En hello Kitty
Geplaatst: wo mei 11, 2011 3:58 pm

Ingezakt :s ... chocomousse met dit weer is GEEN goed idee !
WZZmamawanda schreef:o, ja, je moet de mousse wel goed koud laten worden. Ik maak hem het liefst al vantevoren klaar dat ie een nacht of echt wat uren over staat.
Hello kitty is een schatje en de smaak van de taart zal er vast niet minder door geworden zijn!
Ja met een spuitzak.diane76 schreef:Ik ben niet van de dijkjes, hoe maken jullie die? Gewoon me teen spuitzak?
Dat vind ik ook! Daarom ook geen dijkjes hier. Soms vind ik mijn taarten niet zo strak en had zitten verzinnen of ik toch niet een keer aan de dijkjes 'moet'. maar nu ik jou verhaal lees, hou ik het toch bij hoe ik het deed. Ik merk wel dat als de taart te lang buiten de koeling is (omdat ik weer eens te lan gover decoreren doe) hij toch iets gaat rimpelen aan de zijkanten... Toch wat vaker in de koeling terug zetten...mamawanda schreef:dijkjes vind ik vreselijk.diane76 schreef: Ik ben niet van de dijkjes, hoe maken jullie die? Gewoon me teen spuitzak?
Bij een vierkante taart is het dan zielig als je een stuk van de zijkant krijgt. Dan heb je minstens 2 happen met weinig of geen vulling, maar wel een mond vol crème. Iedere hap taart moet evenveel gevuld zijn vind ik.
Dus strak vullen tot de zijkant, iedere vierkante cm even dikke laag, dan kapsellaag erop en iets hol afstrijken rondom
Daarna gewoon goed en glad afsmeren met crème en voor het bekleden even terug in de koeling opdat die crème goed stevig is....geen dijkje nodig.