Pagina 1 van 1
opgeblazen mini cc's
Geplaatst: vr okt 21, 2011 9:08 pm
door Mamalon
Hallo dames,
ik ben heel voorzichtig begonnen met het bakken van mini cc's. Lekker, en een beschaafd hapje (redelijk geschikt als traktatie).
De eerste batch is mislukt, R had de oven te vroeg geopend dus die stortten in.
De tweede batch is mislukt, want er zat ongeveer een cm lucht onder in de papiertjes. Enkele papiertjes lieten daardoor los en ook bij de vaste papiertjes zat veel lucht onderin. Waar kan dat aan liggen?
Ik heb boerencake mix gebruikt uit de supermarkt, alle ingrediënten waren op kamer temp, ik heb best lang gemixt.
Hebben jullie ideeën om het te voorkomen?
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: vr okt 21, 2011 9:41 pm
door Deborah
Ik vul de cupcakes altijd met een slagroomspuit. Hierdoor heb ik ze meestal even vol, dus bijna even grote cc's. En de vulling zit echt op de bodem.
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: vr okt 21, 2011 9:43 pm
door Mamalon
Ja ik heb ze inderdaad ook met een slagroomspuit gevuld, en bewust netjes in de hoekjes alles opgevuld. Ze gingen er zeker weten zonder luchtbel onderin in de oven.
Misschien komt het omdat het beslag TE luchtig was, door het mixen, misschien kon de lucht wel niet weg, tijdens het bakken?
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: vr okt 21, 2011 9:46 pm
door Mieke
cc mix mag je inderdaad niet te lang mixen. Ik mix tot alles door elkaar zit en stop dan, is hooguit 3 minuten.
Ik gebruik altijd de mix van funcakes of van creacakes, die is heerlijk en kan bijna niet mislukken.
Verder gebruik ik ipv roomboter gewoon margarine
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: vr okt 21, 2011 10:39 pm
door Chantal
ik mix idd ook op een lage stand misschien een minuut of 3, dan zit alles wel door elkaar.
erin spuiten of met een lepeltje maakt ook niet zoveel uit.
en op een niet te hoge temp bakken. je kunt beter iets langer bakken op 150 graden. ik heb de mini's geloof ik 20 minuten op 150 graden!
succes bij de volgende poging!
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: za okt 22, 2011 7:37 am
door Mamalon
Roomboter, check
Temp kan het wel zijn, de eerste keer heb ik lang op 150 gedaan en de tweede keer op 175. Dat zal ik volgende keer ook weer laag doen. Bedankt voor de tips!
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: di okt 25, 2011 1:39 pm
door Mamalon
Nou de laatste cc's zijn goed gelukt. Maar het versieren ging echt dramatisch
Ik gooi de handoek in de ring en bestel een taart bij de hem@ - de traktatie op school moet ik nog verzinnen...-
Ieder haar hobby, geloof ik.

Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: di okt 25, 2011 10:59 pm
door Chantal
hoe kan het versieren nou misgaan? kan toch bijna niet? wat wilde je doen?
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: wo okt 26, 2011 10:11 pm
door Mamalon
Chantal schreef:hoe kan het versieren nou misgaan? kan toch bijna niet? wat wilde je doen?
Ja dat dacht ik ook, maar het kant en klare glazuur was te vloeibaar, de minismarties waren op en het chocoglazuur stolde te snel waardoor de spikkels niet meer bleven zitten.
Ik heb het nog niet helemaal opgegeven, er staat nu een prachtige roos-vorm met twee kleuren cake in de oven. Maar na een uur was die nog half vloeibaar dus ik voel al nattigheid

Ik heb 'n nog een kwartier langer, nu op 175 graden ipv 150. Maar er zit ruim anderhalve pak cakemix in, misschien moet ik nu ook de baktijd ruim anderhalve keer aanhouden?
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: wo okt 26, 2011 10:15 pm
door Chantal
zo'n roosvorm moet idd veel langer als een gewone cakevorm! die is natuurlijk rechthoekig, zo'n roos is rond en duurt langer voordat ie gaar is. zeker ook nog als er 1,5 pak mix in zit. hopelijk lukt ie wel goed..
ja, die chocoladeglazuur is lekker, maar je moet snel werken. dus echt maar een paar dopen, snel spikkels erop en weer een paar erin dopen. als je het zakje hebt opgewarmd kun je het het beste in een bakje doen en als het hard is geworden even in de magnetron opwarmen. zo kun je het vaker gebruiken. want zo'n open zakje kun je niet goed meer opwarmen.
die roze glazuur blijft idd vloeibaar.
zelf kun je het ook heel makkelijk maken hè! flink wat poedersuiker en een paar druppels water of limonade.
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: wo okt 26, 2011 10:32 pm
door Mamalon
Hihi wat fijn dat je zo snel antwoordt. Had ik je tips maar eerder gelezen... Dopen? Ik heb het erop gegoten... Moet je voorstellen wat een geklieder dat is geweest!
Gelukkig draait de roos rond, er zit ook een "gat" in net zoals bij een tulband dus ik verwacht dat hij eigenlijk niet veel breder/dikker is dan een gewone cakevorm. Morgen de chocoglazuur erover heen en dan mag Belle de spikkels en zo er op laten vallen. Hier kan eigenlijk weinig misgaan, het zal er best leuk uitzien.
Hij was net na een kwartier op 175 nog niet goed, nu, tien minuten later, ga ik nog even checken... Nog een klein korreltje aan de saté prikker, dus nog vijf minuutjes gok ik. Zou fijn zijn als deze wel lukt!
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: do okt 27, 2011 11:10 am
door Chantal
en? gelukt?

Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: do okt 27, 2011 1:40 pm
door Mamalon
Ja! Binnenkort een fotootje, goed? Ik vind vooral het versieren erg leuk. Om samen te doen met Belle, dus.
Re: opgeblazen mini cc's
Geplaatst: do okt 27, 2011 1:47 pm
door Chantal
jippie
