mislukte cc's, wie helpt
Geplaatst: za jul 23, 2011 7:59 am
De nooit mislukkende cc van Nigella zijn bij mij tot 2x toe mislukt.
Recept gehaald van de leukste taarten en daar stond bij dat ze nooit mislukken. Dat leek me wel wat.
Eerst hele mooi hoge cc van het bananencake recept gemaakt. Wat een tegenstelling met de gewone cc's. Ze kwamen mooi omhoog. Ik was iets te voorzichting met de tijd en temp. dus nog even wat langer in de oven. Daarna heb ik ze nog even in de oven laten staan zodat ze niet te snel afkoelen. Maar helemaal ingestort. En als je het papiertje eraf haalt zit er onderin een enorme ruimte.
Gister nog een poging gedaan. Hetzelfde effect.
Ik heb alles behalve de melk bij elkaar gedaan en gemixt, eerste keer de melk er te snel bij gedaan misschien. Melk was op kamertemp (houdbare melk), eitjes ook op kamertemp, boter misschien te koud.
2e keer heb ik de boter wat langer uit de koelkast gehad, melk was nu wel kouder. Eerst weer alles gemixt en zo dat het allemaal goed gemengd was daarna de melk erbij en toen nog een minuut of 3 gemixt. Het zag er luchtig uit.
Ook nu kwamen ze weer mooi omhoog. Gelijk wat langer in de oven en dat ging goed. Nu meteen uit de oven gehaald maar het effect hetzelfde.
Vertel mij eens wat ik nu verkeerd doe met cc die niet zouden mislukken.
Recept gehaald van de leukste taarten en daar stond bij dat ze nooit mislukken. Dat leek me wel wat.
Eerst hele mooi hoge cc van het bananencake recept gemaakt. Wat een tegenstelling met de gewone cc's. Ze kwamen mooi omhoog. Ik was iets te voorzichting met de tijd en temp. dus nog even wat langer in de oven. Daarna heb ik ze nog even in de oven laten staan zodat ze niet te snel afkoelen. Maar helemaal ingestort. En als je het papiertje eraf haalt zit er onderin een enorme ruimte.
Gister nog een poging gedaan. Hetzelfde effect.
Ik heb alles behalve de melk bij elkaar gedaan en gemixt, eerste keer de melk er te snel bij gedaan misschien. Melk was op kamertemp (houdbare melk), eitjes ook op kamertemp, boter misschien te koud.
2e keer heb ik de boter wat langer uit de koelkast gehad, melk was nu wel kouder. Eerst weer alles gemixt en zo dat het allemaal goed gemengd was daarna de melk erbij en toen nog een minuut of 3 gemixt. Het zag er luchtig uit.
Ook nu kwamen ze weer mooi omhoog. Gelijk wat langer in de oven en dat ging goed. Nu meteen uit de oven gehaald maar het effect hetzelfde.
Vertel mij eens wat ik nu verkeerd doe met cc die niet zouden mislukken.