Pagina 1 van 1

Houdbaarheid marsepein/fondant

Geplaatst: di aug 09, 2011 8:46 am
door Jeanne
Ik heb nog heel wat overschotjes marsepein en fondant liggen, voorgekleurde en zelfgekleurde. Maar het zijn overschotjes, dus ik heb de originele verpakking niet meer. Iemand enig idee hoe lang dit houdbaar is? Als het nog goed smaakt, is het dan nog gewoon goed? En hoe zit het met de kleurstoffen, hebben die een vervaldatum? De meisjes willen graag cupcakes maken en versieren, dus de overschotjes zouden goed van pas kunnen komen...

Geplaatst: di aug 09, 2011 10:04 am
door Chantal
is wel een jaar goed of zo.
zolang het nog lekker smaakt/ruikt/zacht is gewoon lekker gebruiken.
er staat wel een datum op de kleurstoffen. maar echt bederven doet het volgens mij niet.
wel wordt het harder als de datum dichterbij komt, dan is het niet meer zo vloeibaar.

Geplaatst: di aug 09, 2011 10:05 am
door Sandra
http://www.deleukstetaarten.nl/faq/60/H ... lfondant?/

Mij is tijdens een workshop verteld dat het minimaal 3 maanden houdbaar is, mits het goed luchtdicht verpakt is; in een afgesloten plastic zakje en dan in een goed afgesloten tupperware bakje (o.i.d.).

Juist die overschotjes zijn ideaal voor cupcakes!