Pagina 1 van 1

Enkele vraagjes over cake pops

Geplaatst: vr jan 06, 2012 10:16 am
door J0p1e
Ik wil cake pops maken als tractatie voor W@lt en Flo. Nu heb ik er een boek van, wat op zich wel heel duidelijk is.
Alleen, ik dacht dat je de balletjes maakte van kant en klare hotelcake en dan met botercreme. In het boek wordt beschreven dat je een cake maakt van cakemix en dan glazuur erdoorheen.
Heb ik het al die tijd verkeerd onthouden of is botercreme en hotelcake ook een goede mogelijkheid?

Re: Enkele vraagjes over cake pops

Geplaatst: vr jan 06, 2012 10:17 am
door Annemarie
Je hebt het goed onthouden hoor, maar het recept uit het boek lijkt mij lekkerder.

Re: Enkele vraagjes over cake pops

Geplaatst: vr jan 06, 2012 10:21 am
door Hanneke
nee hoor, je hebt het goed: cake (gekocht of zelfgebakken, dat kan natuurlijk ook) verkruimelen en de kruimels met botercreme of iets anders plakkerigs (jam?) tot balletjes vormen.

Er zijn tegen tegenwoordig ook kant en klare cakepop machines te koop (soort wafelbakker maar dan met holletjes) die dus balletjes bakt, een collega van mij heeft er eentje. Persoonlijk vind ik de "zelfgerolde" balletjes lekkerder, omdat je met botercreme/jam/whatever ook net wat meer smaak en smeuigheid aan de balletjes geeft.

Re: Enkele vraagjes over cake pops

Geplaatst: vr jan 06, 2012 2:01 pm
door Chantal
Annemarie schreef:Je hebt het goed onthouden hoor, maar het recept uit het boek lijkt mij lekkerder.
wat vind je lekkerder dan annemarie? de cake of de glazuur?
botercreme (met smaakje!) vind ik lekkerde als glazuur namelijk. en een gekochte of zelfgebakken cake maakt volgens mij niet zoveel uit voor die bolletjes.

je zou er ook witte of bruine chocoladepasta doorheen kunnen doen. ook lekker!

Re: Enkele vraagjes over cake pops

Geplaatst: vr jan 06, 2012 2:09 pm
door Annemarie
Ik vind glazuur lekkerder dan botercreme.

Re: Enkele vraagjes over cake pops

Geplaatst: vr jan 06, 2012 2:10 pm
door Chantal
oke vandaar :)