Pagina 1 van 1

cupcake maken van gewoon cake beslag

Geplaatst: zo jan 15, 2012 1:08 pm
door marjolein62b
Ik bak veel cake maar niet zoveel cupcake's de traktatie van Joep wil ik cupcakes gaan maken.

Als ik cake bak gebruik ik altijd
200 gram boter, 200 gram suiker, 200 gram mail en 4 eieren. zoiets

Als ik deze cake's in een muffinblik doe, dan krijgen ze altijd een flinke kop.

Nu wil de cupcakes versieren dus moeten ze plat zijn. Hoe kun je dat doen ?

Voor het versieren dacht ik aan iets van botercreme met witte chocolade en smarties. Hoe zou ik dit het beste kunnen doen ? (ik ben niet zo van de fondant of marsepein) :oops:

Re: cupcake maken van gewoon cake beslag

Geplaatst: zo jan 15, 2012 1:42 pm
door Annemarie
Cakebeslag niet te lang en niet te hard mixen. Vormpjes niet te vol, meestal 40 gram per papiertje. Als ze uit de oven komen druk je ze plat met een snijplank.

Re: cupcake maken van gewoon cake beslag

Geplaatst: ma jan 16, 2012 11:23 pm
door marjolein62b
Ja ik heb ze gemaakt.
Ze zijn plat geworden.

Wel droog en ik miste een kop om ze uit de muffinvorm te draaien. Dus ik kan nu ook nog wat cakepops maken.

Volgende keer gelukkig in papierenbakjes, dan wel met bakje water in de oven en iets minder lang (nu 150 c /30 minuten).

Re: cupcake maken van gewoon cake beslag

Geplaatst: di jan 17, 2012 12:34 pm
door Annemarie
Volgens mij doe ik ze op 180 graden 20 minuten. Papiertjes zijn wel een aanrader, meestal moet er dus 40 gram beslag in, sommige papiertjes zijn iets hoger dan doe ik 45 of 50 gram en dan 22 minuten in de oven.