Pagina 1 van 1

caramel shortcake

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:02 pm
door Mirjam
Nu het oude forum het niet meer doet kan ik oon niet meer bij het recept van de caramel shortcake.
Wie o wie heeft dit recept nog?

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:03 pm
door Ilse501
Van Ilja!!

Geen idee waar de naam shortcake vandaan komt, ik heb het ook maar van iemand anders.

Komt tie :

Bodem : 55 gram suiker, 125 gram roomboter en 170 gram zelfrijzend bakmeel.
Hier maak je een deeg van en dat doe je in een springvorm. Gaatjes erin prikken en 20 minuten in een oven van 180 graden bakken

Vulling: 125 gram boter, 125 gram suiker, 1 blikje gecondenseerde melk en 1 lepel stroop.
Alles in een pannetje en al roerend aan de kook brengen. Dan 5 tot 10 minuten AL ROEREND laten kooken

Dit gaat over de bodem en dan laat je het geheel afkoelen in de koelkast.

Topping: 170 gram chocolade naar keuze laten smelten en erover heen doen, weer af laten koelen in de koelkast.

HEERLIJK!

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:10 pm
door Nancy
Eigenlijk zou er dan ook een draadje moeten komen met het recept van de chocoladetruffeltaart.......

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:12 pm
door Ilse501
Staat die on het receptendeel of in het taartendeel op het oude forum?

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:26 pm
door Mirjam
Dankjewel Ilse. Kan ik hem gaan bakken voor mijn moeders verjaardag zondag.

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:28 pm
door Nancy
Ilse501 schreef:Staat die on het receptendeel of in het taartendeel op het oude forum?
Geen idee. Het waren geloof ik 3 of 4 draadjes. Dus dat zou ergens op een pagina 1 moeten staan.

Geplaatst: di jul 27, 2010 9:51 pm
door Suzanne
kent iedereen dit recept niet uit z'n hoofd intussen?

ik ga er volgende week 1 maken in cupcakes vormpjes met m&m's erop.

mmmmmmmmm

Geplaatst: wo jul 28, 2010 12:54 pm
door AnnemiekeLux
Ik wilde net een berichtje gaan plaatsten voor dit recept, maar er zijn er blijkbaar meer hier die niet zonder kunnen. Dat belooft wat, ik ga m vanmiddag voor t eerst maken, troostvoer voor een zieke buurman. :P Misschien ook maar cupcakejes, kan ik ook wat voor mezelf bewaren....

Geplaatst: di dec 21, 2010 8:13 pm
door mama talla
Zo, morgen ga ik deze maar weer eens maken, voor mijn verjaardag. Jammie......... Ik zie alleen wel op tegen het roeren.

Groetjes Jikke

Geplaatst: di dec 21, 2010 8:52 pm
door lineke
Ilse501 schreef:Van Ilja!!

Geen idee waar de naam shortcake vandaan komt, ik heb het ook maar van iemand anders.
Shortcake is toch het type deeg?

Geplaatst: di dec 21, 2010 9:56 pm
door Hanneke
lineke schreef:
Ilse501 schreef:Van Ilja!!

Geen idee waar de naam shortcake vandaan komt, ik heb het ook maar van iemand anders.
Shortcake is toch het type deeg?
euhm ja, maar het is dus shortbread :roll:

dit vind ik altijd de beste (en leukste) uitleg:
http://attic24.typepad.com/weblog/2009/ ... bread.html

Geplaatst: wo dec 22, 2010 7:24 am
door lineke
Vroeger in Engeland maakte mijn moeder dit al, onder de naam Millionaires Shortbread...mmm

Geplaatst: do dec 23, 2010 12:59 pm
door channiemam
Die gecondenseerde melk daar was toch ook een makkelijker naam voor? (merknaam??)

Geplaatst: do dec 23, 2010 2:06 pm
door lotte
met witte chocolade is ie ook lekker!!

Geplaatst: do dec 23, 2010 2:08 pm
door MarionW
channiemam schreef:Die gecondenseerde melk daar was toch ook een makkelijker naam voor? (merknaam??)
Carnation :P Knijpfles met rode dop. En niet in Nederland verkrijgbaar ::|

Die blikjes zijn trouwens gewoon van Friese Vlag.

Geplaatst: do dec 23, 2010 9:07 pm
door channiemam
zal morgen nog eens op zoek gaan. Bij ons in de supermarkt niet verkrijgbaar.. jammer.

Geplaatst: do dec 23, 2010 9:39 pm
door Chantal
channiemam schreef:zal morgen nog eens op zoek gaan. Bij ons in de supermarkt niet verkrijgbaar.. jammer.
wel toch? is volgens mij overal te koop!
staat bij de kokosmelk bij de indische produkten van conimex. een heel enkel keertje bij de houdbare melk.

Geplaatst: do dec 23, 2010 10:27 pm
door lotte
Ik doe voor de karamel trouwens altijd 50 g boter en 50 g suiker op één blikje gecondenseerde melk, zo staat het in een recept dat ik altijd maak en het wordt erg lekker.

Geplaatst: do dec 23, 2010 10:30 pm
door Gootje
Chantal schreef: een heel enkel keertje bij de houdbare melk.
en daar zag ik het laatst in onze plus staan, weer zo'n Jip-ahah-momentje.