Pagina 1 van 1

Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 11:05 am
door C1ndy
Ik wil vanmiddag graag een cake gaan maken met bananensmaak (of iig uitproberen of dat lekker is).
Maar moet ik de bananen gewoon in de blender doen, fijn malen en toevoegen aan het standaard recept, of moet ik ook nog wat weghalen/laten?
Mijn recept voor de cake is:
200g bloem
200g suiker
200g boter
4 eieren
soms beetje vanillesuiker erbij

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 11:17 am
door Annemarie
Als ik jou was zou ik googlen op recept bananencake.

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 11:21 am
door C1ndy
Dat heb ik gedaan, maar dan krijg ik allemaal vage recepten.

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 11:57 am
door nance74
Op de leukste taarten en dan bij de allergientopic staat een recept voor bananencake en m icah vind die heul lekker en heel makkelijk te maken. Ik maar er altijd cc's van.

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 12:20 pm
door HeleenG
Dit recept http://www.ah.nl/recepten/recept?id=878 ... ananencake is een groot succes. Met én zonder pecannoten :) .

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 1:25 pm
door C1ndy
Ik ben even verder gaan zoeken, en ga gewoon de bananen als extra toevoegen.
Dank voor het meedenken

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 8:33 pm
door Annemarie
En gelukt?

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: vr dec 16, 2011 10:11 pm
door C1ndy
nee, ivm het ongeluk ( http://jipenjanneke.messageboard.nl/for ... 14&t=23422 ) niet meer gemaakt, zou nog naar de winkel moeten, en daar ben ik dus niet meer geweest.

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: za dec 17, 2011 11:43 am
door mama talla
Mocht je nog een keer een cake met bananensmaak willen maken dan kan ik je dit recept aanbevelen:

Kameroenees bananenbrood.
Vermeng 180 g zachte boter, 180 g witte suiker en 3 rijpe bananen tot een crèmige massa. Meng dit vervolgens met een snufje zout, 1/2 tl kaneel en 2 tl bakpoeder.
Voeg 230 g gezeefde bloem toe en roer alles goed door.
Meng tot slot 100 g rozijnen en een losgeklopt ei door het deeg.
Doe het mengsel in een broodvorm en bak het bananenbrood anderhalf uur in de gasoven op stand 3 - 4 of heteluchtoven 170 graden.

Klinkt als niet zoet, maar is het wel. het is meer cake dan brood.

Groetjes jikke

Re: Cake met bananensmaak.

Geplaatst: za dec 17, 2011 12:15 pm
door Annemarie
mama talla schreef:
Klinkt als niet zoet, maar is het wel. het is meer cake dan brood.
Haha inderdaad. Linde kreeg gisteren een stukje bij Nina en ze had het zo weg, toen ik een kruimeltje proefde snapte ik waarom, heel zoet (net niet mierzoet).