Pagina 1 van 1

antilaanse brood taart

Geplaatst: wo mar 30, 2011 4:04 pm
door mies-noe
wie intresse heeft in antilaanse taart recepten geeft maar een gil!
ik heb gister de brood taart gemaakt,,lekker...

hier alvast t recept,,super simpel.leuk om met kids te maken

14 witte bolletjes
550 gr melk
250 gram gesmolten roomboter
225 gram kristal suiker wit
200 gram rozijnen
1 groot blik cocktail fruit
3 theelepels vanille aroma
1 eetlepel kaneel
6 eieren

witte bolletjes in kleine stukjes snijden(in bekken doen

daar over heen gieten,,,250 gram gesmolten roomboter,alle sap van het blikfruit,,en 550 melk...de suiker...de kaneel en de vanille aroma..

dat goed menhen zodat all het brood nat is(het wordt wel echt een snotje hoor,,)

dan de rozijnen en het cocktail fruit erdoor heen mengen

en dan de 6 eieren ff los kloppen en dat er ook goed door heen mengen

springvorm heeeeel goed invetten....bakblik vullen....

en dan min 80-90 min bakken op 175-180 graden...

met stokje checken of t gaar is(geen beslag moet er aan zitten)

ff 10 min laten afkoelen,,omkeren...en dan bestrooien met kaneel suiker(kristal suiker met kaneel er door heen)

de taart is lekker,,,niet normaal....

Geplaatst: wo mar 30, 2011 4:10 pm
door Jeanet
apart maar wellicht lekker. kun je ook laten zien hoe het eruit gaat zien???

Geplaatst: wo mar 30, 2011 4:19 pm
door Chantal
in welke maat bakvorm moet dit?
het lijkt me namelijk echt een megagrote taart worden voor een stuk of 40 man, klopt dat?

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:20 pm
door mies-noe
uh ik heb volgens mij bakblik 24 cm en er kwamen er 2 uit!

en blikfruit,,,dat proef je echt echt niet hoor...

het smaakt echt naar wentelteefjes/appeltaart,,,

ik eet me er misslijk aan,,,hahaha

foto taart

Geplaatst: wo mar 30, 2011 8:21 pm
door mies-noe

Geplaatst: wo mar 30, 2011 9:01 pm
door arubaclaire
Aah, bolo di pan!
Erg lekker.
Heb je ook het recept voor kesia?

Geplaatst: do mar 31, 2011 8:37 am
door mies-noe
is dat die antiliaanse creme brulee??(kesio??)

Geplaatst: do mar 31, 2011 10:02 am
door Hanne
klinkt lekker en ziet er ook goed uit. ik ga hem een keer proberen.

Geplaatst: do mar 31, 2011 8:20 pm
door arubaclaire
mies-noe schreef:is dat die antiliaanse creme brulee??(kesio??)
Ja die. Heb wel een recept, maar die is niet lekker.
En m'n Arubaanse vriendinnen beroepen zich op het familiegeheim ;-)

Geplaatst: vr apr 01, 2011 9:59 am
door mies-noe
kesio

6 eetlepels suiker
1 liter koffiemelk
400 gram suiker
8 grote eieren
2 theelepels vanille aroma
2 eetlepels witte rum

* breng de 6 eetlepels suiker in een alminium vorm(24 cm)op een laag vuurtje aan de kook...laten koken tot dit goud bruin karamel wordt,,de vorm draaien zodat de bodem en de wanden van de vorm met de caramel bedekt zijn.

*laat de caramel afkoelen twordt vanzelf hard en t gaat kraken

*giet de koffiemelk in de pan en breng t aan de kook

*klok de eieren met de 400 gram suiker los

*giet beetje voor beetje de gekookte melk toe

*en goed blijven kloppen

*voeg de vanille en de rum toen en het geheel nog eventjes blijven kloppen

*giet het mengsle door een zeef in een met bedkt met alminium folie vorm.

*zet de vorm in een grote pan gevuld met water(2/3 hoog)au bain marie

*en zet t in een voorverwarmde oven(175 graden)

*na de baktijd de aniliaanse creme brulee(kesio) goed af laten koelen..en zet m daarna in de koelkast voor enkele uurtjes(of een nachtje,,nog beter)

*daarna de rand los snijden van de creme brulee en m omkeren op een diepe schaal

*garneer m af met vruchten op siroop(anans/perzik/manderijn enz)

175 graden bakken ongeveer 2:30 uur

als je nog meer recepten wil hebben van taarten/of snoepgoed of koekjes hoor ik het wel...

xxxx