?
Trotse moeder van Joor (1998), Els ke (2005), Bent en (2006), Ros e (2008), Sterr e (2010) en 'Foppe' (UD 19 dec.2015)
Gebruikersavatar
LauramvAnneenLisa
J&J MAURITIUS
Berichten: 5432
Lid geworden op: di jul 27, 2010 2:21 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door LauramvAnneenLisa »

kneden kneden kneden
Laura mv A nne (feb 2003), L isa (feb 2005) en I ris (feb 2011)
Gebruikersavatar
Jolanda
J&J SANTORINI
Berichten: 2298
Lid geworden op: ma jul 26, 2010 11:29 pm

Re: Cakebeslag of biscuit?

Bericht door Jolanda »

MarijeO schreef:Ik ga de volgende keer ook biscuit proberen. Dit was inderdaad wel een zware hap.

En iemand een idee hoe ik het marsepein werkbaar zacht krijg? Ik heb gewoon een hompje marsepein bij de AH gekocht, maar het blijft zo hard... Kan ik het even op lage temperatuur in de oven doen?
wat ik ook wel eens doe, een paar seconden in de magnetron.
echt maar heel kort hoor, binnen in kan het heel snel heel heet worden
en dan kneden kneden kneden
Groetjes van Jolanda
K 2001 | J 2001 | S 2003 | Y 2005 | R 2005

https://www.facebook.com/CreatedbyJolanda/
Plaats reactie