Pagina 1 van 1

Mini blanda | Kinderfeestjes | Meedenkvraag

Geplaatst: ma mar 28, 2011 6:41 pm
door Jolanda
Hallo allemaal,


Mijn dochter wil dus met haar kinderfeestje taarten bekleden.
Ik ga dus bolvormpjes bakken, de kleine blanda (12cm) van Ikea.

Ik ga ze van te voren bakken,
we gaan ze ter plekke vullen, afstrijken, bekleden en versieren.

Mijn vragen:

Hoe lang moet een mini blanda in de oven? Ik wil er vijf tegelijk bakken (meer past niet helaas)
Dus eigenlijk is mijn vraag hoe lang duurt het met vijf mini blanda's

Dan het bekleden: als ik de tabel volg, dan moet ik wel erg veel marsepein gebruiken,
ik kan een gewone taart of een grotere blanda makkelijk met een blokje marsepein van 250 gram bekleden.

dus ik dacht, kan een mini blanda dan met een half pakje marsepein?

de restjes die per kind over zijn wil ik dan gebruiken om te versieren (plus wat extra).

dan wil ik de kinderen laten werken op een plastic bordje (Hema of zo)

hoe geef ik de taarten mee naar huis? ik vind de kokers op de site geweldig, maar wel duur. De Hema geeft geen bakjes (verkoopt ze ook niet) hier, dat is al nagevraagd.
dan maar gewoon op het bord met folie inpakken? Of iemand nog een ander geweldig idee?

Bedankt voor het meedenken....

Jolanda

Geplaatst: ma mar 28, 2011 7:25 pm
door Jeanet
eehh 160 graden een 20 minuten...??even prikken tussendoor...
pas als ie er schoon uitkomt dan issie klaar.

ik stort gelijk uit anders gaat ie vast zitten...bij mij dan.

je kunt misschien ook fondant.marsepein afwisselen met merenguecreme.??

Geplaatst: ma mar 28, 2011 7:35 pm
door Jolanda
ja, fondant is ook een idee
kan het ook gecombineerd worden dan?
marsepein versieren met fondant?
ik heb nog nooit met fondant gewerkt

Geplaatst: ma mar 28, 2011 7:42 pm
door Jeanet
ja marsepein en fondant kun je zelfs mengen..

de merengue creme kun je maken en een toef van maken dan hoeft er geen fondant onder..en kun je van fondant wat bloemen maken of zo en die erin doen...kun je ook versieren...

Geplaatst: ma mar 28, 2011 7:44 pm
door Jeanet

Geplaatst: ma mar 28, 2011 7:44 pm
door Jeanet

Geplaatst: ma mar 28, 2011 7:58 pm
door Chantal
jammer dat er geen 6 vormpjes in je oven passen. namelijk 333 gram mix met 5 eieren is precies genoeg voor 6 blandaatjes. er moet 95 gram per vorm in, dan komen ze er goed uit.
zelf bak ik ze 30 minuten op 150 graden.
per kind heb ik 200 gram marsepein afgewogen. dat is genoeg om te bekleden, om te versieren en nog een beetje over te houden.
verschillende kleuren maak ik dus van tevoren. als ze ruzie gaan maken moeten ze een getal onder de 10 raden haha!

meenemen op een hard plastic roze bordje bij hema vandaan, folietje eromheen. bij mij zijn ze er ongeveer 1,5-2 uur mee bezig.
van tevoren maak ik een voorbeeldtaartje, wat we daarna lekker opeten!

Geplaatst: ma mar 28, 2011 8:14 pm
door Jolanda
Dank Chantal!

Ik zal eens kijken of zes past, ik heb maar een heel kleine oven.
Ik ga maar een kleur blokje per kind bestellen. die kilo blokken vind ik lastiger, hoe bewaar ik het dan weer... Een voorbeeldtaartje, dat weet ik nog niet, want dat red ik nooit met een taartje .... dus ik denk dat ik gewoon cakejes doe of zo, of roze koeken bij het binnenkomen.

Jeanet, ik wil niet met creme versieren eigenlijk, ik heb toch een enorme tafel vol kinderen, wil niet te individueel worden :)

Geplaatst: ma mar 28, 2011 8:25 pm
door diane76
Ik laat ze zelf kleuren (200 gr). Vinden ze geweldig, dat zo'n wit stukje marsepein opeens kleur krijgt! En dan onderling kleuren ruilen voor het versieren. Verder heb ik er ook altijd nog van dat strooisel bij. Heb je niet toevallig een groot stuk zeil? Het lijkt me makkelijker werken dan op een bord, dat rolt zo lastig uit...

Inpakken idd op een leuk bordje met folie er omheen. Werkt prima.

Leuk zo'n feestje! Hoeveel kinderen krijg je over de vloer?

