Pagina 1 van 1
Botercreme vraagjes
Geplaatst: za apr 30, 2011 12:10 pm
door Annemarie
Hoelang kun je botercreme in de koelkast bewaren? En als je een toef op een CCtje maakt, bewaar je de CCtjes dan in de koelkast (= harde toef) of buiten de koelkast (= zachte toef).
En wat is suikerbakkerspoeder? Ik had nu poedersuiker en witte basterd gebruikt (laatste omdat de poedersuiker op was) en het smaakte prima.
Geplaatst: za apr 30, 2011 2:05 pm
door Sinder
Suikerbakkerspoeder is poedersuiker maar dan veel fijner. Het stuift ook amper op en dat doet poedersuiker wel.
Botercrème van de mix in de koelkast, ik bewaar het ong. 5 dagen max. Wel goed gekoeld. Op een cc bewaar ik ze altijd in onze aanbouw. Die is koel maar niet zo koel als een koelkast want daar kunnen de cc's dan weer van uitdrogen. Het blijft dan stevig en smelt niet.
Geplaatst: za apr 30, 2011 2:29 pm
door Annemarie
1 week maar, heb nog effe gegoogled en daar kom ik ook steeds 1 week tegen. Gek suiker en boter moet toch langer houdbaar zijn

.
Ik ga CCtjes maken met stukjes caramel en een toefje caramelbotercreme versierd met paarse bloementjes. Restjes, maar vast lekker en mooi.
Dat suikerbakerspoeder koop je dat gewoon in de supermarkt?
Geplaatst: za apr 30, 2011 8:27 pm
door Chantal
nee helaas kun je dat niet in de supermarkt kopen.
je koopt het bij de taartenwinkels per kilo (of 5 kilo).
heb je botercreme van de mix gemaakt? die kun je namelijk minder lang in de koelkast bewaren als dat je alleen suiker en boter gebruikt.
zeker als er een smaakje doorheen gaat kan het gaan schimmelen.
dan bewaar ik het liever een week in de vriezer! blijft het zeker goed.
en cc's bewaar ik gewoon in een taartdoos of bak met toef creme erop. in de koelkast drogen ze uit.
en ik hou meer van zachte botercreme als van zo'n harde toef

Geplaatst: za apr 30, 2011 8:43 pm
door Annemarie
Botercreme van de mix met een smaakje. Ik heb de botercreme donderdag gemaakt en vandaag CCtjes met toef, worden vandaag en morgen opgegeten. Moet kunnen toch?
Geplaatst: za apr 30, 2011 10:34 pm
door Chantal
jawel hoor!
maar ik heb er ook wel eens snel schimmel in gehad. vooral als ik een 'natter' smaakje eraan toe heb gevoegd. zoals veel jam, vlaaivulling of blikmandarijntjes.
dat hou ik niet langer als 24 uur buiten de koeling. je ziet er niks aan, maar het ruikt dan wel muffig. dan gebruik ik het niet meer natuurlijk!
daarom gooi ik het zo snel mogelijk in de vriezer, dan weet ik zeker dat het niet mis kan gaan

Geplaatst: zo mei 01, 2011 9:46 am
door Annemarie
O ik had er een smaakstofje door gedaan, dat is eigenlijk ook maar een suikerstroopje. Een blikje manderijntjes is natuurlijk heel wat anders. Maar dan gebruik je de botercreme als vulling, zo nat kun je er niet mee afsmeren toch?
Geplaatst: zo mei 01, 2011 9:15 pm
door Chantal
met botercreme van de mix smeer ik niet af. daar heb ik te vaak slechte verhalen over gelezen op het taartenforum.
daar gaat natuurlijk 200-250 ml water in. water en marsepein is geen goede combi, dat durf ik niet aan.
dit gebruik ik dus idd alleen als vulling.
afsmeren doe ik alleen met roomboter en suikerbakkerspoeder. wel met een smaakje erdoor van patidess of lorran oil.
Geplaatst: zo mei 01, 2011 9:47 pm
door channiemam
mss dat ik daarom mijn taartjes niet zo glad kan afsmeren? Ik smeer namelijk altijd af met de botercreme van de mix. Ik krijg het wel mooi maar niet perfect glad zoals ik bij jullie foto's zie.
Geplaatst: zo mei 01, 2011 9:58 pm
door Annemarie
Dat paarse hart heb ik ook met botercreme van de mix afgesmeerd, ging niets mis mee hoor. Kan me ook niet herinneren dat ik er water door moest doen

.
Geplaatst: ma mei 02, 2011 1:42 pm
door Chantal
botercreme van de mix: 200-250 gram water, 100 gram mix en 100 gram poedersuiker mengen en laten rusten.
250 gram roomboter zacht laten worden.
alles bij elkaar mikken en 10 minuten mixen.
klinkt dit bekend?

Geplaatst: ma mei 02, 2011 2:09 pm
door Annemarie
Ja ik had al gekeken, inderdaad water door gegaan, maar ging dus wel goed met afsmeren.
Geplaatst: ma mei 02, 2011 2:10 pm
door Sinder
hahaha er moet toch echt water bij de mix! Ik smeer ook alleen af met 1 op 1 bc. Goed lang mixen, krijg je hem heel mooi smeuïig en wit. Werkt echt fijner dan met de mix!
Geplaatst: ma mei 02, 2011 2:12 pm
door Annemarie
En 1 op 1 is dan 250 gram boter op 250 gram suikerbakerspoeder?
Geplaatst: ma mei 02, 2011 2:28 pm
door Sinder
Yep!
Geplaatst: ma mei 02, 2011 7:39 pm
door Chantal
maar dit weer niet als vulling gebruiken hoor, daar (vind ik dan) is het niet lekker genoeg voor. dat dunne laagje onder de marsepein kan nog net. wel doe ik daar ook altijd een smaakje door. meestal citroen, beetje fris onder de zoete marsepein.
Geplaatst: di mei 03, 2011 11:07 am
door channiemam
ik gebruik de botercreme zowieso niet als vulling tnt. meestal banketbakkersroom, slagroom en laagje jam.
Geplaatst: di mei 03, 2011 11:08 am
door channiemam
maar goed, de botercreme mix is nu toch op, dus volgende keer suikerbakkerspoeder bestellen dus.