Pagina 1 van 1

Geplaatst: ma apr 11, 2011 2:10 pm
door Sinder
aaah een datum! Mooi! En helemaal geschetst, wat goed. ik moet 1 mei een bruidstaart maar ben nog vrij blanco :)
Maar goed, ik ga later meedenken, moet nu even de dagelijkse doe dingen doen...

Geplaatst: ma apr 11, 2011 2:13 pm
door Gootje
Op geen van je vragen een antwoord. Maar wel: RESPECT!!!!!

Geplaatst: ma apr 11, 2011 7:48 pm
door Annemarie
Willen ze hun namen er niet op?

Ik zou de rozen zeker terug laten komen.

En als ik jouw was zou ik wel op zoek gaan naar lekkerdere vullingen, er is vast meer "veilig" dan wat jij nu noemt.

Ben zeer benieuwd naar het eindsresultaat.

Geplaatst: ma apr 11, 2011 7:56 pm
door channiemam
ik heb laatst een bruidstaart gemaakt met de vulling van banketbakkersroom (zakje mix van dr oetker), een laag met slagroom(kant en klare slagroom van friese vlag) en jam en botercreme van de mix. Viel erg goed in de smaak.

Geplaatst: ma apr 11, 2011 7:56 pm
door channiemam
oh ja. De schets ziet er prachtig uit. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Wat een werk! en wat een eer.

Geplaatst: ma apr 11, 2011 8:05 pm
door Hanneke
ohoe, spannend!!!

over stapelen kan ik niets zinnigs zeggen, maar met je vullingen kun je best ietsie pietsie spannender hoor! Ik vind botercreme dus echt niet lekker als vulling, maar volgens mij zijn alle Mona puddingen wel veilig (in de zin dat je ze een dag buiten de koeling kunt bewaren). en dan heb je zomaar chipolatavulling, bitterkoekjesvulling, citroen-en aardbeikwarktaartvulling enz. Oh en afgelopen zomer was er een lekker "toetje van de maand" in een soort sinaasappelsmaak, ook heerlijk als vulling lijkt me!

Geplaatst: ma apr 11, 2011 8:20 pm
door Mirjam
Botercreme van de mix is erg lekker.
Eric heeft uit de VS taartvullingen van Jell-O meegenomen. Die maak je aan met melk, maar kunnen best een paar uur uit de koeling staan. Misschien dat je ze kunt bestellen of dat Trudie wat kan sturen?Je hebt ze in verschiilende smaken zoals chocola met mint, cheesecake, banaan, lemon etc.
En ook chocoladefudge kan volgens mij wel even buiten de koeling staan.

Hoe lang moet het buiten de koelkast staan? Want als het maar om een paar uur gaat dan kan er natuurlijk best veel, mits het niet te warm is.
Een vlaaienvulling kan zo ie zo wel.

Wat ik me nog afvroeg is of een verschil van 4 cm per laag niet te weinig is. Zeker omdat je er ook nog balletjes en zo langs wil.

En verder vind ik het heel gaaf dat je dit voor je moeder gaat doen. Knap hoor. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Geplaatst: ma apr 11, 2011 9:44 pm
door EskilE
Ieks! Wat een project.
Ik kan je geen tips geven, maar ga wel weer met veel belangstelling je vorderingen, vragen en vooruitgang volgen.
Jou kennende, wordt het vast geweldig!!!!!!
You go girl.

Geplaatst: ma apr 11, 2011 10:41 pm
door Chantal
botercreme van de mix is best lekker hoor! als je er maar een smaakje doorheen gooit.
die potjes van patidesse zijn hier heel geschikt voor. 3 theelepeltjes erbij en heerlijk!
monatoetjes zou ik zelf geen dag buiten de koeling laten.
vlaaivulling kan altijd natuurlijk, chocoladefudge (recept taartenforum) is lekker met kersenvlaaivulling bijvoorbeeld.

taart ziet er nu al mooi uit hoor!

Geplaatst: ma apr 11, 2011 11:23 pm
door Sinder
Joh, die bc van de mix is heerlijk! Ik krijg altijd positieve reacties erop. En weet je wat je moet doen met zo'n chique taart, de Patidess Champagne erdoor, mjum! Helemaal passend bij de parels ook.