Geplaatst: ma mar 28, 2011 10:34 pm
door Chantal
oja, bij ikea heb ik snijmatten gekocht. dan plakt het niet aan tafel of wat dan ook. deze http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90131935

oja, heel belangrijke tip.. geef de marsepein pas als het taartje afgesmeerd is en alle klodders en kruimels weg zijn.
anders gaan ze het alvast lekker voorkneden en wordt het veel te warm in die kinderhanden.
zo weinig mogelijk kneden, anders plakt het!
voor rollers ben ik naar de bouwmarkt geweest en heb ik pvc buizen gehaald. in stukjes van 30 cm gezaagd, geschuurd, schoongemaakt en in de vaatwasser gestopt.

Geplaatst: di mar 29, 2011 7:21 am
door Jolanda
ik wil maar twee marsepein rolplekken maken :) in de keuken.

voor die ene keer wil ik niet voor alle kinderen an alles aanschaffen.
dus aan tafel vullen en smeren, en dan pas marsepein..

Geplaatst: di mar 29, 2011 2:27 pm
door Chantal
ja, dat kan natuurlijk ook hoor! dan moeten ze maar even wachten :)

Geplaatst: di mar 29, 2011 6:03 pm
door Jolanda
ik zit ook al te denken, zal ik het op school doen, heb ik wel veel meer plek... maar ja dan moet ik alles meeslepen...

Geplaatst: di mar 29, 2011 8:44 pm
door channiemam
denk ook aan kleivormpjes. Makkelijk voor het versieren van de taart. Van die simpele uitsteekvormpjes. Ideaal voor de kinderen en voor jou ;-)

Geplaatst: di mar 29, 2011 8:45 pm
door Jolanda
joh ik heb stapels koekvormpjes,
dat is het probleem niet :)

en plunger cutters heb ik ook

ik zit meer met planning en hoeveelheden

Geplaatst: di mar 29, 2011 9:05 pm
door channiemam
owww dat komt dus helemaal goed.

Geplaatst: di mar 29, 2011 10:09 pm
door diane76
Heeel goed uitleggen hoe de plungers werken! Ze zijn behoorlijk kwetsbaar, bij mij zijn er al een aantal gesneuveld omdat ze er veel te hard op drukken!

Daar zijn ze te duur voor...

Geplaatst: wo mar 30, 2011 9:57 am
door Mara
Leuk idee!
Ik ga met Es cupcakes doen over een paar weken dus ik lees mee.

En idd. ik dacht ook gelijk: hmmm...geen plungers. Maar de kids zijn hier wel een stuk jonger.

Geplaatst: wo mar 30, 2011 10:03 am
door Jolanda
maar juist met meiden (en jonges) van groep zeven en groep acht vind ik dat dat wel moet kunnen. De vormpjes zijn zoveel mooier!

ik dacht, ik koop voor mezelf een sugar graft gun,,,, is het op! GRRRR
Daar kan toch marsepein in?

Geplaatst: wo mar 30, 2011 10:06 am
door Jolanda
Hier hebben ze hem wel....
http://www.jetaartshop.nl/a-11835192/mo ... ov404-0016

maar ik ken de webshop niet...

Geplaatst: wo mar 30, 2011 10:39 am
door Jeanet
Jolanda schreef:maar juist met meiden (en jonges) van groep zeven en groep acht vind ik dat dat wel moet kunnen. De vormpjes zijn zoveel mooier!

ik dacht, ik koop voor mezelf een sugar graft gun,,,, is het op! GRRRR
Daar kan toch marsepein in?
ja beetje warm kneden en dan erin doen en knijpen mar geweldig ding..

even opletten dat je het doosje met andere vormpjes er ook bij krijgt..bij zoetmettaart verkopen ze die namelijk apart!!

bij je link hierboven zit ie in het zakje erbij! en volgens mij goedkoper dan dat ik hem kocht..geweldig leuk ding!

Geplaatst: wo mar 30, 2011 10:58 am
door Jolanda
maar ik hoor nog niemand met ervaring met die webshop, dan vind ik het wel wat riskant, ik heb het toch snel nodig... tenminste, ik wil het in orde hebben

Geplaatst: wo mar 30, 2011 12:06 pm
door Chantal

Geplaatst: wo mar 30, 2011 1:03 pm
door Jolanda
is de zeelandia marsepein ook echt prettiger om mee te werken?

Geplaatst: wo mar 30, 2011 1:05 pm
door Chantal
ja, vind ik wel.

Geplaatst: wo mar 30, 2011 1:10 pm
door Jeanet
ik heb marsmallow fondant was goedkoper, ik vind het veel lekkerder, kleurt mooier, werkt leuk....ik ben verkocht

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:18 pm
door Mara
Wat vind je van de mmf-smaak? Veel van mijn proefkonijnen vonden het te chemisch, te zoet, ja gewoon te marshmallow :wink:

Ik vond hem voor bepaalde dingen zelfs te soepel persoonlijk (roosjes).

