Pagina 1 van 1
Laagjespot vraag
Geplaatst: ma jul 11, 2011 5:17 pm
door Annemarie
I.p.v. bloem heeft Tonny zelfrijzend bakmeel gekocht en ik ben het maagzout vergeten te halen.
Kan ik het zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem en maagzout? En moet het bakpoeder er dan nog in?
Ik heb nog wel genoeg bloem dus kan ook alleen het maagzout weg laten en vervangen voor gewoon zout of niets?
Wie biedt raad.
Geplaatst: ma jul 11, 2011 5:34 pm
door Mieke
Ik heb dit recept gebruikt.
http://oeifactory.blogspot.com/2010/06/ ... .html#more
heb je geen maagzout nodig.
Geplaatst: ma jul 11, 2011 5:41 pm
door Jeanet
ik heb ook die van de oeifactory gedaan ik had zelfrijzend bakmeel en ging prima zonder toevoeging behalve al de andere dingen
Geplaatst: ma jul 11, 2011 6:03 pm
door Regina
Ik heb zaterdag het recept van de oei factory gemaakt en die waren erg lekker. Ik vond wel tijdens het mengen dat het erg veel chocola enzo was. Ik dacht het komt nooit goed maar dat bleek allemaal mee te vallen. Wij vonden ze geslaagd. Ik moet voor donderdag 9 potten maken. Dus ik weet wat ik moet doen aankomende 2 dagen

Geplaatst: ma jul 11, 2011 8:19 pm
door muppet
van wiki:
Zelfrijzend bakmeel is de kant-en-klaar verkrijgbare combinatie van bloem en bakpoeder. Wanneer hieraan smaakversterker(s) zoals zout, citroen, vanille, etc. zijn toegevoegd, noemt men het cakemeel.
dus dat kan prima. Mijn moeder verving bloem en bakpoeder ook altijd door zelfrijzend bakmeel en dat ging altijd prima.
Geplaatst: ma jul 11, 2011 8:21 pm
door Annemarie
Mooi Saskia, want ik ben inmiddels klaar

.