Pagina 1 van 1

Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 7:42 pm
door Annemarie
Ik wil volgende week ook Wilmama's brownie kerstmutsjes maken. Zou je de mascarponebotercreme dinsdagavond kunnen maken en dan buiten de koelkast kunnen bewaren om woensdag op te eten?

Re: Houdbaarheid marscarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 7:48 pm
door Gerrie
Geen idee, ik las je vraag ook al in het andere draadje.
Is het geen optie om het te maken, in de koelkast te leggen en dan 2 uur voor gebruik eruit te halen.

Re: Houdbaarheid marscarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 7:51 pm
door Annemarie
Gerrie schreef:Geen idee, ik las je vraag ook al in het andere draadje.
Is het geen optie om het te maken, in de koelkast te leggen en dan 2 uur voor gebruik eruit te halen.
Ik wil het eigenlijk ook al op de brownies doen. Ik wil ze namelijk maken voor woensdagvond, woensdag overdag moet ik werken. Dus het liefst wil ik 's avonds alleen de aardbeien er nog op leggen.

Met botercreme kan het, ik twijfel door de mascarpone.

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 7:54 pm
door Gerrie
Ik twijfel ook hoor door de mascarpone, maar je kan toch eventueel het geheel in de koelkast zetten, op dienblad met pedaalemmerzak eromheen ofzo.

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 7:57 pm
door Mirjam
ik zou het niet zo snel doen met mascarpone.
Maar zou je de mascarpone er niet gewoon op kunnen doen en dan alles ind e koelkast zetten?

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 8:08 pm
door Annemarie
Ik de koelkast wordt de brownie denk ik droog.

Ik kan natuurlijk ook gewone botercreme gebruiken.

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 8:14 pm
door Gerrie
Annemarie schreef:Ik de koelkast wordt de brownie denk ik droog.
Perfectionist :roll:

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 8:18 pm
door Annemarie
Gerrie schreef:
Annemarie schreef:Ik de koelkast wordt de brownie denk ik droog.
Perfectionist :roll:
:lol: 8)

Lekker en niet bedorven zijn toch wel vereiste als je iets eetbaars maakt?

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 8:22 pm
door Gerrie
Annemarie schreef:
Gerrie schreef:
Annemarie schreef:Ik de koelkast wordt de brownie denk ik droog.
Perfectionist :roll:
:lol: 8)

Lekker en niet bedorven zijn toch wel vereiste als je iets eetbaars maakt?
Bedorven is inderdaad geen optie, maar eetbaar hoeft niet perse lekker te zijn, vraag maar asn mij kids die altijd hun bord moeten leeg eten. Maat in dit geval is lekker inderdaad ook de bedoeling.

Ik vrasg me waf of, als je de brownies luchtdicht verpakt (taartdoos?)in de koelkast zet, zeker met vochtige mascarpone erop, de brownied gaan uitdrogen. Ik denk van niet

Maar voor het lekkere en tegen het uitdrogen zou je er ook oor kunnen kiezen om de brownies met chocolade ganache te overgieten :lol:

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 9:03 pm
door wilmama
Annemarie schreef:Ik wil volgende week ook Wilmama's brownie kerstmutsjes maken. Zou je de mascarponebotercreme dinsdagavond kunnen maken en dan buiten de koelkast kunnen bewaren om woensdag op te eten?
Ik heb de creme vanmiddag gemaakt en in de koelkast gedaan. Begin van de avond er weer uit gehaald en ik ben het nu aan het maken. Zo gaat het snel weer de koelkast in. Morgenochtend ga ik het gebruiken.

En ehm ik heb er niet aan gedacht dat de brownie droog kan worden. Zucht ik ben echt geen bakster.

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: di dec 20, 2011 9:37 pm
door Chantal
ik zou het niet doen... brownie niet in de koelkast, en de mascarpone niet buiten de koelkast.
botercreme is denk ik het makkelijkst. en ook lekker!

Re: Houdbaarheid mascarpone

Geplaatst: wo dec 21, 2011 12:35 pm
door wilmama
Ik heb het gisteravond gewoon klaar in de koelkast gezet. Ging super goed hoor. De brownies waren nog heerlijk vanmorgen.