Pagina 1 van 1
witte marsepein
Geplaatst: wo mei 11, 2011 8:42 am
door muppet
Voor de bruidstaart heb ik veel witte marsepein nodig. Die van Funcakes korrelt en scheurt nogal snel. Wat was nou die andere marsepein die zo veel fijner werkt? En waar kan ik die kopen?
Geplaatst: wo mei 11, 2011 8:45 am
door Hanneke
Zeelandia? Maar ik weet niet of die in wit te krijgen is.
Mijn laatste bestelling was bij
www.aribacakes.nl, daar hebben ze in elk geval Zeelandia
Hier ook Zeelandia (maar niet wit)
http://www.taartendecoratie.nl/228-zeelandia-marsepein
Geplaatst: wo mei 11, 2011 9:59 am
door Annemarie
En waarom combineer je het Martine, maak alleen de vloeistof niet wit genoeg? Zeelandia is in wit te krijgen, maar is dan wel droger dan naturel, maar beter dan funcakes.
Geplaatst: wo mei 11, 2011 2:19 pm
door diane76
Ik had de vloeistof, maar dan moest er zoveel doorheen dat de marsepein heel kleverig werd. En dan nog vond ik het niet wit genoeg. Nu heb ik de poeder, vooralsnog lijkt het beter te werken en witter te worden...
Geplaatst: wo mei 11, 2011 2:56 pm
door Chantal
wat martine zegt doe ik ook. maar er gaat inderdaad veel doorheen hoor, van die witte vloeistof om het zo wit mogelijk te krijgen.
tegen het plakken smeer ik mijn handen steeds in met crisco, en dus in combi met die witte poeder.
wel met zeelandia marsepein, voor mij geen ander merk meer!
Geplaatst: wo mei 11, 2011 2:58 pm
door Hanne
en marsefond? dat is mooi wit en werkt makkelijker. ik doe de helft witte fondant, de helft witte marsepein.
Geplaatst: wo mei 11, 2011 4:54 pm
door muppet
Ik weet niet of het bruidspaar marsefond wil. Hoe is dat qua smaak, ik ken het zelf nl niet.
Geplaatst: wo mei 11, 2011 4:55 pm
door Chantal
heb je wel eens fondant in huis gehad?
het is gewoon nog steeds marsepein, maar met een stuk minder amandelsmaak. meer suikerachtig, naar de fondant dus.
het is echt 50% marsepein en 50% fondant.
werkt ook lekker trouwens, terwijl ik alleen fondant niet lekker vind werken.
Geplaatst: wo mei 11, 2011 5:07 pm
door muppet
Ik heb een pakje witte fondant in huis, om uit te proberen ivm de roosjes. Misschien eens proberen en een proeftaartje daarmee bekleden. Kan ik daar dan ook makkelijker roosjes van maken?
Geplaatst: wo mei 11, 2011 6:40 pm
door muppet
ok, duidelijk. Ik ga het gewoon proberen met het proeftaartje. De roosjes en bloemetjes maak ik meestal gewoon van marsepein. Dat is idd eigenlijk te dik, maar ik heb liever dat het eetbaar en lekker blijft.
Geplaatst: wo mei 11, 2011 10:04 pm
door Chantal
ik bedoelde natuurlijk marsefond. ik dacht al weer eens te ver terwijl ik te langzaam typte
