Pagina 1 van 1
Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:43 pm
door Thommy
Ik heb de vraag gekregen om een taart te bakken; mijn eerste via-via opdracht. Maar gelijk een lastige. Er moet een vulling in van perzik. Zou het wat zijn om perzik uit blik te pureren en dan eventueel te mengen met bbr/slagroom? Of hebben jullie andere ideeen? Eventueel perzikjam?
En welke combinatie kan daarbij?
O ja, detail is dat de taart de vriezer in moet.
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:46 pm
door Chantal
ik zou dan denk ik botercreme van de mix maken, en dan perzik uit blik in dunne plakjes of kleine stukjes snijden. plakjes erop of de stukjes er doorheen.
pureren.. ik weet niet hoe dat zal gaan. heb het idee dat het dan heel nattig wordt.
en dan de mix aanmaken met het perziksap ipv water natuurlijk!
ik denk dat gewoon (aangevette) slagroom er het beste bij past, of zwitserse room!
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:46 pm
door Mieke
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:47 pm
door Chantal
mieke, die saromapoeder is alleen niet meer te koop in deze smaak.. zo jammer, want die was idd echt superlekker!
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:48 pm
door Mieke
Chantal schreef:mieke, die saromapoeder is alleen niet meer te koop in deze smaak.. zo jammer, want die was idd echt superlekker!
dat is dan balen, want die is inderdaad erg lekker
deze vond ik ook nog
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... p?id=57960
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:48 pm
door Thommy
Deze klinkt wel goed, en dan met slagroom? Het is een kindertaart.
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:49 pm
door channiemam
Ik lees net op de leukste taarten:
6 dl slagroom met 1 pakje saroma sinaasappel-perzik met 1zakje klopfix en 1 zakje vanillesuiker mixen, eronder of erdoorheen stukjes perzik.
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:49 pm
door Thommy
Chantal schreef:mieke, die saromapoeder is alleen niet meer te koop in deze smaak.. zo jammer, want die was idd echt superlekker!
Ow.....
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:49 pm
door channiemam
Oh,.. Spuit 11 ben ik, zie ik,
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:50 pm
door Mieke
deze vond ik ook nog:
Perzik/chocolade vulling in combinatie met amarettobotercreme
Ingrediƫnten:
250g perzikken
100ml vers sinaasappelsap
60g suiker
3 blaadjes gelatine (van te Voren 5 minuten in koud water laten weken)
Werkwijze:
Perzikken schillen en pit verwijderen. Pureren tot ''prut" en samen met sinaasappelsap en suiker opwarmen..
Niet laten koken maar wel goed heet .Gelatine uitknijpen en er door heen roeren totdat het is opgelost.
Alles goed laten afkoelen en klaar! Wanneer je de taart vult eerst een laagje chocoladevulling en daarover heen de perzikvulling aanbrengen. Deze vulling is heerlijk in combinatie met een tweede laag vulling van je taart met botercreme met natuurlijke smaakstof "Amaretto". Voeg de amaretto toe naar smaak.
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:52 pm
door Thommy
@mieke dan denk ik dat ik die doe met perzik uit blik (vers is nu niet te doen) en slagroom of banketbakkersroom. Amarettosmaak lijkt me voor een 1-jarige niet geweldig.
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:55 pm
door channiemam
Kwarktaart naturel van dr oetker, ipv kwark doe je er perzikjoghurt door en ipv water, sap van de perzik en. 2 e laagje met lemoncurd. Voor frisse taart, zie dlt.
Re: Perzikvulling
Geplaatst: zo feb 12, 2012 7:56 pm
door Mieke
Thommy schreef:@mieke dan denk ik dat ik die doe met perzik uit blik (vers is nu niet te doen) en slagroom of banketbakkersroom. Amarettosmaak lijkt me voor een 1-jarige niet geweldig.
Nee ammaretto lijkt me voor een 1 jarige ook niet zo goed.
Maar zo klinkt het goed toch!