Pagina 1 van 1

mislukte cc's, wie helpt

Geplaatst: za jul 23, 2011 7:59 am
door nance74
De nooit mislukkende cc van Nigella zijn bij mij tot 2x toe mislukt.
Recept gehaald van de leukste taarten en daar stond bij dat ze nooit mislukken. Dat leek me wel wat.

Eerst hele mooi hoge cc van het bananencake recept gemaakt. Wat een tegenstelling met de gewone cc's. Ze kwamen mooi omhoog. Ik was iets te voorzichting met de tijd en temp. dus nog even wat langer in de oven. Daarna heb ik ze nog even in de oven laten staan zodat ze niet te snel afkoelen. Maar helemaal ingestort. En als je het papiertje eraf haalt zit er onderin een enorme ruimte.

Gister nog een poging gedaan. Hetzelfde effect.

Ik heb alles behalve de melk bij elkaar gedaan en gemixt, eerste keer de melk er te snel bij gedaan misschien. Melk was op kamertemp (houdbare melk), eitjes ook op kamertemp, boter misschien te koud.

2e keer heb ik de boter wat langer uit de koelkast gehad, melk was nu wel kouder. Eerst weer alles gemixt en zo dat het allemaal goed gemengd was daarna de melk erbij en toen nog een minuut of 3 gemixt. Het zag er luchtig uit.
Ook nu kwamen ze weer mooi omhoog. Gelijk wat langer in de oven en dat ging goed. Nu meteen uit de oven gehaald maar het effect hetzelfde.

Vertel mij eens wat ik nu verkeerd doe met cc die niet zouden mislukken.

Geplaatst: za jul 23, 2011 8:02 am
door @ri
Het zou kunnen dat je te lang gemixt hebt. Als het beslag te luchtig wordt, storten ze sneller in. De laatste keer, toen ik echt echt echt hoge cc's nodig had (voor de koekiemonsters), heb ik maar heel kort gemixt en ze vrij lang in de oven gezet zodat de kop echt goed bruin werd (en dus hard). Ook kun je eventueel de temp van de oven opvoeren.

Geplaatst: za jul 23, 2011 8:06 pm
door nance74
Hoe lang zou ik dan moeten mixen. Gewoon totdat alles door elkaar is gemengd en niet langer doorgaan. Minuutje ofzo?

Geplaatst: za jul 23, 2011 8:41 pm
door @ri
nance74 schreef:Hoe lang zou ik dan moeten mixen. Gewoon totdat alles door elkaar is gemengd en niet langer doorgaan. Minuutje ofzo?
Een minuut weet ik niet meer, maar kan maar zo. Idd tot alles gemengd is en niet verder.

Geplaatst: za jul 23, 2011 9:19 pm
door Chantal
die luchtbel zou kunnen komen omdat je ze dan te heet gebakken hebt. dan rijzen ze te snel en komt de lucht onderin te zitten.
zelf bak ik ze op 150 graden. niet dit recept, maar ik bak alle taarten en cupcakejes op 150 graden :)

en idd niet te lang mixen, ik doe het 2 minuten of zo. dat alles in ieder geval lekker door elkaar heen zit, en dan ietsie langer.
succes de volgende keer!

Geplaatst: za jul 23, 2011 9:40 pm
door Annemarie
En mixen op een lage (laagste) stand. En al je ingredienten goed op kamertemperatuur.

Geplaatst: za jul 23, 2011 9:44 pm
door nance74
Kijk dat zijn nog eens goede tips. Ik mixte op de hoogste stand. Geen idee, stond niks in het recept ook niet de tijd qua mixen.

De temp. stond wel in het recept dus dat heb ik aangehouden. Maar ik ga volgende keer eens kijken of ik met jullie tips wel mooie cc krijg. Want dit is ook maar zonde. Hoewel ze zo net uit de oven wel lekker smaakte hoor maar zo compact. Dat kan ik niet uitdelen natuurlijk.