Pagina 1 van 1
SPOEDJE 123 botercreme mislukt
Geplaatst: za okt 08, 2011 3:57 pm
door Mon
Ja, je snapt het niet, maar met alle drukte om me heen (7 kindjes en een man) vergeten de eiwitten en suiker op te kloppen :S. Ik had er meteen de klontjes boter door gemikt toen ik bedacht dat het zo niet goed zou komen

. En nu is het dus idd niet goed gekomen.
Kan ik hier nog wat mee of moet ik gewoon de boel wegmikken.
Geplaatst: za okt 08, 2011 5:09 pm
door Chantal
sorry, dit maak ik nooit.. heb je je vraag ook op het taartenforum gezet? daar zitten vast meer mensen die deze creme maken.
Geplaatst: za okt 08, 2011 6:07 pm
door Mon
Maak jij altijd de mix? Ik vind deze vele malen lekkerder nl.
En er staan inmiddels cc's in de oven. Heb het eigeel er weer bij in gemikt en een hele lading cc mix. Kan ik de meisjes vanavond blij maken met een cc'tje en er gaan er een aantal in de vriezer.
Geplaatst: za okt 08, 2011 7:18 pm
door Chantal
ja ik maak altijd de mix, deze nog nooit geprobeerd eigenlijk.
met van het makkelijke, en de mix is natuurlijk wel erg makkelijk.

en vind vind hem erg lekker met een smaakje erdoor!
Geplaatst: za okt 08, 2011 7:51 pm
door Mon
Ik vind de mix ook erg lekker. En idd makkelijk. Maar deze nóg lekkerder. Wat betreft werk vind ik deze niet eens meer werk; bij de mix moet je 2 dingen mixen, even laten staan en mengen. Daarvoor moet ik altijd de kom schoonmaken. Bij deze gebruik ik de kom om de suiker en eiwit te verwarmen, daarna kloppen en vervolgens de boter toe te voegen. Niks tussendoor afwassen of laten staan. En hier kan je ook een smaakje door doen.
Goh, het lijkt wel of ik aandelen heb zeg

.
Geplaatst: za okt 08, 2011 8:12 pm
door Chantal
oke, klinkt idd niet heel moeilijk.
en dat eiwit.. daar ben ik altijd een beetje huiverig voor. het is verwarmd, maar dan nog. zijn al die bacteriën er dan uit?
Geplaatst: za okt 08, 2011 8:57 pm
door Mon
Ik ben daar wel heel makkelijk in. Maar ik heb gehoord/gelezen (wordt ook verteld in het YouTube filmpje) dat wanneer alle suiker in het suiker/eiwit mengel opgelost is, het eiwit safe is, omdat suiker smelt bij een hogere temp dan eiwit nodig heeft om te ... (geen idee hoe het precies heet, zou ik moeten googlen, voor het hele verhaal en we gaan zo weg). Maar volgens mij kan je ook eiwitpoeder gebruiken (geen idee hoe dat precies werkt,. maar op de leukste taarten zijn er wel verschillende onderwerpen over geweest).
Geplaatst: za okt 08, 2011 10:02 pm
door Chantal
ik heb er idd al vaker over gelezen. maar het idee om die rauwe eiwitten erdoorheen te doen staat me gewoon een beetje tegen denk ik.
maar ik geloof je wel dat het lekker is hoor! want dat heb ik al vaker gelezen
