Pagina 1 van 1
Een vlinder op de taart....
Geplaatst: di jun 19, 2012 8:12 pm
door drus
Kijk, mijn 2e taart met marsepein voor @nne's verjaardag.
Het was nog even stressen omdat S!mon toen ik klaar was een hap nam uit de taart, maar door de vlinder te verleggen en een bloem te maken, kon ik dat verbloemen......
Ik had trouwens een vreselijk recept voor botercreme, het was erg vloeibaar en het knalde onder de marsepein uit onderaan. Iemand tips?
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: di jun 19, 2012 8:29 pm
door Chantal
leuke taart zeg, wat een werk met al die balletjes!!
ziet er erg gezellig uit!
wat voor recept had je dan voor de botercreme?
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: di jun 19, 2012 9:45 pm
door drus
met eiwit, boter en suiker..... (van de leukste taarten botercreme merenque)
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: di jun 19, 2012 10:15 pm
door Gerrie
Leuke taart.
De vlinder ziet er top uit.
Inderdaad wat Chantal zegt, veel werk die kleine balletjes.
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: di jun 19, 2012 10:32 pm
door Truus
Crea! Zitten veel uren in volgens mij.
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: di jun 19, 2012 11:38 pm
door Mara
Mooi zeg, leuk idee zo op die manier.
En qua botercreme: waren dat verse eiwitten of "bewerkte"? Het komt heel nauw met het opkloppen, anders blijft het vloeibaar.
Ik durf het eigenlijk niet met verse eiwitten vanwege salmonella, maar met bewerkte eiwitten heb ik het nog niet gedaan.
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: wo jun 20, 2012 8:44 am
door Hanne
ik vind die stijl heel mooi. het doet me een beetje denken aan de versiering bij Dio de los muertos in Mexico qua kleur en stijl. dat is ook zo kleurig en uitbundig en heel gedetailleerd.
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: wo jun 20, 2012 9:42 am
door Chantal
heb je het alleen gebruikt voor het afsmeren? want dan kun je de eiwitten gewoon weglaten. voor het afsmeren doe ik 250 gram suikerbakkerspoeder en 250 gram roomboter (gewoon die goedkope met blauwe ruitjes) die al een nacht buiten de koelkast ligt bij elkaar. beetje citroensap/chocopasta/druppeltje smaakversterker erbij en 10 minuten mixen.
dit is genoeg voor 3 taarten ongeveer.
verse eiwitten durf ik niet te gebruiken, en vind ik gewoon teveel werk

Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: wo jun 20, 2012 9:46 am
door michelle
Leuke taart zeg! Heel anders dan de meeste die ik zie, je hebt een eigen stijl
En wat een boef zeg, die S imon!
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: wo jun 20, 2012 10:57 am
door JasmijnLinde
Dat heb je heel mooi gedaan!! Mag je echt trots op zijn.
Re: Een vlinder op de taart....
Geplaatst: do jun 21, 2012 5:09 pm
door lotte
Heel gaaf, inderdaad eens iets heel anders!