Pagina 1 van 1
recept glutenvrij biscuit
Geplaatst: zo aug 28, 2011 1:27 pm
door Deborah
Laatst had er iemand voor mij het recept opgeschreven voor het glutenvrij biscuit. Ik dacht dat ik die had overgeschreven, maar niet dus. Met mijn manier van zoeken kan ik hem niet vinden, dus wie o wie kan me er weer aan helpen.
Daarbij nog gelijk een vraag. Ik ga dus een taart maken voor iemand die glutenvrij is. Kan ik dan wel gewoon marsepein enzo gebruiken? Ik zit eigenlijk helemaal niet daarin. Zal me zo ook eens verdiepen op het www.
Geplaatst: zo aug 28, 2011 2:58 pm
door Hermien
gezocht en gevonden...
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 ... utenvrij)/
is de persoon in kwestie ook allergisch voor sporen van gluten? dan zou ik nl zelf fondant maken....
Geplaatst: zo aug 28, 2011 8:05 pm
door Deborah
Ik zie dat ze op de leukste taartenshop ook een glutenvrij assortiment hebben. Maar is die marsepein dan niet hetzelfde als de "standaard" marsepein?
Geplaatst: ma aug 29, 2011 9:37 am
door jikke
marsepijn is glutenvrij. maar bij het ompakken zijn niet alle winkels even schoon.
Als je zelf al in huis hebt zorg er dan voor dat je schone marsepijn gebruikt en niet dat er kruimels van een andere taart op kunnen zitten. Dit geld ook voor al je materialen (taart zaag etc).
Meel kan je bij de betere natuurwinkel of tegenwoordig ook bij de meeste supermarkten kopen. Shar is een goed merk maar bevat volgens mij wel tarwe zetmeel. volgens mij heeft de taartenshop dit merk ook.
mijn recept:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... hp?id=6096
ei geel en suiker goed mixen (10min). eiwit opkloppen tot stijf. samen voegen en meel erbij zeven en doorheen spatelen 40min bakken bij 180C.