Pagina 2 van 2
Geplaatst: wo jun 22, 2011 9:32 pm
door Annemarie
3 lagen vulling, er zit een kilo chocolademousse in, 700 gram botercreme met mix en caramelsmaak en 200 gram 1:1 botercreme mat caramelsmaak en nog bebogeen.
En het was echt heel moeilijk om een goede "lap" te krijgen, ben denk wel 1,5 uur bezig geweest

.
Geplaatst: wo jun 22, 2011 9:40 pm
door channiemam
had ik al gezegd hoe belachelijk goed en mooi deze taart is. Echt onwaarschijnlijk mooi!
Geplaatst: wo jun 22, 2011 9:44 pm
door Annemarie
Complimenten zijn natuurlijk super leuk, waarvoor dank, maar ik begin nu een beetje stress te krijgen, als het nu maar niet tegen gaat vallen het eindresultaat.
Geplaatst: wo jun 22, 2011 9:48 pm
door Dorien
Annemarie schreef:Dorien schreef:Wauw prachtig zeg! Wanneer trouwt je moeder nu precies?
1 juli, maar deze taart is voor Thijs zijn juf die ook 1 juli trouwd, stressssssssssssss.
Oh hihi ik dacht dat je de taart voor je moeder maakte. Jeetje wat een gigantische taart zeg. Hoeveel gasten is de taart? Ik hoop dat ik het eindresultaat nog kan zien voor we op vakantie gaan (op 1 juli) Je maakt dus niet de taart voor je moeder? Of doe je dat er ook nog even bij!?
Geplaatst: wo jun 22, 2011 9:53 pm
door Annemarie
Nee ik doe die voor mijn moeder er niet ook nog even bij

.
Uit de onderste twee taarten kun je volgens het aansnijdschema 34 stukjes snijden, de bovenste taart (die ik nog moet maken) is volgens de traditie voor in de vriezer voor de 1e trouwdag.
Geplaatst: wo jun 22, 2011 9:57 pm
door diane76
Nee joh! Alleen uit die onderste krijg je toch al tig stukjes! Zeker als de taart zo hoog is. Ik kan me niet voorstellen dat er 'maar' 34 stukjes uit gaan...
Geplaatst: wo jun 22, 2011 10:01 pm
door Annemarie
Weet ik wel, maar beter te veel dan te weinig toch?. Ze hebben 30 daggasten, bruid had een beetje stress dat ze de moeders die de kleuters naar het feest komen brengen geen taart aan kon bieden, maar dat kan dus prima.
Geplaatst: wo jun 22, 2011 11:28 pm
door Mon
Supermooi Annemarie. Maar ja, het is ook een Annemarie taart he

.
Deze is dus voor 1 juli? Je vriest hem dus in? Ik moet ook voor 1 juli een bruidstaart maken. Doe een 3 stapel met 25, 20 en 15 cm. Gewoon strak wit, of met parelmoer of met chesterfield motief, dat moeten we nog even zien.
Ik durf het alleen niet goed in te vriezen, veel te bang dat het totaal wegsmelt allemaal :S
Geplaatst: do jun 23, 2011 12:16 am
door Sinder
ik zou dat ook niet aandurven maar het brengt me nu ook wel aardig in de problemen. Voor zaterdag 3 bestellingen bijv. Niet invriezen betekent dus lange avonden/nachten voor mij en zo gaat dat dan elke week. Want dan kun je niet lang vooruit werken.
maar even weer ontopic, je kunt ze nooit gaan teleurstellen, dit wordt een knaller!
Geplaatst: do jun 23, 2011 7:07 am
door Annemarie
Maar wat zou er wegsmelten dan? Ik heb al vaker taarten met marsepein ingevroren en het gaat altijd goed en anders red ik het gewoon niet zonder een nacht over te slaan. De suikerbloemen doe ik er wel pas op het laatst op, want dat gaat niet goed inderdaad.
Geplaatst: do jun 23, 2011 7:16 am
door Annemarie
Marina schreef:ik vraag het maar even;
ik verwonder me al dagen over je titel...
kolos snap ik

bruidscatan?
ik moet de hele tijd denken aan het spel 'de kolonisten van Catan' maar snap de connectie niet. Een andere catan ken ik niet.
me so confused

Bij Catan het je toch ook de Kolos van Catan, dit is gewoon een variatie daarop, in het spel rondom het trouwen is dit de Kolos. Misschien een beetje vergezocht, maar ik vond het een leuke titel. En al dagen? Ik heb hem er gisteren om een uur of 4 opgezet

.
Geplaatst: do jun 23, 2011 7:26 am
door Annemarie
Die hoort bij het kaartspel wat je met twee personen kunt spelen.
Geplaatst: do jun 23, 2011 9:21 am
door Imke
tjeemig wat wordt deze taart mooi! mijn complimenten.
Geplaatst: do jun 23, 2011 9:22 am
door Imke
artcoco schreef:
En daar sta ik eerst op, druk snijdend. En dan in een volgend shot zit ik ergens zelf te genieten van een stuk. .......
Het was een moment dat ik me onbespied dacht, dus wie weet zat ik echt ongegeneerd te schrokken... ...
Ohoh ik ben heel benieuwd hoe jij het filmpje vind....

