Pagina 1 van 1

Geplaatst: vr feb 18, 2011 5:00 pm
door Mara
Zien er leuk en lekker uit!
mamawanda schreef:Ik zal je een geheimpje verklappen. Dat uitlekken en tikken wat bakerella doet, dat doe ik dus niet. Dat is vragen om druipers en moeilijkheden.

Het is de kunst om het zo door de chocolade te halen dat je alle overtollige choc achterlaat in de bak en er niet meer uitgedropen hoeft te worden.
Ik heb het zo geleerd op school, ook met petitfours door de vloeibare fondant halen deden we zo, want bij die luxe mini-gebakjes zijn druipers echt not-done...

Je doopt de cakepop of bonbon in zijn geheel onder en dan maak je een op en neer gaande (pompende) beweging terwijl je heel langzaam de cakepop omhoog haalt.
Als je dan volledig boven bent zit er een laagje om die niet meer druipt.
Wel is het zaak om het stokje eerst met choclade in de cakepop te steken en dit goed hard te laten worden, anders verlies je de cake van je stokje.

Goede chocolade is op de juiste temp ook lobbig. Daarom zal dat aftikken met candymelts beter gaan, die zijn meer vloeibaar.

Als ik weer ze weer eens maak zal ik proberen er een filmpje van te maken
Jaaaa bedankt, zit ook altijd te worstelen met druipers. Mijn eerste poging ga ik niet showen want ik was daarnaast ook nog te snel met in de versiering dopen.

Geplaatst: vr feb 18, 2011 5:08 pm
door Jeanet
zo die zien er lekker uit

Geplaatst: vr feb 18, 2011 5:17 pm
door channiemam
die zien er desondanks mooi en lekker uit hoor!

Geplaatst: vr feb 18, 2011 5:25 pm
door mAmArianne
Oh Leuk!!! Ik vind het er heel niet gek uitzien hoor!

Wat voor choco van de AH had je? Dan weet ik dat ik díé niet moet nemen ::wink:

@Mara, de versiering kun je er beter overheen strooien ipv dopen. Als je choco nog te nat is kun je de versiering ook wegdoen omdat die 'vies' is geworden, da's zonde.

Geplaatst: vr feb 18, 2011 6:02 pm
door diane76
Ook al was het niet geheel zoals jij had gedacht dat ze zouden worden... Ze zien er prima en smakelijk uit!

Ik heb ook eens de chocolade van de AH gebruuikt, idd een beetje te dik. Maargoed, ik hou wel van een lekker laagje choco ;)

Geplaatst: vr feb 18, 2011 6:02 pm
door Mara
Op welke temperatuur gebruiken jullie de chocolade? Had ook Plus (melk) en was mi erg dik.
Ik had hem op 50 graden (het bain-water). Had ergens gelezen dat dat de beste temp is.

@ Arianne: bedankt voor de tip, dat ga ik volgende keer doen

Geplaatst: vr feb 18, 2011 7:12 pm
door Hanne
mamawanda schreef:Ik zal je een geheimpje verklappen. Dat uitlekken en tikken wat bakerella doet, dat doe ik dus niet. Dat is vragen om druipers en moeilijkheden.

Het is de kunst om het zo door de chocolade te halen dat je alle overtollige choc achterlaat in de bak en er niet meer uitgedropen hoeft te worden.
Ik heb het zo geleerd op school, ook met petitfours door de vloeibare fondant halen deden we zo, want bij die luxe mini-gebakjes zijn druipers echt not-done...

Je doopt de cakepop of bonbon in zijn geheel onder en dan maak je een op en neer gaande (pompende) beweging terwijl je heel langzaam de cakepop omhoog haalt.
Als je dan volledig boven bent zit er een laagje om die niet meer druipt.
Wel is het zaak om het stokje eerst met choclade in de cakepop te steken en dit goed hard te laten worden, anders verlies je de cake van je stokje.

Goede chocolade is op de juiste temp ook lobbig. Daarom zal dat aftikken met candymelts beter gaan, die zijn meer vloeibaar.

Als ik weer ze weer eens maak zal ik proberen er een filmpje van te maken
ja, filmpje, filmpje!
goede tip van dat pompen of verzuipen :lol:
ben blij met jouw prof input.
en ik moet heel hard lachen om corina's bruin bevlekte wc rol. niemand gelooft je dat dat chocola is, als je dat ophangt in het toilet.

Geplaatst: vr feb 18, 2011 8:20 pm
door Joos99
Ik vond zelf ook wel lastig om zonder druipers te maken, maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel weer meevallen hoe storend dit is.
Ik vind ze er toch goed uitzien hoor!

Zelf smelt ik de chocola in de magnetron, dit vind ik absoluut de fijnste manier. Elke keer 30 seconden (absoluut niet langer!!) door roeren en weer 30 seconden, net zolang tot het goed is.
Dan ook weer niet doorgaan, want dan kan het dus weer dik worden.

Geplaatst: vr feb 18, 2011 8:34 pm
door Gootje
Mooi geworden en die legermannen cakepops maak jij ook nog wel!

Geplaatst: vr feb 18, 2011 8:45 pm
door roetje
callebaut heeft palletjes, kleine stukjes chocolade om te smelten, in de drie smaken, super makkelijk, smelt mooier.
In belgië is de pure in gewone supermarkt en de melk/witte in makro verkrijgbaar. (of ik ga gewoon naar mijn ouders en haal er daar ;) ze hebben dozen met van elks paar kilo staan)

Geplaatst: vr feb 18, 2011 10:11 pm
door Sinder
wat heerlijk dat we jou hebben Wanda! Ik vind de candy melts ook veel en veel makkelijker in gebruik hoor! En witte chocola is ook makkelijker dan bruine. Maar idd, roeren, roeren roeren helpt ook goed.
Ik vind ze erg leuk Corina!

Geplaatst: zo feb 20, 2011 8:12 pm
door Cindy
Ze zijn toch hartstikke leuk! En zien er heerlijk uit.

Ik gebruik hiervoor een stuk piepschuim waar ik folie overheen trek. Kan ik het steeds weer opnieuw gebruiken. Kan me voorstellen dat je die wc-rol niet weer in het toilet ophangt :D

Geplaatst: zo feb 20, 2011 9:01 pm
door Sinder
Oh mooi!! :D