Dat was een heerlijke appeltaart!
Geplaatst: zo okt 30, 2011 10:38 pm
Gewoon met een pak appeltaartmix van honig.
Ik heb een iets grotere vorm gebruikt (26 cm rond). Appeltaartmix gemaakt zoals op het pak staat, maar dan met koek- en speculaaskruiden erdoorheen gedaan voor extra smaak.
Hiermee de bakvorm bekleed.
Iets meer als een kilo goudreinetten in kleine blokjes gesneden. De suiker en kaneel erdoor gedaan (geen rozijnen, lang niet iedereen vind dat lekker).
En ik heb ern flink wat banketbakkersroompoeder doorheen geroerd. Ik denk ongeveer evenveel als zo'n zakje van dr. oetker. Alleen de poeder dus!
Dit ook in de springvorm gedaan en goed aangedrukt.
Daarna een kruimelmix gemaakt van boter, bloem, suiker, koekkruiden een een half ei.
Dit erover gestrooid.
Gister heb ik hem zo in de koelkast gezet, en vanochtend in de oven.
Dus vandaag de hele dag verse appeltaart met een knapperig korstje!
De vulling was echt heerlijk zo met die poeder erdoor! Werd een beetje zoete gelei-achtige substantie. Nog wel goed te snijden toen hij afgekoeld was.
Ik heb een iets grotere vorm gebruikt (26 cm rond). Appeltaartmix gemaakt zoals op het pak staat, maar dan met koek- en speculaaskruiden erdoorheen gedaan voor extra smaak.
Hiermee de bakvorm bekleed.
Iets meer als een kilo goudreinetten in kleine blokjes gesneden. De suiker en kaneel erdoor gedaan (geen rozijnen, lang niet iedereen vind dat lekker).
En ik heb ern flink wat banketbakkersroompoeder doorheen geroerd. Ik denk ongeveer evenveel als zo'n zakje van dr. oetker. Alleen de poeder dus!
Dit ook in de springvorm gedaan en goed aangedrukt.
Daarna een kruimelmix gemaakt van boter, bloem, suiker, koekkruiden een een half ei.
Dit erover gestrooid.
Gister heb ik hem zo in de koelkast gezet, en vanochtend in de oven.
Dus vandaag de hele dag verse appeltaart met een knapperig korstje!
De vulling was echt heerlijk zo met die poeder erdoor! Werd een beetje zoete gelei-achtige substantie. Nog wel goed te snijden toen hij afgekoeld was.