Geplaatst: vr jun 24, 2011 7:43 pm
door Annemarie
Weet je Corina ze krijgen al zo veel meer, alles naar wens zowel decoratie als vulling en ook nog veel goedkoper. Op het taartenforum lees je zo vaak dat mensen nachten doorgaan, dat zou ik als koper niet leuk vinden om te weten, dat iemand een nacht heeft doorgewerkt voor een habbekrats. Ik heb nu al een paar keer ingevroren taarten geleverd, ben daar vooraf eerlijk over en niemand heeft er problemen mee.
Geplaatst: vr jun 24, 2011 9:08 pm
door diane76
Annemarie schreef:Weet je Corina ze krijgen al zo veel meer, alles naar wens zowel decoratie als vulling en ook nog veel goedkoper. Op het taartenforum lees je zo vaak dat mensen nachten doorgaan, dat zou ik als koper niet leuk vinden om te weten, dat iemand een nacht heeft doorgewerkt voor een habbekrats. Ik heb nu al een paar keer ingevroren taarten geleverd, ben daar vooraf eerlijk over en niemand heeft er problemen mee.
Ik geef het wel eens aan als optie, maar tot nu zagen mensen liever van de taart af dan dat hij werd ingevroren... Als je hebt overlegd en mensen vinden het goed, waarom dan niet! Ik wil ook geen nacht doorhalen voor een taart. Het is een leuke bezigheid, maar het moet niet te gek worden!
Eigenlijk vind ik niet dat je meer mag verwachten van een thuisbakster, gezien de prijzen die meestal gehanteerd worden...
Geplaatst: vr jun 24, 2011 9:26 pm
door Annemarie
Marina schreef:ik snap als leek het invriezen probleem niet? de taarten die ik heb gekocht zijn allemaal ingevroren en kwamen er prima uit?
Nou precies, ze smaken nog net zo lekker, Wanda geeft aan dat het bij de bakker ook gebeurt. Als het kan maak ik ze vers, maar kan het niet dan helpt de vriezer een handje, ik ga echt geen nacht door of mijn kinderen naar de opvang brengen om taarten vers af te hebben.
Geplaatst: vr jun 24, 2011 9:30 pm
door muppet
wauw, die ziet er echt super uit!
Geplaatst: vr jun 24, 2011 9:35 pm
door loet78
Mooi!!!
Geplaatst: zo jun 26, 2011 9:33 am
door Annemarie
Begin een beetje zenuwachtig te worden. Zou het ontdooien goed gaan? Gaan de suikerbloemen niet smelten (en dan vooral de lace flowers) in de koelkast? Zullen ze hem wel lekker vinden?

Geplaatst: zo jun 26, 2011 12:25 pm
door Annemarie
De bovenste taart wordt trouwens wel vers, zodat ze die in kunnen vriezen.
Geplaatst: zo jun 26, 2011 2:17 pm
door Jeanet
wow het komt vast goed!!
Geplaatst: zo jun 26, 2011 6:08 pm
door diane76
Mooi Annemarie! En wat veel! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Bewaar jij dit soort dingen in de koelkast? Ik bewaar bloemetjes en uitgestoken vlinders meestal gewoon in een doos op een (redelijk) donkere plaats...
Geplaatst: zo jun 26, 2011 7:33 pm
door Annemarie
diane76 schreef:Mooi Annemarie! En wat veel! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Bewaar jij dit soort dingen in de koelkast? Ik bewaar bloemetjes en uitgestoken vlinders meestal gewoon in een doos op een (redelijk) donkere plaats...
Nee ik bezwaar het zoals jouw, maar donderdag zullen ze op taart moeten die dan tot vrijdag in de koelkast staat.
Geplaatst: zo jun 26, 2011 9:50 pm
door Annemarie
Bezwaar = bewaar

, hoe erg????!!!
De bloemen van de foto kunnen er wel tegen, had ze pas een nachtje op slagroom in de koelkast, ze worden dan wel weer zacht, maar behouden hun vorm. Ik denk dat ik aan de locatie vraag of ze de topper erop willen leggen als de taart uit de koeling gaat of ik geef reserve bloemen mee.
Ooooo waarom trouwd mijn moeder nu die dag, de kleuters zijn welkom op het moment dat de taart er bij komt, was zo ideaal geweest.