Pagina 1 van 1

Strik *mislukt* foto's nieuwe taart

Geplaatst: di aug 10, 2010 9:10 am
door Marian
Amber wil zo'n mooie strik op haar taart. Nu ben ik gister dus vrolijk begonnen, lussen gemaakt van marsepein met dat spul erdoor wat de marepein hard maakt. Ze voelden vanmorgen mooi aan dus ik wil de strik in elkaar zetten, zakt het geval helemaal als een plumpdding in elkaar.

Had ik toch fondant moeten gebruiken, ik las op internet dat je wel gewoon marsepein hiervoor kunt gebruiken.
Hoe doen jullie dit? Ik heb 'm nu als laatste redmiddel met keukenpapier ertussen in de vriezer staan, als hij maar mooi op de foto komt :P

Geplaatst: di aug 10, 2010 9:18 am
door Chantal
heb je de tylose door de marsepein gedaan, en toen een nacht laten staan en daarna pas de lussen gemaakt?
ik heb het al vaker geprobeerd met tylose door de marsepein.. bij mij werkt het niet en dat lees ik ook vaak op deleukstetaarten forum.
maar hier is iemand (mieke of iemand anders..) bij wie het wel werkt. net welk merk marsepein je hebt denk ik.
fondant wordt gewoon keihard, dat is makkelijk. alleen dan geen ballinafondant gebruiken, want dat blijft weer zacht.

in de vriezer wordt hij zeker hard haha!
ik weet alleen niet voor hoelang.. al dat vocht zal de strik ook geen goed doen. dus idd snel een foto maken en aansnijden morgen :)
enne, wel hier showen hè!

Geplaatst: di aug 10, 2010 10:06 am
door Anja
Oww balen is dat zeg!

Ik heb geen ervaring met marsepein, gebruik altijd fondant (marshmallow) en dat gaat goed.

Wanneer moet de taart klaar zijn? Kan je misschien nog een strik uit fondant maken? Je kan zo een stuk komen halen hoor, kleuren heb ik ook dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Geplaatst: di aug 10, 2010 10:26 am
door Marian
De taart moet morgen klaar zijn.
Ik haalde net de strik uit de vriezer, en inderdaad, mooi hard.
Maar na misschien één minuut, pllllllllloep, daar zakte 'ie weer in.

Die verdwijnt in de kliko en ik ga nu heel hard nadenken over wat ik er dan op zal maken.

Ik heb geen tijd meer om 'm van fondant te maken, want de tylose moet een dag van te voren er door gedaan zijn, ook bij fondant toch?

Hé Anja, ik zie nu pas dat jij uit Elst komt. Je komt me heel bekend voor moet ik zeggen, zit één van je kinderen op zwemles?

Geplaatst: di aug 10, 2010 10:31 am
door Anja
Ja Alysha, die gaat nu verder voor haar C na de zomervakantie.

Als je tylose door fondant doet kan je na 2 uur er mee werken. Je kan hem dan voorbereiden en morgenochtend, misschien al eerder in elkaar zetten op de taart?

Geplaatst: di aug 10, 2010 10:39 am
door Marian
Dan zal ik je daar wel eens gezien hebben denk ik. Amber heeft net voor de vakantie haar C gehaald en Jasmijn is ook bezig.

Maar ik moet straks toch nog even naar bakfeest enzo, dus misschien probeer ik het dan toch nog, als ze niks anders meer weet wat ze erop zou willen.

Hoeveel tylose doe je dan door de fondant?

Geplaatst: di aug 10, 2010 10:49 am
door Anja
2 theelepels op 500 gram fondant.

Alysha zwom voor haar A op dinsdagmiddag en voor B op woensdagmiddag. Ik zal eens gaan opletten hihi, tenminste als je op woensdag in het zwembad komt.

Geplaatst: di aug 10, 2010 12:41 pm
door Marian
Jasmijn zwemt op de woensdag om half vijf, dus ik zal ook eens opletten!

Geplaatst: di aug 10, 2010 2:03 pm
door Anja
Ow Alysha zwemt van 15.45 tot 16.30 na de vakantie dus we moeten elkaar kunnen tegenkomen hihi.

Nog gelukt met de strik? Of is het toch wat anders geworden?

Geplaatst: di aug 10, 2010 2:45 pm
door maaike
marsepein met tylose wil bij mij ook niet hard worden
ik gebruik dan dus idd fondant of maak zelf gumpaste
dat werkt ook heel goed
succes!

Geplaatst: do aug 12, 2010 7:42 am
door Marian
Nou die strik is dus in de prullenbak beland en toen moest ik heel snel iets anders verzinnen, met nog heel weinig tijd.

