Pagina 1 van 1
hoeveelheid kleine blanda?
Geplaatst: za jul 02, 2011 7:32 pm
door Suzanne
hoeveel biscuitmix gebruiken jullie voor de kleinste maat blanda?
en hoeveel marsepein/fondant gaat hier overheen? moet er nogal veel maken en wil een prijsindicatie maken.
Geplaatst: za jul 02, 2011 7:47 pm
door Jolanda
6 blandataartjes van 12 cm:
Nodig
333 gram biscuitmix
5 eieren
34 ml water
Ongeveer 95 gram in een vormpje
30 minuten bakken op 150 graden
en ik red het met een half blokje marsepein per taartje dus dat is 125 gram of zo
Geplaatst: za jul 02, 2011 7:48 pm
door Domi mv Merel
Geplaatst: zo jul 03, 2011 1:22 pm
door Suzanne
thanx!
Geplaatst: vr aug 12, 2011 10:05 pm
door Suzanne
even proefgebakken voor ik maandag 40 kleine blandatjes ga bakken. maar ooohw wat gaan ze slecht uit het schaaltje.
iemand tips? please?
Geplaatst: vr aug 12, 2011 10:11 pm
door Hanneke
Suzanne schreef:even proefgebakken voor ik maandag 40 kleine blandatjes ga bakken. maar ooohw wat gaan ze slecht uit het schaaltje.
iemand tips? please?
goed invetten (voor het bakken), na het bakken even iets af laten koelen en dan met een flinke klap omkeren - eventueel met een lepel nog een flinke mep op de omgekeerde blanda geven (best leuk

).....
Geplaatst: vr aug 12, 2011 10:21 pm
door Nancy
En als dat ook niet wil, dan kruislings strookjes bakpapier onder het beslag.
Geplaatst: vr aug 12, 2011 10:40 pm
door Jolanda
ik vet het in met een spuitbusje en ze vliegen er uit
succes!
Geplaatst: vr aug 12, 2011 10:50 pm
door Chantal
goed met bakspray invetten.
er passen als het goed is 6 kleintjes tegelijk in je oven.
daarvoor kun je 333 gram mix gebruiken, 5 eieren en een scheutje water.
dan 95 gram mix in elk schaaltje en je hebt precies genoeg.
bij verjaardagsfeestjes krijgt ieder kind 200 gram marsepein. maar daar wordt de rand dan nog vanaf gesneden en de restjes van allemaal worden dan weer gebruikt om te decoreren.. er gaat dus iets minder als 200 gram op 1 bolletje.
Geplaatst: za aug 13, 2011 11:24 am
door Suzanne
ja heb deze week de kenwood 10 kilo marsepein laten kleuren. hij moest flink werken. bakspray dus nog even halen. doe het normaal altijd met een beetje boter, dacht dat dat hetzelfde effect had.
Geplaatst: za aug 13, 2011 12:29 pm
door Chantal
nee, ik boter zit soms nog wat water. die spray is echt alleen vet!
Geplaatst: za aug 13, 2011 7:04 pm
door Suuz
Hanneke schreef:Suzanne schreef:even proefgebakken voor ik maandag 40 kleine blandatjes ga bakken. maar ooohw wat gaan ze slecht uit het schaaltje.
iemand tips? please?
goed invetten (voor het bakken), na het bakken even iets af laten koelen en dan met een flinke klap omkeren - eventueel met een lepel nog een flinke mep op de omgekeerde blanda geven (best leuk

).....
ik zie het al helemaal voor me hahahhaa