Pagina 1 van 1

verjaardagstaart voor mijn zusje

Geplaatst: do mar 01, 2012 8:18 pm
door Mara
Leuke opdracht binnen: slagroomtaart voor 20 personen met "iets met aardbeien" en een kindertaart. Die laatste komt wel goed, doe er ook nog wat cupcakes bij voor de zekerheid.
Ik wil de slagroomtaart vullen met mascorpone/aarbeien en op de cc's creamcheese frosting toeven met aardbeienjam spuiten. Ik heb wel wat recepten gevonden (veel verschillende mogelijkheden), maar wellicht dat jullie een aantal beproefde recepten hebben.

Meen me te herinneren dat er hier wel eens iets met roomkaas voorbij gekomen is?

Re: verjaardagstaart voor mijn zusje

Geplaatst: vr mar 09, 2012 1:14 pm
door Mara
Ik ga vanmiddag aan de slag, iemand nog inspiratie?
Anders wordt het "gewoon" monchouvulling met aardbeienjam.

Ga ook cakepops maken met botercreme+aardbeienjam als plaksel. Zou ik daarvoor ook wat boter kunnen vervangen door roomkaas?

Re: verjaardagstaart voor mijn zusje

Geplaatst: vr mar 09, 2012 1:18 pm
door channiemam
Voor de cakepops maakt het niet uit wat voor spul, als het maar plakkerig is. Je hoeft dus niet en boter en jam te doen. De jam alleen is voldoende

Vulling met aardbei?

Kant en klaar toetje van Mona ertussen? Samen met een laagje slagroom met jam?
Er staat ook hele lekkere mousse op de leukste taarten. Te maken met diepvriesaardbeien. Heerlijk!

Re: verjaardagstaart voor mijn zusje

Geplaatst: vr mar 09, 2012 4:57 pm
door Mara
Bedankt voor het meedenken.
Het wordt monchou met slagroom en aardbeienvlaaivulling. Zijkanten bestrooi ik met jumbokorrels witte hagelslag en ik ga toeven slagroom erop spuiten. De kindertaart heeft dezelfde vulling (die bekleed ik met fondant).
Verheug me er nu al op.

Re: verjaardagstaart voor mijn zusje

Geplaatst: zo mar 11, 2012 3:59 pm
door diane76
En? Gelukt? Het klinkt iig erg leuk. Weet je dat ik eigenlijk nog nooit een slagroomtaart heb gemaakt? Zou er erg onzeker van worden...

Heb je al foto's?

Re: verjaardagstaart voor mijn zusje

Geplaatst: zo mar 11, 2012 6:00 pm
door Mara
In alle drukte vergeten om zelf foto's te maken maar mijn schoonzus wel. Komt binnenkort goed. Mijn zusje was ontzettend blij en alle gasten vonden de taart heerlijk. Professioneel vonden ze. Goed dat het donker was want de afwerking had beter gekund. De smaak was inderdaad een goede keuze: zoet van de vlaaivulling met het frisse van de monchou/ongezoete slagroom.

Het slagroom spuiten vond ik trouwens makkelijker en leuker dan fondant. Minder gepeuter en gepriegel. Ga ik vaker doen, familie is fondant en marsepein een beetje beu :? dus dat komt goed uit.