Pagina 1 van 1

kapsel recht maken

Geplaatst: di mei 24, 2011 9:29 am
door muppet
Als ik de onderkant van mijn kapsel afsnijd om hem recht te maken, leg ik dat dat "open" stuk op het taartkarton? Blijft dat lekker, wordt dat niet droog dan?
Ik heb het nooit hoeven doen, maar nu heb ik wel een erg hoge bult op mijn kapsel.

Geplaatst: di mei 24, 2011 9:46 am
door EskilE
Ik doe het altijd zoals jij beschrijft, en heb er nog nooit commentaar op gekregen. Moet er overigens wel bij zeggen dat ik zelf zelden of nooit een stukje taart van mijn eigen taart proef...

Geplaatst: di mei 24, 2011 1:38 pm
door Chantal
ja, ik leg ook de open kant op het kartonnetje.
ook omdat als ik het andersom zou doen, die open kant veel te zacht is om er op af te smeren. veelsteveel kruimels.

Geplaatst: di mei 24, 2011 10:45 pm
door Deborah
Wat ik tegenwoordig ook vaak doe is de biscuit als hij nog warm is omdraaien. En dan op een vlakke ondergrond leggen. Door zijn eigen gewicht word hij dus weer vlak. Even zo laten liggen (soms licht aanduwen) en de "bult" is kwijt.

Geplaatst: wo mei 25, 2011 2:32 pm
door Chantal
deborah, als je een bakvorm hebt zonder losse bodem komt hij altijd op zijn 'bult' terecht.
maar soms is die bult dan toch nog te hoog.
vooral bij kleinere taartjes lukt het me niet om een platte taart te bakken. vanaf 25 cm gaat het wel goed.

Geplaatst: wo mei 25, 2011 4:58 pm
door muppet
Ik zet hem altijd op z'n kop op een taartrooster en meestal is dat idd genoeg om het mooi recht te krijgen. Maar deze bult was te hoog en scheef. Het hele kapsel was uberhaupt te hoog in verhouding met de ondertaart. Dus een stuk afgesneden en dat is inmiddels al op: "mama dat is lekker!"