Pagina 1 van 1

Gelukt was zijkant ingedeukt

Geplaatst: wo mei 02, 2012 11:10 am
door jikke
ik heb 2 nieuwe bakpannen en nu is mijn taart aan de zijkant ingedeukt (ingesnoerd). hij lijkt wel gesnoerd. een andere taart die tegelijk gebakken werd was wel goed dus recept en temp lijken goed (voor de oude springvorm). iemand ideeen om het op te lossen. tweede baksel had nl het zelfde probleem.

update: ook nieuwe poging geen succes. invetten weet ik zeker dat het goed gedaan is. Hij is wel beter en niet gelijkmatig gaar, boven droger dan onder dus toch de temp ben ik bang. tips iemand? ben bijna instaat om weer een normale springvorm bij de blokker te gaan halen.

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging

Geplaatst: wo mei 09, 2012 10:58 am
door jikke
nieuwe poging. nu de oven op 150 ern zo opdraein met 15graden per 10 minuten ben benieuwd of het nu wel lukt. vind ik deels jammer wat dit betekend dat ik er iedere 10 min aan moet denken dat er iets in de oven staat.

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging

Geplaatst: wo mei 09, 2012 11:03 am
door loet78
Herken het niet. Hopelijk lukt het je zo wel. Idd wel omslachtig......

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging

Geplaatst: wo mei 09, 2012 11:25 am
door Mara
Het enige wat ik kan bedenken is dat hij niet egaal is ingevet, dat er delen wat meer blijven plakken en andere wat loskomen van de zijkant.
Hopelijk lukt de tweede poging wel.

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging - beter maar nog niet

Geplaatst: wo mei 09, 2012 2:13 pm
door Chantal
ik bak altijd op 150 graden en daar laat ik hem staan.. volgens mij had het met te snel rijzen of zo te maken.
verhoog dus geen temp! alleen kookwekkertje op 35 minuten zetten en kijken of hij dan gaar is.

oja, en ik zet hem op een rooster niet in het midden, maar eentje naar onder!

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging - beter maar nog niet

Geplaatst: wo mei 09, 2012 2:16 pm
door diane76
Ik verwarm voor op 150 en als het biscuit de oven in gaat zet ik 'm op 175. Eigenlijk heb ik ook nooit problemen. Hooguit dat ik 'm vergeet en dan is hij wat aan de droge kant. :razz:

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging - beter maar nog niet

Geplaatst: wo mei 09, 2012 9:20 pm
door Chantal

Re: zijkant ingedeukt - nieuwe poging - beter maar nog niet

Geplaatst: wo mei 09, 2012 10:25 pm
door jikke
Chantal schreef:hmm zou dit het kunnen zijn? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... ?id=192571
ik bak niet met een mix maar met glutenvrij meel. maar mijn oude vorm (laatst tegelijk gebakken) ging wel goed dus dat was het probleem niet. Ik ga het van de week (morgen geen elektra) eens op alleen 150 proberen. 30graden kouder dan normaal. zou een dikker (echt) bakblik zoveel verschil kunnen maken?

dank.

Re: Gelukt was zijkant ingedeukt

Geplaatst: za mei 19, 2012 8:15 pm
door jikke
gisteren op 150 gebakken en twee pracht taarten. vandaag versiert en hij is geweldig geworden (oke scheurtjes in fondant en in marsepijn weggelaten )
foto's volgen na de communie

Re: Gelukt was zijkant ingedeukt

Geplaatst: zo mei 20, 2012 7:02 am
door Chantal
mooi! ben benieuwd!