Maar uiteindelijk is het dit geworden

Afbeelding

Het was de eerste keer dat ik met de tappits werkte, en het ging redelijk moet ik zeggen.
Ik had de structuur op de vleugels nog willen kleuren met glitter, maar ik liet de laatste glitters op de grond terecht komen in plaats van op de taart ::roll:
Maar Amber vond 'm mooi, dus dan is het goed.

En ik had een heerlijke chocoladetruffeltaart gemaakt

Afbeelding

Niet dé taart van hier, maar ik vind deze ook heel erg lekker.

Geplaatst: do aug 12, 2010 7:47 am
door Sinder
ooohmmmmmmmmmmmmmm die truffeltaart.......die ziet er heeeeerlijk uit zeg!!!
en die andere is toch echt leuk geworden zo!! Knap opgelost!

Geplaatst: do aug 12, 2010 9:06 am
door Monique
Ooooohhhhh mmmmmmmmm, dat ziet er echt heeerlijk uit!!!

Geplaatst: do aug 12, 2010 9:07 am
door Mariska
artcoco schreef:
Sinder schreef:ooohmmmmmmmmmmmmmm die truffeltaart.......die ziet er heeeeerlijk uit zeg!!!
en die andere is toch echt leuk geworden zo!! Knap opgelost!
Sluit me bij allebei aan, heerlijk en slim opgelost - juist in dat soort momenten komen de ware creatieven bovendrijven!
O Corina, ik zag je naam staan bij taarten en ik dacht, leuk een Tornado- Update. Nu ben ik natuurlijk teleurgesteld :D !

En Marian, ik vind de vlinder mooi, maar de chocolade-truffel taart een echt kunstwerk. Het water loopt me in de mond!

Geplaatst: do aug 12, 2010 11:19 am
door Marian
Ja, en die chocolade is zó lekker! Ik zal het recept eens hier neerzetten.

Ik zie nu opeens de reclames tussen dit onderwerp; o_lvarit is vervangen door m_ulti vlaai :-)

Geplaatst: do aug 12, 2010 11:19 am
door maartje
ohhh, ik vind hem echt héél erg leuk geworden en van de truffeltaart loopt het water in mijn mond....

Geplaatst: do aug 12, 2010 12:05 pm
door Chantal
ik vind hem evengoed leuk geworden hoor! mooie kleur roze trouwens, welke is dat?
en die chocoladetaart... ik begin er gewoon van te kwijlen haha!

Geplaatst: do aug 12, 2010 2:10 pm
door Anja
Dat heb je zeker leuk opgelost en fijn dat Amber hem ook leuk vond!

Die chocoladetruffeltaart heb ik niet gezien, echt niet........ben net 1,5 kilo afgevallen en wil dat graag zo houden. Ik ga dan ook niet kijken naar het recept, zelfs niet spiekum (maar opslaan voor later kan geen kwaad natuurlijk)

Geplaatst: do aug 12, 2010 9:09 pm
door Annemarie
Leuk hoor.

Geplaatst: do aug 12, 2010 9:13 pm
door Cindy
Dat heb je op een heel leuke manier opgelost! En ook de letters zijn echt goed gelukt als ik zo de foto bekijk.

Die truffeltaart..... Mmmm, dat ziet er echt heerlijk uit.

Geplaatst: do aug 12, 2010 10:15 pm
door Mariska
artcoco schreef:
Marijke61 schreef:O Corina, ik zag je naam staan bij taarten en ik dacht, leuk een Tornado- Update. Nu ben ik natuurlijk teleurgesteld :D !
Ja nog even... alsof ik dat in andermans draadje ga doen!
Nee, ik bedoel bij de index, bij taarten zeg maar.

Maar wat een spannende update! Gelukkig is alles nog heel!

Geplaatst: vr aug 13, 2010 8:44 am
door Imke
Weet je ik vind deze barbie taart leuke geworden dan al die barbie-taarten waarvan de taart de jurk is.
Daar heb ik er nu een beetje te veel van gezien, hoewel ze wel erg leuk blijven.

Maar dit is origineler en praktischer qua aansnijden etc

Geplaatst: vr aug 13, 2010 8:52 am
door Marian
Chantal schreef:ik vind hem evengoed leuk geworden hoor! mooie kleur roze trouwens, welke is dat?
en die chocoladetaart... ik begin er gewoon van te kwijlen haha!
Dat roze is burgundy.

Geplaatst: vr aug 13, 2010 11:25 am
door Gootje
Nou, dat heb je creatief opgelost! Ik hou hem in gedachten, in oktober wordt mijn meisje 4!

Geplaatst: vr aug 13, 2010 6:32 pm
door Chabeli
oh wat ziet dat er lekker uit!!!!!! En mooi ook!

Geplaatst: vr aug 13, 2010 6:59 pm
door loet78
Mooie oplossing hoor! Heel erg mooi, en die truffeltaart ziet ook zo profi en ontzettend lekker uit.