Pagina 1 van 1

botercreme te boterig cake pops

Geplaatst: di feb 01, 2011 10:34 pm
door marjolein62b
Voor mijn cakepops was mijn botercreme te boterig.

Nu ben ik opzoek naar een alternatief of heb ik het gewoon niet goed gedaan.

dit was mijn recept
20 g roomboter
20 g margarine
40 g poedersuiker
mengen en gebruiken
op 100 gram cake

Ik lees philadelphia lijkt me wel lekker. Maar is dat niet te zacht ?

en wat is de vertaling van 1 can frosting (gevonden via bakerella) ? (liefst wel in een supermarkt te koop)

Geplaatst: wo feb 02, 2011 7:19 am
door Annemarie
Nog geen ervaring, maar als ik ze zou maken zou ik cake met choco- of witte pasta mengen.

Geplaatst: wo feb 02, 2011 10:25 am
door diane76
Het lijkt mij ook wat veel... Ik heb een twee lepels aarbeienjam en een klein beetje botercreme erdoor gedaan. Zelfs dat vond ik al te boterig. Ik las ergens dat het niet uit maakt wat je erdoor doet, als het maar kleeft.

Ik heb voor vanmiddag cakepops op het programma staan. Ik ga mascarpone proberen, jam en OVO maltine crunch (een soort chocopasta en kanpperige dingetjes erdoor) Ik laat je weten hoe deze varianten smaken!

Geplaatst: wo feb 02, 2011 11:14 am
door Cindy
Ik geloof echt dat je teveel boter hebt gebruikt. Toen ik ze maakte was een heel klein beetje botercreme (met smaakje of jam) echt genoeg. Ik voegde steeds wat botercreme toe totdat ik een mooie compacte bal had.

Geplaatst: wo feb 02, 2011 11:15 am
door channiemam
ik had maar een eetlepel nodig van de botercreme op mijn cakpops dus echt maar een heel klein beetje. Lijkt me dus best veel voor het deeg.

Geplaatst: wo feb 02, 2011 1:22 pm
door marjolein62b
Ik heb vanochtend philedelphia en mon chou meegenomen. Om te proberen. Cake staat nu in de over en die ga ik verdelen zodat ik veel verschillende plaksels kan proberen.

Ook het botercreme recept nog een keer gemaakt, en dat staat nu in de koelkast zodat het veel langer kan staan. Vorige keer direct gebruikt.

Maar minder plaksel is misschien ook een idee.

Hoe doen jullie dit dan een beetje kruimels en een beetje boter en dan een bal maken. En dan per bal boter en kruimels aan elkaar toevoegen ?

Geplaatst: wo feb 02, 2011 1:44 pm
door diane76
Ik maak een grote bal deeg en daar maak ik kleine balletjes uit.

Nu ga ik een cake van 800 gram verkruimelen en twee smaken toevoegen. Meteen 400 gr deeg maken dus!

Geplaatst: wo feb 02, 2011 3:49 pm
door diane76
Met alleen jam is het zeer goed te doen.

Die Ovo, was minder geschikt. Ik had op 400 gram de hele pot erdoor gedaan en toen kruimelde het nog. Een schep marcarpone erdoor gedaan en toen was het weer te plakkerig :x . Uiteindelijk heb ik er nog 400 gram cake bij gedaan en het bleef plakkerig. Toch maar nballetjes gemaakt en de helft in de keolkast gezet... Ben benieuwd wat er van gaat komen. Echt ballen iig niet, het zakte zo in elkaar...

Hoe lukt het met monchou en philadelphia?