Pagina 1 van 1

taartbodem in vriezer

Geplaatst: do nov 03, 2011 9:36 pm
door Annet
Morgen wil ik een taartbodem gaan bakken, van mijn vorige werk weet ik dat je die dan kan invriezen.
Maandag wil ik hem opmaken en hij is voor dinsdag.
Wat kan ik beter doen, een (half)bevroren taart opmaken of zorgen dat hij maandag ontdooit is, maar droogt hij dan niet uit?
Ik wil hem doorsnijden, moet ik dit al morgen doen voor dat hij de vriezer in gaat of maandag, stel dat het antwoord op bovenstaande vraag is dat ik hem beter bevroren kan laten.
Op mijn vorige werk gebruikten ze nl wel de bevroren bodems voor de taart, maar dat werd dan snachts gedaan.

Re: taartbodem in vriezer

Geplaatst: vr nov 04, 2011 9:07 am
door Mara
Het zou moeten kunnen, dan wel luchtdicht in de vriezer en tijdens het ontdooien juist niet luchtdicht zodat het vocht eruit kan vlgs. mij.
Bevroren verwerken lijkt me niet handig als je nog moet snijden en als je met botercreme werkt (niet goed te smeren als het te koud wordt).

Bij mij ligt er nu een in de vriezer, dus heb het nog niet zelf uitgeprobeerd.

Re: taartbodem in vriezer

Geplaatst: vr nov 04, 2011 9:18 am
door Annemarie
Ik vries ze gevuld, afgesmeerd en bekleed in.

Re: taartbodem in vriezer

Geplaatst: vr nov 04, 2011 10:13 am
door Chantal
je kunt hem gewoon bakken, af laten koelen, dan in een pedaalemmerzak in de vriezer doen.
ongeveer 3 uur voordat je hem wilt vullen en mooi maken haal je hem uit de vriezer. wel zou ik hem gewoon in de zak houden omdat ie anders kan gaan uitdrogen.
als ie in de vriezer is geweest, snijd hij veel makkelijker, veel minder kruimels.
succes!

Re: taartbodem in vriezer

Geplaatst: vr nov 04, 2011 10:05 pm
door Annet
Bedankt, hij staat nu in de vriezer.