Pagina 1 van 1

choco-bom: hoe?

Geplaatst: do sep 15, 2011 4:02 pm
door otje
Nor@ wil graag een chocolade taart met haar verjaardag, dus dacht ik die leuke choco-bom met kitkats eromheen te maken. Alleen hoe maak je die precies? Iemand die me haar choco-bom geheimen wil vertellen?

Geplaatst: do sep 15, 2011 4:44 pm
door Suzanne
bodem van bastonje koeken (heel pak verkruimeld) met 50 gr gesmolten boter, samen mengen bodem van maken(in springvorm 20 bv) en hard laten worden in de koelkast.
4 dl slagroom en 400gr van de chocolade die je verkiest. chocolade mogen gewoon repen zijn die je au bain marie smelt. slagroom kloppen met wat poedersuiker. dan de gesmolten chocolade mengen met de slagroom, en als volwassenen er van eten een borrelglaasje amaretto doet het altijd goed.
op de bodem de fruffelvulling mooie laag van maken en alvast een laagje m&m's ofzo in hard laten worden.
opstijven in de koelkast (nachtje). als je de vorm eraf haalt de kitkatjes eromheen zetten. ik strik er dan meestal een mooi striklint omheen. Je kunt kitkatjes ook van te voren versieren met wat fondante figuurtjes en als hij klaar is er nog wat m&m's bovenop doen die los liggen.

succes verzekerd!

Geplaatst: do sep 15, 2011 8:36 pm
door Miem
Ik heb hem gemaakt van biscuit (ergens is een recept, ik heb het gewoon zelf gemaakt met eieren en suiker en zelfrijzend bakmeel dacht ik) en dan als vulling had ik chocolademousse gedaan (gesmolten chocolade en slagroom enzo) en dan de kitkats met een beetje botercreme aan de zijkant geplakt. Op de bovenkant had ik slagroom gesmeerd en daarop de M&M s gegooid.

Dit was de mijne:

Afbeelding

Geplaatst: vr sep 16, 2011 9:24 am
door maartjemvmart
Dit draadje had ik geloof ik niet moeten openen.......
Krijg ontzettend zin in chocolade nu!!

Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker onthouden

Geplaatst: vr sep 16, 2011 9:30 am
door diane76
Ik gebruik ook chocolade biscuit, als vulling chocomouse (gewoon uit de winkel) of slagroom met vers fruit. Daarna ganache erover heen en kitkat daarmee vast plakken. ALs laatste de m&m's erop. Altijd een groot succes!

En vergis je er niet in, het is ontzettend machtig...

Geplaatst: vr sep 16, 2011 1:36 pm
door Annemarie
Ik vind het heerlijk om deze te maken van chocobiscuit en vullen met aardbeien/frambozenmousse, afsmeren met chocoladecreme en dan bovenop verse aardbeiden en frambozen.

Er zijn ook veel lekkerdere chocoladestaafjes dan kitkat, bijvoorbeeld bij de AH.

Geplaatst: vr sep 16, 2011 2:04 pm
door ailay
Ik heb een hele tijd terug een chocobom gemaakt voor een vriendin van me. Ik heb daarvoor een chocolate mud cake gemaakt met de Kitkatjes eromheen en de M&M's er bovenop.

Geplaatst: za sep 17, 2011 4:35 pm
door otje
Ah kijk, dat zijn al een heleboel ideetjes, bedankt!