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:21 pm
door Gootje
Mara schreef:Wat vind je van de mmf-smaak? Veel van mijn proefkonijnen vonden het te chemisch, te zoet, ja gewoon te marshmallow :wink:

Ik vond hem voor bepaalde dingen zelfs te soepel persoonlijk (roosjes).
Ik heb er vorige week cupcakes mee gemaakt. Vond het heerlijk spul om mee te werken en stiekem veel lekkerder dan marsepein!

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:23 pm
door Gootje
En hier is hij ook nog. Is de webshop van een vrouw die ik ken, ik koop al mijn spulletjes bij haar (nu ook een echte winkel).

http://www.taartenvansuus-shop.nl/a-164 ... rcraft-gun

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:35 pm
door Gootje
Oh ja, kom ik nog een keer. Het is ook leuk om niet gewoon van dat huishoudfolie er om heen te doen. Maar echte folie-inpakpapier en een krullintje. Staat veel feestelijker.

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:43 pm
door Jolanda
ja, dat lijkt mij niet meer dan logisch om het met inpak folie te doen
vandaag e veel gekocht

tafelkleden , placemats, bordjes rollen inpakfolie extra deegroller
nu de amrsepein nog.

Geplaatst: do mar 31, 2011 8:53 am
door Jolanda
Gootje schreef:En hier is hij ook nog. Is de webshop van een vrouw die ik ken, ik koop al mijn spulletjes bij haar (nu ook een echte winkel).

http://www.taartenvansuus-shop.nl/a-164 ... rcraft-gun
jammer, ze heeft alleen blanke marsepein en ik ga toch voor makkelijk, gekleurd :)

we gaan kersencreme, bananencrem en colacreme maken :)

of iemand nog een andere webshop tip?

Geplaatst: do mar 31, 2011 1:20 pm
door Sinder

Geplaatst: do mar 31, 2011 1:23 pm
door Gootje
Jolanda schreef:
Gootje schreef:En hier is hij ook nog. Is de webshop van een vrouw die ik ken, ik koop al mijn spulletjes bij haar (nu ook een echte winkel).

http://www.taartenvansuus-shop.nl/a-164 ... rcraft-gun
jammer, ze heeft alleen blanke marsepein en ik ga toch voor makkelijk, gekleurd :)

we gaan kersencreme, bananencrem en colacreme maken :)

of iemand nog een andere webshop tip?
Ik heb het wel eens bij haar besteld, misschien even vragen?

Geplaatst: vr apr 08, 2011 10:45 am
door Jolanda
Chantal schreef:jammer dat er geen 6 vormpjes in je oven passen. namelijk 333 gram mix met 5 eieren is precies genoeg voor 6 blandaatjes. er moet 95 gram per vorm in, dan komen ze er goed uit.
zelf bak ik ze 30 minuten op 150 graden.
per kind heb ik 200 gram marsepein afgewogen. dat is genoeg om te bekleden, om te versieren en nog een beetje over te houden.
Hoi
ik heb jouw hoeveelheden aangehouden en wat in de zesde blanda zou moeten, in een grotere blanda gedaan, die heeft dus zo drie hoeveelheden en gaat dan de oven in.

vijf taartjes staan al op de bordjes, zijn afgekoeld. Ik hem papieren xenos bordjes trouwens, die waren zo leuk met taartjes afbeeldingen er op.

marsepein staat klaar, ga ik zo afsnijden

ik doe er eentje voor en dan mogen ze aan de slag

de laatste vijf staan in de oven

dus ik ga zo mijn creme doormixen en dan de cremes in de blandavormpjes doen, staat wel leuker dan al die beslagkommen :)

ik heb twee grote rollers en twee matten, dus de grote plak doen ze om beurten
ik heb zes kleine rollers (uit allerlei kinderpakketjes) dus bij hun plek kunnen ze die nog gebruiken

ik had nog extra plungers besteld
maar van een klasgenootje van Jurg mogn wel nog vormpjes lenen, vlinders en taartrandjes

oh mesjes, die ga ik nog pakken

leuk, ik ben zo benieuwd hoe het zal gaan!

Geplaatst: vr apr 08, 2011 12:02 pm
door Jeanet
oh spannend zeg! enne we willen veeeeel fotos he!!!

Geplaatst: vr apr 08, 2011 1:31 pm
door Jolanda
ik heb al foto's van blanda's met mix, gebakken taartjes, van de cremes, van de nu al gedekte tafel... :)

nu nog de foto's knippen voor memory :)

Geplaatst: vr apr 08, 2011 5:03 pm
door Jeanet
zien zien zien.

Geplaatst: vr apr 08, 2011 8:09 pm
door Jolanda
ik zit nog midden in het feest! :)

Geplaatst: vr apr 08, 2011 8:12 pm
door diane76
Klimkt goed zeg! Ben benieuwd naar de foto's!