Scones
Geplaatst: wo mei 30, 2012 4:24 pm
Het recept.. Die zou ik lang geleden al vertellen maar was het vergeten. Tot ik vandaag deze zag staan in de allerhande van deze periode.
75 gram koude boter in blokjes
Tl zout
1 los geklopte ei
500 gram gezeefde meel
1 zakje baking powder
300 ml melk.
Doe de meel, zout en baking powder in een bak.
Voeg daar de boter toe, mix met je hand dit snel door elkaar tot dat er geen klonten meer in de boter zit.
Voeg in de kom de melk toe en mix met hand tot deeg, totdat je handen niet meer plakken.
Ga verder op de aanrecht met een beetje meel... Kneed het tot een mooi deeg, niet te veel.
rol uit tot een mooie plak van 1,5 cm dik.
Pak een glas en maak er 12 rondjes uit.
Bestrijk deze met de los geklopte ei.
Bak deze af in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 min. Lekker met jam als ze klaar zijn en slagroom/ verse aarbeien.
75 gram koude boter in blokjes
Tl zout
1 los geklopte ei
500 gram gezeefde meel
1 zakje baking powder
300 ml melk.
Doe de meel, zout en baking powder in een bak.
Voeg daar de boter toe, mix met je hand dit snel door elkaar tot dat er geen klonten meer in de boter zit.
Voeg in de kom de melk toe en mix met hand tot deeg, totdat je handen niet meer plakken.
Ga verder op de aanrecht met een beetje meel... Kneed het tot een mooi deeg, niet te veel.
rol uit tot een mooie plak van 1,5 cm dik.
Pak een glas en maak er 12 rondjes uit.
Bestrijk deze met de los geklopte ei.
Bak deze af in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 min. Lekker met jam als ze klaar zijn en slagroom/ verse aarbeien.