Pagina 1 van 1
Geen witte marsepein, wat kan ik gebruiken??
Geplaatst: vr jan 28, 2011 9:22 am
door Joos99
Ik dacht gisteren "even" witte marsepein te halen, alle kleuren hadden ze, maar geen wit.
Nu wil ik zoiets maken als taart: een oog! (en cakepops voor traktaties):
http://www.google.nl/images?q=cake%20ey ... 39&bih=804
Maar dan wilde ik het met marsepein. Als ik dat nu niet kan krijgen, wat zouden jullie dan gebruiken??
Blanke marsepein hadden ze wel, maar dat kan ik toch niet wit maken??
Geplaatst: vr jan 28, 2011 9:33 am
door Jeanet
fondant gebruiken dan toch dat is spierwit...
er staan een paar smerig bij hoor in je link..
Geplaatst: vr jan 28, 2011 9:36 am
door Katje
ik kocht voor deze:
http://car.messageboard.nl/42334/viewtopic.php?t=8734
rode marsepein en witte fondant. Dus de kleuren kan je dan in marsepein doen en voor het wit fondant nemen. Dat is echt stralend wit
Ik vond die van funcakes best wel te eten. Vanillesmaak is het. Er zijn mensen die het niks vinden maar ik heb er van de kinderen niets slechts over gehoord.
ik kocht ze bij de Makro.
Geplaatst: vr jan 28, 2011 9:43 am
door Joos99
Ja, fondant lag er wel, maar ik lees hier altijd dat dat niet zo fijn is.
Nou, dan haal ik dat tussen de middag wel even

Geplaatst: vr jan 28, 2011 12:22 pm
door roetje
witte kleurstof bij marsepein en je krijgt ook wit
Geplaatst: vr jan 28, 2011 12:51 pm
door Sinder
ik gebruik überhaupt geen witte marsepein maar haal altijd van Zeelandia een bonk blanke marsepein en kleur dat wit met witpoeder. Werkt prima!
Geplaatst: vr jan 28, 2011 1:16 pm
door diane76
Sinder schreef:ik gebruik überhaupt geen witte marsepein maar haal altijd van Zeelandia een bonk blanke marsepein en kleur dat wit met witpoeder. Werkt prima!
Ik heb wit van americolor, maar dat werkt deus niet. De blanke marsepein wordt wel lichter, maar niet echt wit... Wat voor poeder gebruik jij dan?
Geplaatst: vr jan 28, 2011 2:07 pm
door Sinder
Geplaatst: vr jan 28, 2011 4:34 pm
door Joos99
Marina schreef:qua smaak en 'wat je voelt in je mond' vind ik fondant wel negatief uitpakken tov marsepein. Voor een bloemetje ofzo is fondant wel oké maar een heel 'kapsel' (ik kan maar niet wennen aan die naam hoor...) lijkt het me heel brrrrr...
Nou, pech hoor, ik heb net een kilo gehaald
Dan leggen ze het maar aan de kant, dat doen ze met marsepein ook zo vaak.... het wordt toch fondant (nog nooit geproefd.... misschien bedenk ik me nog als ik het geproefd heb

)
Geplaatst: vr jan 28, 2011 4:35 pm
door Joos99
misschien dat ik nog probeer te mengen, even zien hoe de kleur dan wordt. Ervaring? 50/50?
Geplaatst: vr jan 28, 2011 4:49 pm
door Joos99
artcoco schreef:Joos99 schreef:misschien dat ik nog probeer te mengen, even zien hoe de kleur dan wordt. Ervaring? 50/50?
Ja dat doe ik vaak, het is dan niet spierwit meer, maar dat zie je alleen als je het naast iets spierwits legt. Niet doen dus, dan is het goed.
Ik ben wel heel benieuwd hoor, het lijkt mij ook zo'n lollige traktatie!
Ja, ik ben ook helemaal enthousiast.
De oogballen cake pops weet hij, maar de taart nog niet

. Ik ben wel benieuwd naar zijn gezicht.