In tegenstelling tot Annemarie, zou ik de rozen niet terug laten komen. Maar goed, ik hou echt van eenvoud, niet te druk enzo. Die ballen ken ik niet, ben heel benieuwd ernaar. Ik wilde zelf gewoon een etagère gebruiken, alhoewel het nadeel weer is dat je erdoorheen moet, door de taart.
Normaal gesproken verstevig ik een stapel van 2 nooit eigenlijk, ik zie gewoon écht geen verschil. Ik zou ook liever op locatie stapelen inderdaad.

Geplaatst: di apr 12, 2011 4:43 pm
door Mon
Wow, wat gaaf! Zal ontzettend mooi worden, jou kennende ;).
Ik snap je onzekerheid en vragen, je wilt het natuurlijk perfect doen (ik het het ook al bij een 'gewone' taart.

Even kijken waar ik op kan antwoorden.
Rozen terug laten komen. Nee zou ik niet doen. De rozen zijn al supermooi op zichzelf, echt een blikvanger. Niet nodig om die terug te laten komen. Die ballen zijn niet een blikvanger, maar zijn er nu eenmaal, best wel in het oog springend denk ik, dus die idd mooi terug laten komen in de parels.

Ja, parelmoer doen! Maakt het weer een mooi geheel.

En helemaal wit zeg je, de rozen zijn toch rozig? Of heb ik dat mis? Zijn dat weer andere rozen die ik bedoel? Zie ook mijn tekst boven, zeker niet terug laten komen dan.

Ik heb geen idee van stapelen, maar zoals jij het wilt doen klinkt het wel heel logisch,. Ik zag trouwens op een YouTube filmpje dat ze de taart wel wat vast plakken met bc, zodat die iig niet meer verschuift.

Ik vind botercreme van de mix heerlijk. Heb er wel eens aardbei saroma door gedaan, maar vond dat net te veel worden. Gewone simpele zou voor mij al voldoen.

Heb de rest nog niet geleden, maar ik denk maar zo: alle opmerkingen zijn meegenomen. Succes!!

Geplaatst: di apr 12, 2011 5:26 pm
door Sinder
Corina, mail me even welk bord van Wilton dat is!

Geplaatst: di apr 12, 2011 7:53 pm
door diane76
Wat dacht je hiervan als ondersteuning voor je bovenste taartje?

http://www.taartendecoratie.nl/cake-boa ... -20cm.html


Of deze: http://www.taartendecoratie.nl/drums-ro ... -20cm.html

De ene is 3 mm dik en de tweede 13 mm. Dan moet je wel je vorm nameten of die wel ècht 20 cm is... (bij mij wijkt dat dus af. ) Bijsnijden gaat echt niet lukken!

Gaat vast weer heul mooi worden!


Leuk, een corina-projectje...

Geplaatst: di apr 12, 2011 7:59 pm
door Mon
artcoco schreef:
Mon schreef:alle opmerkingen zijn meegenomen. Succes!!
Ja echt wel!

De rozen zijn inderdaad een beetje roze gedust. Ach, ik kijk wel hoe het uitkomt straks.

Moet ik toch een keer de mix gaan maken dus - met en zonder smaakje. Maarja, dan proef je het weer los van het biscuit - ik ga natuurlijk niet zomaar een taart maken om even voor te proeven... (mijn arme lijntje!).

Ach, als iedereen roept dat die mix lekker is, dan moet het gewoon zo zijn.

En de taart "plak" ik wel op het onderbord, maar de bovenste staat straks op die ballen, dus dat is wel losjes. Het Wilton bord dat erbij hoort is nu uitverkocht, dus ik ga gewoon een cake druk van 20 cm als onderbord van de bovenste taart proberen, in elk geval stevig.
Hmmm, ik lees net mijn post weer even terug en het staat er anders dan ik bedoel, met die rozen. Ik bedoel: Die rozen zijn zo mooi van zichzelf en ze springen er zo mooi uit (omdat alles wit is en de rozen wat rozigs) dat ze niets extra's nodig hebben. dat ze zo de blikvanger zijn. Ik bedoel dus niet dat je ze niet terug moet laten komen omdat ze roze zijn en dan niet mooi. Maar dus juist omdat ze roze zijn, dat ze wel alleen staand kunnen.

