Pagina 1 van 1
Stapeltaart invriezen
Geplaatst: zo nov 27, 2011 9:46 pm
door Thommy
Voor een vriendin die gaat trouwen, ga ik een bruidstaart maken. Het is een informele bruiloft dus ze verwachten ook niet te veel. Ze weet dat ik beginneling ben. Nu heb ik een aantal vragen;
- hoe stapel ik; ik ga de taarten op een onderzetter maken en zat te denken aan rietjes (zo zag ik het ergens op internet). Maar bestaat er ook een eetbare variant voor de rietjes? Kitkat? Ook iets wat lekker is bij fruitvulling?
- Kan ik de delen gewoon invriezen met rietje (en karton eronder) en dan voor het ontdooien op elkaar plaatsen?
Hebben jullie nog inspirerende foto's??
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: ma nov 28, 2011 12:28 am
door Chantal
rietjes zou ik niet gebruiken, die zijn slap met kans op doorzakken..
als het lukt even echte dowels bestellen of kopen bij de taartenshop. of van die witte plastic stokjes gebruiken waar ballonnen op zitten die je wel eens bij de winkel krijgt (of mac donalds).
of maisprikkers, maar die zijn lastiger te vinden.
de taarten kun je zo invriezen, wel het liefst in een kartonnen doos met zak erom.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: ma nov 28, 2011 9:26 am
door jikke
ik had voor het stapelen chocosticks van AH gebruikt. ik heb alleen kapsels ingevroren en de dag ervoor alles opgemaakt. maar mijn taart hoefde niet vervoerd te worden
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: ma nov 28, 2011 9:38 am
door Hanneke
jikke schreef:ik had voor het stapelen chocosticks van AH gebruikt. ik heb alleen kapsels ingevroren en de dag ervoor alles opgemaakt. maar mijn taart hoefde niet vervoerd te worden
ja, die chocosticks dus! Zijn stevig, makkelijk om maat te snijden en ook nog lekker. Ik heb ze hier gebruikt OM een taart (le tniet op het touwtje

), maar ze kunnen er dus ook prima IN

Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: ma nov 28, 2011 9:40 am
door Annemarie
Ik heb 1x een bruidstaart gemaakt. Ik zal vanavond even een foto plaatsen. Mijn bruid wilde hem op een standaard, dan hoef je niet echt te stapelen. Je zou de standaard mogen lenen, mijn schoonouders wonen in Almelo dus ik kan hem bij je in de buurt krijgen. Als je echt wil stapelen zou ik douwels gebruiken (houten stokjes) en tussen de taarten doe je dan een cakeboard of een cakedrum dat is steviger dan karton.
De taarten vries je per stuk in in een kartonnen doos met plasticzak eromheen. Ontdooien doe je 24 uur van te voren, zak eraf en in de doos in de koelkast, 1 uur voor opdienen uit de koelkast en met het deksel eraf op temperatuur laten komen. Platte decoratie kun je mee invriezen, opstaande/3D decoratie niet. Je kunt dit wel vooraf maken en donker en droog bewaren, dan hoef je het als de taart uit de vriezer gaat alleen nog maar op de taart te plakken. Stapelen doe je pas op de locatie.
Op het forum van de leukste taarten kun je heel veel inspiratie op doen en ook heel veel tips en trucs vinden.
Leuk hoor een bruidstaart, ben heel benieuwd wat je gaat maken, wanneer is de D-day?
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: ma nov 28, 2011 9:21 pm
door Annemarie
De beloofde foto;

Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: di nov 29, 2011 9:43 pm
door Thommy
Ze trouwen 20 of 22 december (ben vergeten of het nou de dinsdag of donderdag was). Maar na Sinterklaas gaan we overleggen. Zelf dacht ik aan een stapeltaart, maar ook dat zal ik even met haar overleggen!
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: ma jan 02, 2012 12:44 pm
door Annemarie
Is het gelukt allemaal?
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: di jan 03, 2012 9:23 pm
door Thommy
Ja op zich wel. Ik heb 'm toch vers gemaakt, dat lukte nog.
Zelf was ik (uiteraard....) niet helemaal tevreden, maar zij vonden 'm geweldig. En daar gaat het om!
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: di jan 03, 2012 10:52 pm
door channiemam
Foto?
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 04, 2012 8:14 am
door Annemarie
channiemam schreef:Foto?
wzz

Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 04, 2012 9:44 am
door Thommy
Daar was ik al bang voor, eens kijken of dat lukt via mijn telefooon.
Mmm mag geen bijlage toevoegen....
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 04, 2012 4:08 pm
door Annemarie
Thommy schreef:Daar was ik al bang voor, eens kijken of dat lukt via mijn telefooon.
Mmm mag geen bijlage toevoegen....
Je kunt ze naar jezelf mailen en dan uploaden vanaf de computer.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: do jan 05, 2012 1:16 pm
door Thommy
Annemarie schreef:Thommy schreef:Daar was ik al bang voor, eens kijken of dat lukt via mijn telefooon.
Mmm mag geen bijlage toevoegen....
Je kunt ze naar jezelf mailen en dan uploaden vanaf de computer.
Klopt, maar dan moet je wel bij een pc in de buurt zijn

Ik heb ook nog foto's op mijn pc staan, dus dat komt wel goed. Even geduld dus nog.....
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: do jan 05, 2012 1:18 pm
door Annemarie
We wachten af.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: zo jan 08, 2012 10:22 pm
door JasmijnLinde
Annemarie schreef:We wachten af.
En we wachten nog steeds (geduldig) af....
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: di jan 10, 2012 9:39 pm
door Thommy
JasmijnLinde schreef:Annemarie schreef:We wachten af.
En we wachten nog steeds (geduldig) af....
Goed zo...ik zit nu weer achter de pc! Wat zijn jullie trouwens heerlijk geduldig!
Zelf was ik er niet super tevreden over; het strak maken van het relief wilde mij niet lukken. Bruid vond het vooraf niet nodig een proeftaart te maken, maar zij was er gelukkig erg blij mee. Alles was informeel, van het trouwen zelf tot het samen zijn. Dus wat dat betreft was het niet zo erg. En ik heb weer wat geleerd voor een volgende keer.

Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: di jan 10, 2012 9:51 pm
door Annemarie
Mijn eerste reactie is wauw, maar als je beter kijkt zie je wel scheuren en dat hij niet strak is.
Dusssssss mooi ontwerp en verder denk ik dat je je fondant te dun hebt uitgerold.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: di jan 10, 2012 10:17 pm
door Thommy
Annemarie schreef:Mijn eerste reactie is wauw, maar als je beter kijkt zie je wel scheuren en dat hij niet strak is.
Dusssssss mooi ontwerp en verder denk ik dat je je fondant te dun hebt uitgerold.
Precies dat denk ik ook. En je kunt volgens mij meer duwen aan dat relief dan ik vooraf dacht.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 11, 2012 7:05 am
door Gerrie
Hij ziet er inderdaad leuk uit.
Inderdaad wat hobbels en kuilen, maar al de bruid tevreden was, who cares?
Wat betreft relief, ik krijg dat gewoom niet voor elkaar, als ik ooit nog een cursus zou moeten doen, dan: hoe bekleed ik mijn taart met relief.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 11, 2012 7:13 am
door Annemarie
Je rolt uit, legt de reliefmat op je marsepein/fondant en druk stevig met je hand het relief erin (niet vrijven). Dan leg je er een 2e uitrolmat op, draait de boel om en dat kan dan weer op de taart. Bekleden kan net als altijd, je kunt alleen de smoother niet gebruiken.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 11, 2012 7:34 am
door Gerrie
Annemarie schreef:Je rolt uit, legt de reliefmat op je marsepein/fondant en druk stevig met je hand het relief erin (niet vrijven). Dan leg je er een 2e uitrolmat op, draait de boel om en dat kan dan weer op de taart. Bekleden kan net als altijd, je kunt alleen de smoother niet gebruiken.
Klinkt makkelijk, maar de 4x dat ik het geprobreerd heb, toch echt misslukt.
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 11, 2012 8:33 am
door Mieke
Hij ziet er leuk uit, de rozen zijn mooi!
Ik zie de foutjes ook wel, maar als de ontvangers tevreden zijn, is dat mooi
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 11, 2012 9:20 am
door JasmijnLinde
Het ontwerp is inderdaad erg mooi. Mooi met dat blauwe lint.
Bij een reliefmat moet je inderdaad niet te dun uitrollen en ook niet te hard duwen.
Het is ook wel lastig bij zo'n taart want je kunt heel moeilijk oneffenheden verbergen.
Hoe had je hem gevuld?
Re: Stapeltaart invriezen
Geplaatst: wo jan 11, 2012 9:58 am
door Thommy
JasmijnLinde schreef:Hoe had je hem gevuld?
Ook hier weer simpel; jam en bbr maar dat vonden zij het lekkerst