Pagina 1 van 1

De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 2:32 pm
door Mieke
De eerste keer een echte stapeltaart en de eerste keer een echte bruidstaart.
Wat leuk om te doen, maar het kost wel heel erg veel werk.
Gevuld met:
onderste taart: chocolademouse met witte vlokken erop
middelste taart: frambozenjam met daarop frambozenmouse
bovenste taart: citroenmouse
Het bruidspaar en de gasten waren erg onder de indruk
Het bovenste taartje incl topper staat nu bij het bruidspaar in de vriezer voor hun eerste trouwdag:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 3:39 pm
door JasmijnLinde
Mooi hoor. En leuk dat je dit voor je broer kon maken.
Het toppertje vind ik erg leuk!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 3:46 pm
door Annemarie
Echt super gedaan.

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 3:46 pm
door debby
Wauw, mooi!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 8:48 pm
door jipirene
Mooi zeg. Knap gedaan. Maar een jaar in de vriezer ... zou ik niet doen. Zonde.

Irene

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 8:51 pm
door Gootje
Wat bijzonder toch dat je dit voor je eigen broer kunt maken! Hij is prachtig.

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 10:12 pm
door Chantal
ja hij is heel mooi geworden hoor! mooi dat felle rood!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 11:00 pm
door Jolanda
jipirene schreef:Mooi zeg. Knap gedaan. Maar een jaar in de vriezer ... zou ik niet doen. Zonde.

Irene
Ehh. dat 'hoort' toch?

Hij is mooi!
maar lijkt neit zo heel groot toch?

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 03, 2012 11:07 pm
door diane76
Heel mooi! Echt een kunstwerk!

Welke maten heb je gebruikt? Vierkant vind ik altijd erg mooi en sjiek, toch eens kijken of ik zal investeren in zulke bakvormen.

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 7:14 am
door Mare
Heel mooi! Ik vind de vierkanten vorm heel leuk zo gestapeld. Het lijkt trouwens alsof het wit heel strak is gebleven, dus dan is het fondant toch?

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 7:19 am
door Mieke
@Jolanda en Diane:
de onderste taart is 27,5 cm, de middelste is 20 cm en de bovenste is 12,5 cm
In totaal voor 39 personen taart, maar er zijn veel meer stukken uitgegaan.
Ik heb zelf alleen een bakblik 27,5 cm gekocht, en de 20 cm vorm van Annemarie geleend. het bovenste taartje heb ik gebakken in de 20 cm en toen op maat gesneden.
Dit was een tip van de taartwinkel waar ik het kocht. Een grote vorm aanschaffen en de rest op maat snijden. dan ben je voordeliger uit. En het snijden ging heel goed.

@Mare: de taarten zijn bekleed met marsepein met een klein gedeelte fondant erdoor heen.

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 7:21 am
door Mare
Nou dan nog meer complimenten voor de strakheid ;)

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 10:16 am
door Mara
Mooi zeg!!!!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 10:44 am
door Marjo
Wauw hij is echt prachtig. Ik vind de kleuren ok erg mooi uitkomen.

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 8:54 pm
door Chantal
Mare schreef:Heel mooi! Ik vind de vierkanten vorm heel leuk zo gestapeld. Het lijkt trouwens alsof het wit heel strak is gebleven, dus dan is het fondant toch?
met marsepein kun je net zo strak bekleden als met fondant hoor! maakt niet zoveel uit wat je gebruikt.

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: wo apr 04, 2012 10:43 pm
door Mare
Chantal schreef:
Mare schreef:Heel mooi! Ik vind de vierkanten vorm heel leuk zo gestapeld. Het lijkt trouwens alsof het wit heel strak is gebleven, dus dan is het fondant toch?
met marsepein kun je net zo strak bekleden als met fondant hoor! maakt niet zoveel uit wat je gebruikt.
Ja dat weet ik, maar ik dacht dat marsepein dat wit gekleurd wordt toch wat makkelijker scheurt?!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: do apr 05, 2012 8:46 pm
door Chantal
oke idd, marsepein wordt meestal niet spierwit.
ligt eraan welk soort kleurstof je gebruikt. je hebt voor wit best veel nodig.
poeder kleurt eigenlijk beter maar daar wordt het idd droog van. daarom gooi ik er ook nog vloeibare witte kleurstof bij.
en een flinke lik crisco en dan is het niet droog hoor!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: ma apr 09, 2012 3:27 pm
door Mieke
Voor witte marsepein heb je inderdaad veel kleurstof nodig. Wij gebruiken ook de vloeibare. Die bevalt wel goed. Maar het blijft lastig om een goede egale witte kleur te krijgen.

Bedankt voor de rest van de reacties!

Re: De bruidstaart:

Geplaatst: di apr 10, 2012 10:09 am
door Gerrie
Mooi.
Ik hou wel van de combi wit met rood.