Pagina 1 van 1

uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Geplaatst: di apr 02, 2013 10:31 am
door muppet
Ik ga me binnenkort wagen aan deze taart:

Afbeelding

De klep wil ik maken van marsefond en die dan laten drogen. Moet nog bedenken waar ik hem op laat drogen op een mooie kromming te krijgen. Alleen moet de taart daarna nog wel de diepvries is. Zou dat kunnen met de klep? of zou die dan toch gaan inzakken als de taart ontdooit? iemand ervaring?

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Geplaatst: di apr 02, 2013 9:48 pm
door Chantal
hmm weet niet.. kun je de klep niet alvast maken en die op het laatst erop doen?

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Geplaatst: wo apr 03, 2013 7:23 am
door Gerrie
Ik heb uitgeharde fondant ook nooit meer in de vriezer gedaan.
Gewoon op het laatst in elkaar zetten.
Ik weet niet hoeveel haast je hebt, anders zou je het kunnen uitproberen.

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Geplaatst: wo apr 03, 2013 7:54 am
door muppet
maandag komt mijn vriendin helpen met de taart, dan zouden we de klep idd kunnen maken. Dan kan hij uitharden tot vrijdag. De taart hebben we zaterdagmiddag nodig, dus dan kan ik vrijdagmiddag de klep erop zetten en de laatste rand maken. Ik denk dat dat inderdaad het veiligste is.
Dan weet ik ook zeker dat de kleur van de klep hetzelfde is als die van de cap zelf.

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 11:59 am
door Mara
Hmmm, lijkt me verstandiger inderdaad.
Vriezer is altijd vochtig en ik denk dat hij het mogelijk niet overleeft.

Leuk project trouwens.

Re: uitgeharde marsefond/fondant in de diepvries?

Geplaatst: wo apr 10, 2013 3:16 pm
door MvOM
Wat een leuk idee, als taart.
Mijn ervaring is dat na invriezen en ontdooien de fondant toch ietsje zacht/plakkerig kan worden. Voor die klep zou ik het er zelf niet op wagen om 'm in te vriezen. Dan liever voor alle zekerheid apart houden en er op het laatst aan vast maken.