Pagina 1 van 1
eerste keer vullen aardbeien/slagroom. Hoe?
Geplaatst: ma jun 27, 2011 5:20 pm
door Domi mv Merel
Hoi lieverds,
woensdag wordt onze zoon 4, en daarnet is de bavarois-uit-een-potje mislukt. Het lijkt wel te komen door het weer? Slagroom werd maar half stijf en ging schiften toen ik de mix erbij deed.
Plan B is verse aardbeien en slagroom. Maar... hoe doe ik dit? Het liefst wil ik vanavond al vullen en bekleden zodat ik morgen met die hitte alleen de decoratie nog hoef te doen.
Ik wilde eigenlijk:
* laagje witte chocoganache
* laagje slagroom met klopfix
* laagje verse aardbeien in plakjes, afgedept
* laagje slagroom met klopfix
en dan een dijkje spuiten. Kan dit?
Hoe groot is de kans op inzakken?
Durf ik met deze taart de ömkeertruc" aan met het bekleden?
Wie helpt..?
Liefs Domi
Geplaatst: ma jun 27, 2011 7:21 pm
door Annemarie
Hoi Domi,
Ik doe nooit de omkeertruc, gewoon heel netjes afsnijden aan de onderkant, eigenlijk is afwerken niet nodig maar ik vind een taart met een sierrand gewoon mooier.
Maak je de dijkjes van botercreme? Die wordt natuurlijk echt super zacht nu, hier gaat het nog goed, maar je zou het eerst een paar minuten in de koelkast kunnen zetten.
En wat gaat er mis met de vulling, wil je slagroom met aardbeien mengen? Misschien slagroom klopen met klopfix en dan op laten stijven en dan morgen de aardbeien er door? Of je maakt aardbeienmousse? Witte chocolade (gesmolten) kun je ook nog toevoegen om het wat steviger te maken.
En tot slot zou ik het heel leuk vinden als je hier op het forum (taartengedeelte) iets actiever zou zijn. Misschien kan het niet door je gezondheid of familie omstandigheden en dat je zelf weinig kunt bakken is natuurlijk ook geen motivatie, maar ik zou het heel erg op prijs stellen.
Geplaatst: ma jun 27, 2011 7:36 pm
door Suuz
Oh dat mis gaan dat ken ik.. dat had ik vorige week ook zo gedaan.. Bij mij was de slagroom niet koud. Misschien is dat wat fout is gegaan? Ik heb nu de voorraad slagroom in de koelkast liggen hhahaha..
Verder zou ik het slagroom wel zoeter maken als je de omschrijving wilt uitvoeren
Omkeren doe ik ook niet haahah.. ben nog echt een beginner en heb de technieken nog niet goed onder de knie. Vandaag wilde ik mooi gaan spuiten is de zak gewoon lek aan de zijnkant zucht..
Van ikea kwam hij, ja goedkoop is duurkoop.. maar goed er zat ook een taarten snijder bij.
Geplaatst: ma jun 27, 2011 7:55 pm
door Domi mv Merel
Annemarie schreef:
En tot slot zou ik het heel leuk vinden als je hier op het forum (taartengedeelte) iets actiever zou zijn. Misschien kan het niet door je gezondheid of familie omstandigheden en dat je zelf weinig kunt bakken is natuurlijk ook geen motivatie, maar ik zou het heel erg op prijs stellen.
Jee, I take this as a compliment?
Wow, wat lief!
Ik zal idd proberen hier weer eens meer te komen! Als ik dan zelf niet kan bakken, dan maar via jullie plezier hebben

Geplaatst: di jun 28, 2011 11:09 am
door Hanneke
Ik doe de aardbeien altijd IN de slagroom; dus slagroom met klopfix en suiker stijfslaan, op de taart smeren (Abel zou een spuitzak gebruiken, ik heb Sweder belooft dat ook een keer te doen, lijkt hem machtig mooi

) en dan leg ik de aardbeien daarin, dan heb je een mooi stevig/stabiel geheel (een laag losse aardbeien lijkt mij nogal schuifgevoelig), en bij elke hap proef je aardbeien-met-slagroom, heerlijk!