Pagina 1 van 1

Welke vulling?

Geplaatst: do sep 22, 2011 8:26 pm
door Miranda
13 oktober is Danique jarig en nu heb ik iemand gevonden die een Nijntje taart gaat maken.
Ze vroeg welke vulling ik dan wilde maar ik heb geen idee!
Jullie als taartenbaksters en -kenners weten vast wel wat erg lekker is.
Wat vinden jullie erg lekker en een goede combinatie?

Geplaatst: do sep 22, 2011 8:45 pm
door channiemam
Ik vind persoonlijk de vulling, banketbakkersroom en jam/slagroom erg lekker. Vandaag ook een taart gemaakt voor Vera met deze vulling. Viel weer erg goed in de smaak.

Geplaatst: do sep 22, 2011 8:50 pm
door Linkje
Ik ben zelf gek op de combi lemoncurd en citroenkwark. Lekker fris!
Maar ja, smaken verschillen natuurlijk...

Geplaatst: do sep 22, 2011 9:45 pm
door Annemarie
Ja smaken verschillen Miranda, wat vinden jullie lekker;
- Chocolade/caramel achtig
- Met fruit, welk fruit
- Met room

Als je dat aangeeft kun je al wat gerichter advies geven.

Zelf vind ik frambozenmousse erg lekker bij marsepein.

Geplaatst: vr sep 23, 2011 4:07 pm
door muppet
- monacitroentoetje met jam (met lemon curd vind ik heerlijk, maar niet iedereen houd van de citroen)

- de frambozenmousse is inderdaad heerlijk, zeker met een laagje frambozenjam en ik had ook hazelnootpasta

- mascarpone gemengd met jam en een extra laagje jam doet het hier ook altijd goed

- bokkepootjescreme met chocolademousse is Marc helemaal wild van

- chocoladebiscuit met kersenjam en mascarpone gemengd met kersenvlaaivulling

Geplaatst: vr sep 23, 2011 8:34 pm
door Thommy
muppet schreef:- bokkepootjescreme met chocolademousse is Marc helemaal wild van
Lijkt me geweldig, hoe maak je die?

Geplaatst: vr sep 23, 2011 8:40 pm
door muppet
Thommy schreef:
muppet schreef:- bokkepootjescreme met chocolademousse is Marc helemaal wild van
Lijkt me geweldig, hoe maak je die?
heel makkelijk:

Ingrediënten:
• 250 ml slagroom, stijf geklopt
• 1 zakje slagroomversteviger
• 1 pak bokkenpootjes

Werkwijze:
•Slagroom kloppen met slagroomversteviger en een beetje suiker
•Bokkenpootjes verpulveren in keukenmachine
•Verpulverde bokkenpootjes door de slagroom scheppen.

en de chocolademousse gewoon uit een potje van mona scheppen :D

Geplaatst: vr sep 23, 2011 8:54 pm
door Thommy
Oh heerlijk, die ga ik zeker een keer proberen. Doe je dit goedje zo tussen de biscuit of dan toch een boterrandje (mits je afdekt met fondant)?

Geplaatst: vr sep 23, 2011 9:29 pm
door Marielle
Een vriendin had laatst voor ons slagroom met witte chocolade gemaakt en dan in een andere laag verse aardbeien (en jam?). Was heerlijk.

Geplaatst: vr sep 23, 2011 9:44 pm
door Mariska
De aardbeien mouse van SuzanneV :D

Geplaatst: za sep 24, 2011 8:00 am
door muppet
Thommy schreef:Oh heerlijk, die ga ik zeker een keer proberen. Doe je dit goedje zo tussen de biscuit of dan toch een boterrandje (mits je afdekt met fondant)?
ik doe voor de zekerheid altijd een dijkje. Maar als je goed van de rand afblijft en daarna afsmeert met botercreme kan het ook.