Ik ga me binnenkort wagen aan deze taart:
De klep wil ik maken van marsefond en die dan laten drogen. Moet nog bedenken waar ik hem op laat drogen op een mooie kromming te krijgen. Alleen moet de taart daarna nog wel de diepvries is. Zou dat kunnen met de klep? of zou die dan toch gaan inzakken als de taart ontdooit? iemand ervaring?
uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
Moderator: Chantal
uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
hmm weet niet.. kun je de klep niet alvast maken en die op het laatst erop doen?
Chris 30-10-2005 en Femke 08-06-2007 en Mark 07-11-2011
Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
Ik heb uitgeharde fondant ook nooit meer in de vriezer gedaan.
Gewoon op het laatst in elkaar zetten.
Ik weet niet hoeveel haast je hebt, anders zou je het kunnen uitproberen.
Gewoon op het laatst in elkaar zetten.
Ik weet niet hoeveel haast je hebt, anders zou je het kunnen uitproberen.
Gerrie, (pleeg)moeder van J (2005), H (2006), E (2007), M (2009) en S (2013) en soms een crisis plaatsing.
Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
maandag komt mijn vriendin helpen met de taart, dan zouden we de klep idd kunnen maken. Dan kan hij uitharden tot vrijdag. De taart hebben we zaterdagmiddag nodig, dus dan kan ik vrijdagmiddag de klep erop zetten en de laatste rand maken. Ik denk dat dat inderdaad het veiligste is.
Dan weet ik ook zeker dat de kleur van de klep hetzelfde is als die van de cap zelf.
Dan weet ik ook zeker dat de kleur van de klep hetzelfde is als die van de cap zelf.
Saskia mv Anouk (22-12-2005) en Eline (20-08-2010)
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Als je mij wilt leren kennen, probeer dan niet in de spiegel te kijken.
Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
Hmmm, lijkt me verstandiger inderdaad.
Vriezer is altijd vochtig en ik denk dat hij het mogelijk niet overleeft.
Leuk project trouwens.
Vriezer is altijd vochtig en ik denk dat hij het mogelijk niet overleeft.
Leuk project trouwens.
Mara, mama van 3 sm@ (2006)en M @@rten (2008)
Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?
Wat een leuk idee, als taart.
Mijn ervaring is dat na invriezen en ontdooien de fondant toch ietsje zacht/plakkerig kan worden. Voor die klep zou ik het er zelf niet op wagen om 'm in te vriezen. Dan liever voor alle zekerheid apart houden en er op het laatst aan vast maken.
Mijn ervaring is dat na invriezen en ontdooien de fondant toch ietsje zacht/plakkerig kan worden. Voor die klep zou ik het er zelf niet op wagen om 'm in te vriezen. Dan liever voor alle zekerheid apart houden en er op het laatst aan vast maken.