Pagina 1 van 1
cc's maken
Geplaatst: ma aug 16, 2010 10:39 pm
door Miranda
Ik heb besloten om voor Marit haar verjaardag simpele cc's te gaan maken. Wat is nu het beste succesrecept? Ik bak vrijwel nooit iets omdat ik geen oven heb (mag nu die van de buren gebruiken) dus het moet niet te moeilijk zijn.....
Geplaatst: ma aug 16, 2010 10:50 pm
door Sinder
wil je er nog iets op ofzo?
Ik gebruik altijd de ccmix van de hebsjop. Ik vind ze heeeerlijk, voeg altijd wel citroenaroma toe. Ze blijven mooi plat dus makkelijk te versieren!
Geplaatst: di aug 17, 2010 9:33 am
door Eve71ne
Het recept van Martine heb ik ook gebruikt voor Meike's verjaardag (thanx). Het oog wil ook wat, dus met een leuk gekleurd bakvormpje en wat versiersels ziet het er meteen al heel feestelijk uit. De Hema heeft leuke gestippelde cc vormpjes. Ik heb er nog een toef botercreme met speculoospasta en botercreme met rose Saroma op gespoten. En als ik het kan.. moet het jou zeker ook lukken!
Geplaatst: di aug 17, 2010 9:41 am
door Pauline
Sinder schreef:wil je er nog iets op ofzo?
Ik gebruik altijd de ccmix van de hebsjop. Ik vind ze heeeerlijk, voeg altijd wel citroenaroma toe. Ze blijven mooi plat dus makkelijk te versieren!
bij mij worden ze juist altijd bol, wat doe ik fout?
Geplaatst: di aug 17, 2010 9:48 am
door Hanneke
Martine-mv-Lucas schreef:250 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr boter
250 gr suiker
3 a 4 eieren
voor ca 24 stuks
Alles mixen, ca 10 minuten, 175 graden, ca 20 minuten, maar dat moet je wel even in de gaten houden.
ik zou hier nog ofwel een zakje vanillesuiker ofwel een beetje citroenaroma aan toevoegen........
Geplaatst: di aug 17, 2010 10:30 am
door Chantal
Pauline schreef:Sinder schreef:wil je er nog iets op ofzo?
Ik gebruik altijd de ccmix van de hebsjop. Ik vind ze heeeerlijk, voeg altijd wel citroenaroma toe. Ze blijven mooi plat dus makkelijk te versieren!
bij mij worden ze juist altijd bol, wat doe ik fout?
ik ben erachter gekomen dat ik dus op lagere temperatuur moet bakken.
150 graden bak ik ze af, dan moeten ze wel iets langer. 25-30 minuten, even in de gaten houden.
net zoals met taart, bak ik nu ook af op maar 160 graden, en zo blijven ze mooi plat!
Geplaatst: di aug 17, 2010 11:27 am
door Pauline
Chantal schreef:Pauline schreef:Sinder schreef:wil je er nog iets op ofzo?
Ik gebruik altijd de ccmix van de hebsjop. Ik vind ze heeeerlijk, voeg altijd wel citroenaroma toe. Ze blijven mooi plat dus makkelijk te versieren!
bij mij worden ze juist altijd bol, wat doe ik fout?
ik ben erachter gekomen dat ik dus op lagere temperatuur moet bakken.
150 graden bak ik ze af, dan moeten ze wel iets langer. 25-30 minuten, even in de gaten houden.
net zoals met taart, bak ik nu ook af op maar 160 graden, en zo blijven ze mooi plat!
ohhhh, vandaar. bedankt voor de tip!
Geplaatst: di aug 17, 2010 2:06 pm
door Sinder
ik bak ze wel gewoon op 180, 18 min. Vul ze ong voor 3/4 misschien net iets minder. Ik gebruik zelfs nog roomboter! ik heb met de mix echt nog nooit bolle gehad. Hoe kan dat nou?
Geplaatst: di aug 17, 2010 2:27 pm
door Chantal
geen idee

iedere oven is natuurlijk ook anders, in mijn vorige oven bakte ik ze ook gewoon op 180 graden