Hopelijk duidelijker zo :oops:

En ik zou idd wel iets van een bord onder de bovenste taart doen. Misschien een iets dikker bord, desnoods een zilveren (of gouden ;) ) en dan de randen mee bekleden zodat je em niet meer ziet.

Geplaatst: wo apr 13, 2011 9:05 pm
door Gootje
Misschien even een vriendin ofzo inschakelen die je zoons kan helpen met klaarmaken, of manlief? Valt dat weer van jouw lijstje af. Op de locatie zelf is er geen grote inloopkoelcel ofzo waar hij in kan staan (en dan natuurlijk nog de stress dat er niemand tegen aanloopt of ongein met je taart uithaalt, niet zo'n goed idee denk ik).

Geplaatst: wo apr 13, 2011 9:50 pm
door Jeanet
ja ik zou ook bevroren vervoeren en dan daar neerzetten..

wel een gehaast voor je zeg, is er niet iemand die neit mee gaat en dat even kan doen?

Geplaatst: do apr 14, 2011 8:50 am
door muppet
Je plannen klinken goed, ik ga je draadje maar eens volgen, met alle tips die erin staan.

O en 1 op 1 botercreme vind ik niet lekker, maar die van de mix is echt heeeeerlijk! Laatst met patidesse hazelnoot gemaakt, jummie!

Geplaatst: do apr 14, 2011 9:41 am
door Hanne
ik vind jouw ontwerp erg leuk. en die rozen van jou zijn echt prachtig. dat hebben we al kunnen zien.
lastig die praktische uitvoering. ik denk idd dat bevroren vervoeren het slimste is. wel opletten dat ie niet gaat zweten denk ik.

Geplaatst: do apr 14, 2011 10:29 am
door Mirjam
Wel lastig dat je je taart niet koud kan zetten.
Ben je er met je moeder uitgekomen wat betreft de vulling?
Ik ben heel benieuwd wat je gaat doen.
Mijn moeder is eind juli jarig en dan staat de taart ook altijd een poos buiten de koeling. Altijd lastig.

Ik wens je heel veel succes!

Geplaatst: do apr 14, 2011 11:43 am
door mAmArianne
Leuk leuk leuk! Dat gaat zekerweten mooi worden!

Voor de vulling...
Champagnecreme (botercrememix met patidess champagne óf de hoeveelheid water die in de mix gaat vervangen door een ´mousserende wijn´) framboosjes erin drukken (doosje uit diepvries AH, kun je bevroren in de creme steken)
Frambozenjam (de light vind ik niet fijn, die is te ´nat´)
Witte chocopasta (beetje verwarmen zodat het makkelijk te smeren is, die van AH is wel fijn) met witte vlokken.

En dit beschrijf je als: Gevuld met Champagnecreme met frambozen/au framboise, een laag frambozenconfiture en een laag witte chocoladecreme met witte chocoladekrullen ::wink:

Geplaatst: do apr 14, 2011 12:57 pm
door loet78
Ziet er goed uit en de vullingen klinken lekker.
En nee in de gemiddelde kroeg heeb nze niet zoveel bordjes. Maarhe mooie kartonnetjes doen het toch ook goed?

Geplaatst: do apr 14, 2011 1:59 pm
door mAmArianne
Zou je niet alle taarten dezelfde vulling geven? Wat als iemand jou net de onderste wil terwijl de bovenste nog maar net is aangesneden? Gaan ze de taarten dan van elkaar afhalen?
De bruidstaarten die ik heb gemaakt daarbij deed ik in die met 3 lagen gewoon allemaal dezelfde vulling iig.

Geplaatst: do apr 14, 2011 2:16 pm
door mAmArianne
Zou je werkelijk op een bruiloft vragen ´welke vulling wilt u´? Ik heb de vraag tot nu toe nog nooit gekregen, je krijgt gewoon voorgezet, toch?
Niet moeilijk doen hoor, stort je maar lekker op de perfectie van de afwerking, dat is toch het belangrijkste tót hij aangesneden wordt... ::wink:

Leuk hoor! Moet een bijzonder gevoel zijn om het voor je moeder te mogen maken...

Geplaatst: do apr 14, 2011 5:01 pm
door Hanne
ik heb de champagnecreme voor de bruidstaart van mijn zus en onze kersttaart echt from scratch gemaakt. daar staat ook een recept voor op de leukste taarten en dat is echt goddelijk.