Pagina 1 van 1

hoe moet je tremperen

Geplaatst: di jan 25, 2011 9:19 am
door Hanne
ik heb dat heerlijke recept van sinder van de tiramisu-cc-tjes in mijn achterhoofd. nu wil ik voor espen's verjaardag een tiramisutaart maken.
en dan moet ik het kapsel tremperen met marsalawijn.
maar ik heb nog nooit getrempeerd. hoe en in welke fase en hoe lang doe ik dat?

Geplaatst: di jan 25, 2011 9:56 am
door Hanne
hoe lang voor het bekleden ga je tremperen? en hoe lang laat je het intrekken. mijn kapsels maak ik meestal best wel een tijdje van te voren en dan bewaar ik ze in de vriezer. moet ik ze dan voor ze de vriezer in gaan tremperen of pas als ik ze eruit haal?

Geplaatst: di jan 25, 2011 10:11 am
door Hanne
is ie dan niet te zompig om af te smeren. of moet ik daar dan even mee wachten?

Geplaatst: di jan 25, 2011 10:17 am
door Chantal
nee hoor, zo nat wordt het ook weer niet!
je kunt daarna gewoon de vulling eroverheen smeren.
makkelijk gaat het met een plantenspuit, dan heb je een fijne nevel ipv druppels. bij blokker of zo verkopen ze die wel voor 2 euro ongeveer.

Geplaatst: di jan 25, 2011 11:24 am
door Hanne
dat is een goede. ik ga een speciale plantenspuit voor de taarten halen.

ik heb er zin in.

Espen krijgt een Dikkie Dik taart. zelf eet hij daar niet van, want er zitten allerlei koemelk producten in. hij krijgt wel een verantwoord snoeperdje.
Voor Leander's verjaardag: een vliegende schoteltaart met zijn naam in letters die aliens moeten zijn. hij weet precies wat hij wil.

Geplaatst: di jan 25, 2011 12:15 pm
door Hanne
jeetje raketten en geschut: hoe moet je die nou weer maken?
misschien van die chocoladestokjes en oublies oid.