Pagina 1 van 1
New York Cheese cake. FOTO'S + foto mini cc
Geplaatst: za aug 27, 2011 11:51 am
door Suuz
Maak ik morgen voor dinsdag. (die heeft zoveel tijd nodig

) voor tractatie op het kdv.
Lijk me een uitdaging en super lekker!
de versiering (ook voor de mini cc's)
taart kaal:
Ik heb hem zo versierd maar met wat Jam of vers fruit zou ook erg lekker zijn:
DE MINI CC

Geplaatst: za aug 27, 2011 11:59 am
door Chantal
waarom heeft ie zoveel tijd nodig dan?
Geplaatst: za aug 27, 2011 12:14 pm
door Annemarie
Recept!
Geplaatst: za aug 27, 2011 12:18 pm
door Juliette
Ja vertel. Ik ga taart maken voor een verjaardag.
Geplaatst: za aug 27, 2011 4:15 pm
door Suuz
hahahah ik dacht wel dat het aandacht trok...
Ik zal ff over typen van recept.
Iig 30 min bereidingstijd en 1 uur 15 min baktijd en tenminste 12 uur rusttijd. Ik maak hem zondag avond of maandag middag, voor dinsdagochtend.
Geplaatst: za aug 27, 2011 4:31 pm
door Suuz
Voor 6 a 8 personen.
de bodem:
100g zandkoekjes
40g gesmolten boter
De vulling:
750 g roomkaas
150 g suiker
2 afgestreken eetlepels bloem
rasp van 1/2 citroen (of meer, als je dat lekker vind)
1 theelepel vanille-extract of zaadjes van 1/2 vanille stokje
3 eieren en 2 eidooier
125 g volle cream fraiche
Knip 2 repen van ong 8 cm breed uit een stuk bakpapier, bekleed daarmee de binnenkant van de opstaande rand van taartvorm en plak ze met wat boter aan de rand vast. Ze moeten zo'n 3cm boven de rand uitsteken
(springvorm van 20cm doorsnee met hoge rand, licht ingevet)
Verwarm de oven op 180 graden.
Verkruimel de koekjes, voeg de gesmolten boter toe, verdeel het mensel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Zet 10 a 15 min in de oven.
Zet daarna de oven hoger op 200 graden.
klopt de roomkaas 30 sec met de handmixer of in een keukenmachine, zodat hij mooi glad wordt. Voeg vervolgens 1 voor 1 de ingredienten toe, waarbij je telkens eventjes klopt; de suiker, de bloem, de citroenrasp, de vanille en dan 1 voor 1 de eieren en de eidooiers. Eindig met de cream fraiche, terwijl je net genoeg klopt om het er goed doorheen te mengen.
Schenk het mengsel in de vorm en zet in de oven. VERLAAG de temperatuur na 15 min tot 100 graden!, en laat 1 uur bakken
Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 1 uur in staan, met de deur op een kiertje.
Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in de koelkast zet. Wacht tenminste 12 uur, zo mogelijk een hele dag alvorens hem op te dienen: daar wordt de taart alleen maar lekkerder van.
Geplaatst: za aug 27, 2011 4:34 pm
door Suuz
Ik zag op tv gisteren nog een andere variant

de australische..
125 gram suiker
4 eieren
600 gram roomkaas en
150 ricotta
citroen
de bereiding (stijd) was echter hetzelfde. Al deed ze op tv gewoon alles in 1 keer in een keukenmachine

Geplaatst: za aug 27, 2011 5:07 pm
door Ester
Suuz schreef:Ik zag op tv gisteren nog een andere variant

de australische..
125 gram suiker
4 eieren
600 gram roomkaas en
150 ricotta
citroen
de bereiding (stijd) was echter hetzelfde. Al deed ze op tv gewoon alles in 1 keer in een keukenmachine

Ja, die zag er echt zó goed uit! Ze bakt hem een uur op 160 graden en liet hem daarna nog rusten in de oven (die je dan dus uitzet)
Geplaatst: za aug 27, 2011 8:31 pm
door Chantal
ik maak wel een kwarktaart uit een pakje van dr. oetker.
is ook erg lekker en veul makkelijker en sneller klaar haha!
Geplaatst: za aug 27, 2011 9:59 pm
door Suuz
Haha dat is vloeken hoor...

dit is THE CHEESE cake uit het land van de cheese cake. Echt een kwark taart topt het er niet bij.
Geplaatst: za aug 27, 2011 10:36 pm
door Chantal
weet ik hoor

uit een pakje nog wel

maar goed, ik heb een excuus.. heb een fobie voor kaas. maakt niet uit dat het zoet of citroenig wordt gemaakt haha!
kaas is kaas (ja, ik weet dat kwark ook heel jonge kaas is, maar daar denk ik niet aan)
succes met je taart!
Geplaatst: zo aug 28, 2011 9:31 am
door Suuz
Hij staat nu toch maar in de oven

kon niet meer wachten. Ik heb een 20cm doorsneede springvorm met een hoge rand, en deze zit echt tot de rand toe vol!
Haha ja is allebei kaas

