Pagina 1 van 1
Waarmee smeren jullie af?
Geplaatst: wo jun 08, 2011 10:08 pm
door Mon
De laatste tijd zijn mijn taarten behoorlijk aan het lekken, al heel snel. Ik bewaar ze in de koelkast. Maar daar begint het al.
Ik smeer af met botercreme mix van de shop. Ik las dat daar veel water in zit en dat je beter af kan smeren met 1:1 creme. Maar das lang zo lekker niet natuurlijk!
Hoe is dat bij jullie?
Geplaatst: wo jun 08, 2011 10:10 pm
door Mieke
Meestal met botercreme(helft roomboter helft poedersuiker en een scheutje citroen of vanillearoma)
Geen klachten dat het niet lekker is.
Of met witte chocoladepasta.
Maar met botercreme krijg ik de taart wel strakker afgesmeerd.
wel de mix
Geplaatst: wo jun 08, 2011 10:44 pm
door bianca
maar dan bijna geen water erdoor
hoef je hem ook niet een uur te laten staan , klein beetje water erbij om t mengen maar verder niet
lang kloppen op stand hard
hele mooie botercreme
tot morgen ! k heb er zin in !

Re: wel de mix
Geplaatst: wo jun 08, 2011 10:48 pm
door Mon
bianca schreef:maar dan bijna geen water erdoor
hoef je hem ook niet een uur te laten staan , klein beetje water erbij om t mengen maar verder niet
lang kloppen op stand hard
hele mooie botercreme
tot morgen ! k heb er zin in !

Ga ik dat proberen. Hoeveel water wel?
En ik heb ook zin in morgen. Heb al een lijstej gemaakt

.
Was net aan het kijken hoe lang rijden het is. Half uur maar.
Geplaatst: wo jun 08, 2011 11:19 pm
door Chantal
op het taartenforum heb ik al wel vaak gelezen dat de marsepein smelt door afsmeren met botercreme van de mix.
zelf gebruik ik deze alleen maar om te vullen, met een smaakje erdoor.
om af te smeren gebruik ik 250 gram suikerbakkerspoeder met 250 gram roomboter en een smaakje van patidess. meestal citroen omdat dat lekker fris is in combi met de zoete marsepein.
10 minuten mixen en je hebt een mooie creme. hiermee kan ik 3 of 4 taarten mee afsmeren.
vulling doe ik bijna tot aan de rand, dus het afsmeersel proef je bijna niet.
Geplaatst: do jun 09, 2011 12:18 am
door Sinder
1 op 1 botercrème!
Geplaatst: do jun 09, 2011 7:20 am
door Annemarie
Sinder schreef:1 op 1 botercrème!
Heb ik pas ook gedaan en ik vond het wel lekker smaken en het is natuurlijk ook maar een dun laagje. En n.a.v. een tip van Corina smeer ik 2x af

. En ik bewaar de taarten in de koelkast.
Geplaatst: do jun 09, 2011 7:47 am
door lineke
Je kan ook roomkaas gebruiken door je botercreme, dat is pas lekker!
Geplaatst: do jun 09, 2011 12:16 pm
door Jeanet
ik gebruik altijd de mix doe er gewoon water door, precies zoals het erop staat..
ik heb nooit problemen.
Geplaatst: do jun 09, 2011 1:17 pm
door Mon
Wanda, ik denk dat je wel gelijk hebt hoor. Ik bedacht me net dat ik afgelopen 2 keren de smurrie niet minstens een uur heb laten rusten. En dat zijn dus net de keren dat het heel snel ging lekken.
Normaal lekt het ook wel wat, maar dan duurt het veel langer. Daarom ga ik toch eens proberen met minder water. Ik krijg al nachtmerries van een lekkende bruidstaart

Geplaatst: do jun 09, 2011 3:43 pm
door Chantal
ik weet het niet wanda, bij taarten voor ons zelf zou ik het wel weer eens uit kunnen proberen, want de mix is gewoon lekkerder.
bij taarten voor andere mensen durf ik het toch niet aan.. ook al heb ik het zelf nog nooit meegemaakt.
het ziet er inderdaad echt niet waterig uit. dus misschien kwam het wel bij die anderen op het forum waarbij het ging lekken wel doordat ze in de vriezer of zo hadden gestaan.
ik zal het uitproberen als ik een gelegenheid heb!

u hoort van ons

Geplaatst: do jun 09, 2011 4:29 pm
door Chantal
nou idd! wat dat betreft ben ik blij dat ik geen zomerkinderen heb

als het zo heet is.. vind ik het lastig werken hoor met die marsepein!
dit weer is veel lekkerder
ik vries ze wel in, bekleed en wel. maar laat ze wel in de koelkast de komende 24 uur om te ontdooien. dan doe ik snel de decoraties erop die ik natuurlijk al klaar heb liggen. dat gaat altijd prima.
wel soms wat condens maar als je daar vanaf blijft gaat het vanzelf weg.
Geplaatst: do jun 09, 2011 7:49 pm
door jikke
mag ik vragen hoelang jullie de botercreme mixen? Ik zag van de week hele witte bijna slagroom achtige creme. Bij mij blijft het vaak boter toch nog langer mixen?
Geplaatst: do jun 09, 2011 10:10 pm
door Chantal
10 minuten mix ik het.
hoe lang mix jij dan jikke?
Geplaatst: vr jun 10, 2011 8:48 am
door jikke
Chantal schreef:10 minuten mix ik het.
hoe lang mix jij dan jikke?
misschien 5? veel langer houd ik het met de hand niet vol. Van het weekend maar eens iets meer maken met de keukenmachine. Mijn keukenmachine kan eigenlijk geen kleine hoeveelheden aan dan zit er alleen spul aan de zijkant.
Geplaatst: vr jun 10, 2011 9:43 am
door Sinder
dat valt wel mee hoor Jikke, ik kan ook voor een halve bc mixen in Kennie!
En idd, ik ben ook altijd superblij met Wanda's input. Ik leer ook via de cursus wel dingen en eigenlijk zou ik het liefst iets van een verkorte banketbakkerscursus doen ofzo
Maar ga ook zeker voor de PME!
Geplaatst: vr jun 10, 2011 11:06 am
door Sinder
ik ook hoor Wanda, maar dat had ik al eens gezegd toch?
Geplaatst: vr jun 10, 2011 11:36 am
door Mon
mamawanda schreef:artcoco schreef: Ben erg blij met Wanda's input!
Dat is fijn om te lezen.
Ben toch altijd een beetje bang om als betweter over te komen

Nee joh, kennis moet gedeeld worden, zonde om het wiel meerdere malen uit te vinden (dat is een van de dingen op mijn werk waar ik zo;n *&%*& hekel aan heb :S).
Geplaatst: di jun 14, 2011 9:42 pm
door jikke
vandaag langer, met de keukenmachine ipv hand, gemixed en inderdaad veel betere botercreme
Geplaatst: wo jun 15, 2011 2:50 pm
door channiemam
ik heb altijd tot nu toe afgesmeerd met de botercreme van de mix. Geen lekkende taarten gehad.
Geplaatst: wo jun 15, 2011 4:13 pm
door jikke
jikke schreef:vandaag langer, met de keukenmachine ipv hand, gemixed en inderdaad veel betere botercreme
en hij smeerde lekker. toen laten opstijven,moest plaatjes etc nog maken, en o wat een mooie taart. nu begrijp ik ook het na strijken met een heet mes.