deze gaat echter veel beter smaken.. Oh en die verse vanille is ook zo mooi!
Geplaatst: zo aug 28, 2011 1:34 pm
door Suuz
Foto's in eerste berichtje
Hij is erg mooi hoog geworden en ruikt naar vanille.. Moet het nog proeven maar misschien zou er meer citroen in moeten.
De mini cc maak ik nog een foto van morgen. De cc zitten al in de diepvries.. en alleen de frosting nog maken en dan de versiering erop en dan zijn die ook klaar.
Geplaatst: zo aug 28, 2011 1:38 pm
door Ester
Lekker hoor. Zullen die kleintjes het ook lekker vinden denk je? Ik zou het niet zo snel verzinnen als traktatie voor dreumesjes in elk geval. Of is ie voor de leidsters?
Geplaatst: zo aug 28, 2011 1:39 pm
door Suuz
Ester schreef:Lekker hoor. Zullen die kleintjes het ook lekker vinden denk je? Ik zou het niet zo snel verzinnen als traktatie voor dreumesjes in elk geval
de mini cc zijn voor de kleintjes

de taart is voor de leidsters
Geplaatst: zo aug 28, 2011 1:40 pm
door Ester
haha, ik had die vraag net toegevoegd, maar hij is dus idd voor de leidsters. Die zullen er vast blij mee zijn!
Geplaatst: zo aug 28, 2011 8:04 pm
door Suuz
OMG hij is echt verrukkelijk! :$
Geplaatst: zo aug 28, 2011 8:37 pm
door Rijntje
Suuz schreef:OMG hij is echt verrukkelijk! :$
heejheej! Hij is voor de leidsters! Niet aankomen!
Geplaatst: zo aug 28, 2011 9:24 pm
door JasmijnLinde
Ik ga het recept even opslaan. Klinkt echt te lekker.
Geplaatst: zo aug 28, 2011 10:54 pm
door marjootje
klinkt wel heel erg goed. Van de week maar eens uitproberen.
Dank je wel.
Geplaatst: ma aug 29, 2011 6:10 am
door Suuz
Rijntje schreef:Suuz schreef:OMG hij is echt verrukkelijk! :$
heejheej! Hij is voor de leidsters! Niet aankomen!
te laat

is ook een erg grote taart en moest wel proeven of hij wel gelukt is toch?

Geplaatst: ma aug 29, 2011 7:03 pm
door Suuz
foto mini cc toegevoegd.
Geplaatst: ma aug 29, 2011 7:10 pm
door Dorien
Suuz schreef:Rijntje schreef:Suuz schreef:OMG hij is echt verrukkelijk! :$
heejheej! Hij is voor de leidsters! Niet aankomen!
te laat

is ook een erg grote taart en moest wel proeven of hij wel gelukt is toch?

maar maar... geef je dan een taart met een punt eruit? haha lijkt mij zo'n gek gezicht? Hij ziet er wel mooi uit hoor!
Geplaatst: ma aug 29, 2011 7:45 pm
door Suuz
Dorien schreef:Suuz schreef:Rijntje schreef:
heejheej! Hij is voor de leidsters! Niet aankomen!
te laat

is ook een erg grote taart en moest wel proeven of hij wel gelukt is toch?

maar maar... geef je dan een taart met een punt eruit? haha lijkt mij zo'n gek gezicht? Hij ziet er wel mooi uit hoor!
hahahah ja

Geplaatst: ma aug 29, 2011 7:50 pm
door Dorien
Suuz schreef: ]
hahahah ja

Whoehahaha. Doe eens een foto van die taart met die punt eruit (kunnen we gelijk zien hoeveel je gesnoept hebt!)
Volgende keer maar een klein taartje voor jezelf erbij maken (hema heeft van die hele kleine springvormen)
Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:15 pm
door Suuz
hahahah ja die van de hema heb ik al :oeps:
Ik zal wel ff een foto maken

Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:24 pm
door Suuz
Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:39 pm
door Annemarie
Ben ik nou gek of is het raar om een taart kado te geven waar een stuk uit is

?
Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:41 pm
door mamaSterre&Sep
Annemarie schreef:Ben ik nou gek of is het raar om een taart kado te geven waar een stuk uit is

?
Ik vind het hilarisch!
Maar wel fijn dat je zeker weet dat hij lekker is;)
Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:46 pm
door Suuz
Ik ga hem samen opeten daar

Is meer tractatie dan een kado taart.
Ach.. ze kennen me wel.. ben daar al 4 jaar geweest. En nu weet ik idd dat hij wel gelukt is..

Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:48 pm
door Suuz
kan altijd nog zeggen dat het een PACMAN figuurtje is

Geplaatst: ma aug 29, 2011 10:17 pm
door diane76
Whahahaha, zie ik zo'n mooie lekkere taart en meteen het bewijs dat 'ie ècht lekker is!
Grappig...
Geplaatst: vr sep 09, 2011 11:24 am
door JasmijnLinde
Ik heb deze taart van de week ook gebakken en hij is verrukkelijk!
Alleen het lijkt net of jouw taart best hoog is, die van mij was helemaal niet hoog. En ik heb precies het recept aangehouden.
Geplaatst: vr sep 09, 2011 9:01 pm
door Suuz
ja die van mij is heel erg hoog...
Ik heb een ring van 20cm gebruikt die ook erg hoog is. En ik had L eieren.. misschien is het dat?
Mooi dat je hem ook lekker vond!